Bu motorun ön tekeri nasıl döner?

Ben bi gariplik göremedim ön tekerde. Hatta motosikletin en normal yeri, ön tekeri. Ne biçim motor bu yaa :)

2x2 motor heralde gibi??? piston baglantısına benzer kırmızı cubuklara dikkat!

Estetik bişi oLmuş 2x2 ile bence alakası yok ducati'nin mühendisleri yine döktürmüşler... Yawww insan binerken ne tarafa bakacağına şaşırır :cat:

Az sabreyle fordcu hemen açıklicam sana, aydınlanacaksın :)

Öncelikle aynı sistem Suzuki G-Strider'da da kullanılmıştır ve teknik adı "Hub Center Steering" dir. Bazı italyan kaynaklarında DiFazio sistemi diye de geçer. Temel mantığı bir otomobilin süspansiyon sistemine benzer yani süspansiyon ile yön verme (steering) işlemi birbirinden ayrılmıştır. Artısı gidondaki titreşimlerin neredeyse yok olması ve tekerleğin sadece dönerek değil de yatarak da hareketinden dolayı daha iyi viraj kabiliyetidir. Şimdilik bu kadar vaktim olunca elimde belgelerle (resim, video, pdf) açıklayacağım :)

ön tekerde bi sorun yok bence ben ilk baktığımda önden çekişli zannetmiştim acaba sen de mi öle zannettin ama sonra şunu farkettim

Evet şimdi farkettim ki gidonun tekerlekle bağlantısı yok ama yatarak dönen bi alet baya güzel...

fordcu şimdilik bu kadar, daha detaylı anlatacam ama sana kısaca şöyle açıkliyim, motora sağ taraftan bak, sağ tarafta iki tane kırmızı çubuk var di mi? evettt alttaki kırmızı çubuğun ucu tekerleğin merkezine bağlı ve tekerleğin merkezinde de yere aşağı yukarı 120 derece eğimli bir mil bulumakta, kırmızı kol bu mili çekerek tekerleği yatırarak döndürüyor :) kalın gri metal kollar ve diğer iki kırmızı çubukların yegane görevi süspansiyon...

İşte Bimota Tesi 2D ile ilgili bilgiler:

ama önce motoru bir çıplak görelim di mi ya?

burada da tekerlek detayı (mil işte tekerleğin tam ortasında)

bu resimde de Hub Center Steering sistemine sahip başka bir aracın diğer resimlerde göremediğimiz "tekerlek içi açılı mili"

bu videoyu izledikten sonra hala anlamadığınız noktalar varsa sorabilirsiniz :)
http://rapidshare.de/files/17524686/sim3b1evo.avi.html

P.S.:Motordelisi.com forumuna bu bilgileri kopyalarsan, nickimi de belirtirsen sevinirim.

G-Strider teşekkür ederim. Olay aydınlığa kavuşmuştur.:)

şahana walla, çok güzelmiş.
gidon çevrildiğinde kırmızı çubuk dönerek hareket gövdedeki üçgen profilli kısma aktarılıyo. o de dönüp kırmızı çubukları ittirerek ön tekerleğin sağa veya sola yatmasını sağlıyor.
düşünce çok güzel ama uygulaması çok zor. zaten uçak alaşımı kullanıyolarmış, fotolarından birinde öyle yazıyo. başka türlü de olmazdı zaten, bazı metal parçaların kesitleri çok ince.
ama bunun fiyatı fenadır!..
bilen var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar