- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ankaralı müşteri, bankaların aldıkları ücretleri yanlarına bırakmadı. 5 bankadan 8 adet tüketici kredisi dosya masrafını ve 2 kredi kartından da kesilen aidatları geri alan müşteri, bununla da yetinmedi bu masrafları bankaları hacize vererek aldı.
2012 yılında Yargıtay'ın tüketici kredisi dosya masrafı ve kart aidatları ile ilgili tüketici lehine kararlarını duyduktan sonra harekete geçen Mustafa Yılmaz, bankalardan kullandığı 8 adet banka kredisi ve adına kayıtlı bulunan 2 adet kredi kartının ücretlerini geri almaya karar verdi. 5 banka ile başlattığı mücadeleyi ise bankaların aldıkları masrafları geri alarak kazandı. İşte sikayetvar.com'a gönderdiği şikayet ile bankaları şikayet eden Yılmaz, tüketicileri haklarını aramaları konusunda uyardı.
5 Bankaya Karşı Mücadele Verdi Ve Kazandı!
"Amacım para değil sadece mağdur edilen biz tüketicilerinde hakları olduğunu herkese göstermekti" diyen Mustafa Yılmaz, bankalarla verdiği mücadeleyi şöyle aktardı:
"Öncelikle kredi çekmiş olduğum şubelere gerekli evrakları almak için başvuruda bulundum. Bana oldukça sorunlar çıkarıp evrakları vermek istemedilerse de ısrarlarım sonucu tüm evrakları temin ettim ve Ankara Mamak İlçesi Tüketici Hakem Heyeti'ne evraklarla birlikte başvurdum. Bu başvurular toplam 10 kalemden oluşmakta idi.İlk önce kart aidat kararları çıktı defalarca bankaları arayarak ve ısrarlarım sonucu para iadelerini yaptılar. Bir bankaya ait
dosya masrafı kararı çıktı. Banka Ankara 3'ncü Tüketici Mahkemesi'nde karşı dava açtı ve mahkemede lehimde karar verdi. Banka ödeme yapmayınca avukatım Eda Ünlübaş bankayı İstanbul 5'nci icradan icraya vererek ücreti tahsil etti."
Bankaları İcraya Da Vererek Alınan Ücretleri Geri Aldı!
Hakem heyeti kararları sonrası bankaların karar itirazı için tüketici mahkemesine
http://www.banka-tr.com/reklam-kampanya-haber/bu-musteri-bankalarin-korkulu-ruyasi