Kırklareli /Pınarhisar Çalık motosiklet'ten motosikletin herseyini ögrendik
77-79 arası Honda CB 125 modeli . 12 eylül hitilalinden önce Tercüman gazetesinin taksitle Türkiyeye sattığı motorlar . Motosikletin özelliği yüksek devir ve sonucunda deparlı kalkış. Zamanında 12000 devir görebilen tek makinaymış . Makina platinli , yani elektronik ateşleme yok . Kotü yanlarından bir tanesi egsantrik sistemi .Ekstantrik milinde bilye olmadığından en ufak yagsızlık veya kendi özelliğinden hariç yag kullanma durumunda kolayca üst ekzantriği bozup motoru elimize alıyomusuz . diğer problemide marş yaylarının kırılması ve alternatör problemi .Zamanının en iyi makinalarındanmış .
İşte bu iş bu kadar.Bilgilerden dolayı Bülent ustaya teşekkürer ...
o cb 100 değil , cb 125 . Motosikleti zamanında bizzat kullanan birinden aldım yukardaki bilgileri ...olm ne adamsın ya benim motorumun atasını bulmuşsun .. cb 100 lem o .. benimkinden 1000 cc eksik
bende aynı şeyi deneycemMakina aslında rektefiye edilse.Şöyle abimizin resmini koyduğu gibi bir alet olur.Çok da güzel olur.Çok severim böyle eskileri, eskileri adam etmeyi.Saygılar:bounce:
alırsam ilk iş zaten bunu yapmak,ustada aynısını söyledi , motoru elime almak istememAynen sinan dediğin gibi kapak çok kolay bozulmakta
Ama bizim türk mucitler onunda çözümünü buldu tornada kapağı açıp mili bilyalı yapıyorlar![]()
olm ne adamsın ya benim motorumun atasını bulmuşsun .. cb 100 lem o .. benimkinden 1000 cc eksik
yannışın var o motoru ben buldumama smirnoufa alacaz sanırım motoru fısır fısır motor yapıldıktan sonra 14bin km yapılmış ama şuanda hurdacıda
r::queen:
![]()
şans kısmet motoru yeni yapılmış harbi temize benziyo amaistersen hurcıda sökelim içini14 bin olayı yalandır ama gerçekse yaşattık :queen:
şans kısmet motoru yeni yapılmış harbi temize benziyo amaistersen hurcıda sökelim içini![]()
getir ingiliz anahtarımı bana,
olm ordan konuşucana yarın gel buraya gidelim sende bi gör inceleolmadı üst kağpağı açarız yawaştan yanlız Yaşar aga(motorun sahibi) vizeden pınarhisara kadar kovalar bizi
boşver yarı yolda tıkanır![]()
yarın zaman ve para olursa kaçarim :wiinkk:
o zaman akşama kesinleşir gelip gelmeyeceğim , ona göre haberleşiriz :wiinkk:maddiyat sorun değilo konuda problem olmaz sen gel takılırız vizede benim moneroyla
bi bakmışız Sinan motoru almmış kafa dikmeye başlamış bile aman şaseyi 2 ye bölme ilk günden:cherry:
doğru tespit :wiinkk:bu motorun aynısından rahmetli dedemin vardı sanırım 1975 yada 1980 li model olabilir :wiinkk:
stunt ne kardeşim yaa
yannışın var o motoru ben buldumama smirnoufa alacaz sanırım motoru fısır fısır motor yapıldıktan sonra 14bin km yapılmış ama şuanda hurdacıda
r::queen:
![]()
heh tam senlik iş onur :cherry: al eline 10-11 bi de 14-15 sök sök dağıt saç saç saç saç topla :queen:
sök dağıt saç kısmından şüphem yok ama dewamı için hiç şansı yok motosikletin![]()