bu motoru gözü bir yerden ısıran varmı dostlar ?

çinde üretilen beta adında bir marka
adamlar 350cc lik motoru 250cc düşürüp aynı fiata bize kakalıyorlar imi :santa: :salut:

ben kaç seferdir diyorum senelerce yerli üretim diye kekledi kanuni çin malının en dandiğini onlar getiriyor bakma sen...

ben size diyoruuum fabrika aynı hatta modeller bile aynı marka ve fiyatlar farklıı

ulam harbi tiger bu ya ben kanuniyi adam sanırdım oda hürrem soyundan çıktı :queen:

arkadaşlar sizlere iki sorum olacak?

1- Mondial çift silindir,junlinde çift silindir fakat tiger tek silindir.Aralarındaki üstünlükler nelerdir?

2- su soğutmalı motorlarmı iyi ve uzun ömürlü hava soğutmalı olanlarmı?

Ben bu motoru Mondial'e de benzettim biraz, yanlış mıyım? (Gerçi hepsi birbirine benziyo ama :queen: )

Bu arada bence 1) Çift silindir (Aynı hacimde silindir sayısının artması, silindir başına düşen hacimi dolayısıyla da yükü azaltır. Bu da çift silindirlinin daha avantajlı olmasını sağlar. Tabi v motorlar çift silindirin en süperleri)
2) Su soğutma (sıvı soğutma hava soğutmaya göre çok daha efektif ve düzenli bir soğutma sağlar bu da motorun ömrünü uzatır.Dikkat ettiysen yüksek hacimli ve yüksek güç üreten makinaların hepsi su soğutmalı)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar