Bu Motosikletin modeli ve özelliklerini bilen varmı ?

olm ne adamsın ya benim motorumun atasını bulmuşsun .. cb 100 lem o .. benimkinden 1000 cc eksik

Makina aslında rektefiye edilse.Şöyle abimizin resmini koyduğu gibi bir alet olur.Çok da güzel olur.Çok severim böyle eskileri, eskileri adam etmeyi.Saygılar:bounce:

Kırklareli /Pınarhisar Çalık motosiklet'ten motosikletin herseyini ögrendik
77-79 arası Honda CB 125 modeli . 12 eylül hitilalinden önce Tercüman gazetesinin taksitle Türkiyeye sattığı motorlar . Motosikletin özelliği yüksek devir ve sonucunda deparlı kalkış. Zamanında 12000 devir görebilen tek makinaymış . Makina platinli , yani elektronik ateşleme yok . Kotü yanlarından bir tanesi egsantrik sistemi .Ekstantrik milinde bilye olmadığından en ufak yagsızlık veya kendi özelliğinden hariç yag kullanma durumunda kolayca üst ekzantriği bozup motoru elimize alıyomusuz . diğer problemide marş yaylarının kırılması ve alternatör problemi .Zamanının en iyi makinalarındanmış .
İşte bu iş bu kadar.Bilgilerden dolayı Bülent ustaya teşekkürer ...

Aynen sinan dediğin gibi kapak çok kolay bozulmakta :)
Ama bizim türk mucitler onunda çözümünü buldu tornada kapağı açıp mili bilyalı yapıyorlar :)

olm ne adamsın ya benim motorumun atasını bulmuşsun .. cb 100 lem o .. benimkinden 1000 cc eksik
o cb 100 değil , cb 125 . Motosikleti zamanında bizzat kullanan birinden aldım yukardaki bilgileri ...
Makina aslında rektefiye edilse.Şöyle abimizin resmini koyduğu gibi bir alet olur.Çok da güzel olur.Çok severim böyle eskileri, eskileri adam etmeyi.Saygılar:bounce:
bende aynı şeyi deneycem :)
Aynen sinan dediğin gibi kapak çok kolay bozulmakta :)
Ama bizim türk mucitler onunda çözümünü buldu tornada kapağı açıp mili bilyalı yapıyorlar :)
alırsam ilk iş zaten bunu yapmak,ustada aynısını söyledi , motoru elime almak istemem :p
topraam, yanlız makinanın orjinalden değişen 1-2 parçası çarptı ustanın gözüne . sence orjinallerini bulabilirmiyiz arasak ? çünkü orjinale yakın toplamak isterim ...

yannışın var o motoru ben buldum :p:p ama smirnoufa alacaz sanırım motoru fısır fısır motor yapıldıktan sonra 14bin km yapılmış ama şuanda hurdacıda :pr::queen::p:p

olm ordan konuşucana yarın gel buraya gidelim sende bi gör incele :p:p olmadı üst kağpağı açarız yawaştan yanlız Yaşar aga(motorun sahibi) vizeden pınarhisara kadar kovalar bizi

boşver yarı yolda tıkanır :p
yarın zaman ve para olursa kaçarim :wiinkk:

boşver yarı yolda tıkanır :p
yarın zaman ve para olursa kaçarim :wiinkk:

maddiyat sorun değil ;) o konuda problem olmaz sen gel takılırız vizede benim moneroyla :p:p bi bakmışız Sinan motoru almmış kafa dikmeye başlamış bile aman şaseyi 2 ye bölme ilk günden:cherry:

Son düzenleme:
bu motorun aynısından rahmetli dedemin vardı sanırım 1975 yada 1980 li model olabilir :wiinkk:

maddiyat sorun değil ;) o konuda problem olmaz sen gel takılırız vizede benim moneroyla :p:p bi bakmışız Sinan motoru almmış kafa dikmeye başlamış bile aman şaseyi 2 ye bölme ilk günden:cherry:
o zaman akşama kesinleşir gelip gelmeyeceğim , ona göre haberleşiriz :wiinkk:
bu motorun aynısından rahmetli dedemin vardı sanırım 1975 yada 1980 li model olabilir :wiinkk:
doğru tespit :wiinkk:

yannışın var o motoru ben buldum :p:p ama smirnoufa alacaz sanırım motoru fısır fısır motor yapıldıktan sonra 14bin km yapılmış ama şuanda hurdacıda :pr::queen::p:p

heh tam senlik iş onur :cherry: al eline 10-11 bi de 14-15 sök sök dağıt saç saç saç saç topla :queen:

sök dağıt saç kısmından şüphem yok ama dewamı için hiç şansı yok motosikletin :p

ben senmiyim olm söktüğümü takamıyım ben toplamasına toplarım motoru sonra tek marşta çalışır ama sen toplarsan motor tek marşta vınnn (mtorun çalışma sesi değil aslında motorun dağılma sesi:queen:) sonra tekrar motoru sökücez bi balçaz siboplar pistona girmiş allah rahmet eylesin sen toplarasnda bunlar olur arkadaşlar söleisn kim toplayıp dağıtsın :p:p:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar