bence caydırıcılığı vardır. idam öncesi ve sonrası suç oranlarını bilemicem ama şöyle düşünelim. bu olaydaki durum sıkça karşılaşılan bir durum, erkek arkadaşlık teklif eder, kız kabul etmez sonra olan olur. hatta daha geçen hafta da bir bayan silahla öldürülmüştü, neyse, yani şimdiye kadar oldu, şimdiden sonrada olacak ama şimdi bu 19 yaşındaki çocuk sonucunun idam olduğunu bilse yinede yaparmıydı bu işi (gerçi sonucunun müebbet olduğunuda bilmiyodur ama idamın adı var, ölüm direk) yapıcağını hiç sanmıyorum. yada şimdi bu çocuk idam edilse, bundan sonraki olaylarda böyle yakma öldürme gibi şeyler olurmu. hiç sanmıyorum.
kaldıki caydırıcılığıda tartışılabilir ama potansiyel bir katili bile engellese kardır çünkü sonucunda masum bir insanın hayatı kurtulur. masum bir insan öleceğine suçlu milyar kişi ölsün, benim tercihim budur.
''Runemagick'' in görüşlerine katılıyorum.. Toplumlarda ; idam cezasının caydırıcılığı vardır.
Sebep- sonuç ilişkisine dayanır.. Tıpkı trafik cezası uygulaması gibi. Kırmızı ışıkta geçersen
1.000.- TL. ve 2.nci kez geçersen ehliyet iptal.. Ehliyet yoksa 2.000.- TL. ceza ve 1 ay hapis !!.
Gece yarısı saat 03.00'de kırmızı ışıkta esas duruşta beklenir..
Gelelim idam cezasına!.. Evet !.. '' idam '' o cezayı hak eden için kurtuluştur.
Ben, bu nedenle; asgari 1(bir) saat azar azar benzin vereceksin diye yorum yaptım..
O acıyı anlasınki, potansiyel canilerede ölürken caydırıcı örnek olsun diye!..
İnsan yaşamına kıyanlara ve tecavüz suçlularına en büyük ceza verilmelidir!..