Bu motordan nasıl anlayabilirim

Direkt kitap ya da YouTube playlist önerebilir misiniz? İngilizce de olur. Makine mühendisi olayım demiyorum ama baştan sona motosikleti parçalayıp geri birleştirecek kadar bilmek istiyorum, başka türlü rahat edemem. Bilmediği bir şeyin üzerine oturdu dedirtmem ben kimseye. Teşekkürler.

Baştan sona söküp takmak derken çalışma prensiplerini, parçaların fonksiyonlarını bakımlarını teoride mi öğrenmek istiyorsun yoksa baya kelle swap yapmaya yetecek pratik bilgi mi lazım? Tüm parçaları söküp takabilmek pratik tecrübe ister diye düşünüyorum ustalar bile zorlanıyor çoğu şeyde :p

Motosikleti
Ns200 15"
Arama motoruna istediğiniz modelin atölye ve servis kitapçıklarını aratıyor ve satın alıyorsunuz. Komple baştan sona söküp taksanız elinize ne geçecek, Toprak Razgatlıoğlu motosiklet tamircisimi?

Son düzenleme:
Direkt kitap ya da YouTube playlist önerebilir misiniz? İngilizce de olur. Makine mühendisi olayım demiyorum ama baştan sona motosikleti parçalayıp geri birleştirecek kadar bilmek istiyorum, başka türlü rahat edemem. Bilmediği bir şeyin üzerine oturdu dedirtmem ben kimseye. Teşekkürler.
Öncelikle selamlar kardeşim , 26 yaşındayım kendimi bildim bileli teknik ve mekanik konulara ilgim var hatta bir dönem hayatımı bundan kazandım ama ben bile bir motoru tek başıma dağıtıp toparlayamam. Elin anahtar tutuyorsa basit bakım yaparak başla sonrasında bu tip işlere bir kılavuz vasıtasıyla giriş, ecnebi forumlarda ve youtube de çok fazla bilgi bulabilirsin. Sökmeyi planladığın motor ne ve neler yapmayı planlıyorsun bunu söylersen daha yardımcı oluruz.

Toprak Razgatlıoğlu motosiklet tamircisimi?
Benim yarışçı adamla ne alakam olabilir ki, ayrıca yarışçı adam motoru en iyi sürendir diye bir şey de yok, pist yarışçısı başka, stunt show yapanlar başka, ben kimseyle kıyaslanmak istemiyorum. Sadece bi yemek yemek var, bir de yediğin yemeğe vücudunda ne olduğunu bilmek var. Nerede sindiriliyor bu yemek, nerede emiliyor. Yedim de ne oldu. Yemeseydim de parasıyla kupon mu yapsaydım. Benim derdim yaşanılan deneyimin ufkunu genişletmek. Teşekkürler.

Motosikleti
Ns200 15"
Benim yarışçı adamla ne alakam olabilir ki, ayrıca yarışçı adam motoru en iyi sürendir diye bir şey de yok, pist yarışçısı başka, stunt show yapanlar başka, ben kimseyle kıyaslanmak istemiyorum. Sadece bi yemek yemek var, bir de yediğin yemeğe vücudunda ne olduğunu bilmek var. Nerede sindiriliyor bu yemek, nerede emiliyor. Yedim de ne oldu. Yemeseydim de parasıyla kupon mu yapsaydım. Benim derdim yaşanılan deneyimin ufkunu genişletmek. Teşekkürler.
"Bilmediği bir şeyin üzerine oturdu dedirtmem ben kimseye" dediğiniz için böyle bir söyleyişim var. Toprak altındaki motosikletin supap boşluklarının kaç olduğunu ve yatakların hangi renk kombinasyonuna sahip olduğunu bilmediğine buradaki bir çok kişi emindir, bu yüzden mekaniğini anlamadığı için bu adam bu motosikletin üstünde ne işi var demez, deseydiler Toprak şampiyon olamazdı. :D

Ben kendimden örnek verirsem, istediğim taktirde araba ve motosiklet farketmeden motorunu indirir sıfırdan toplarım, şu zamana kadar bu tecrübelerimden dolayı beni kimse övmedi etmedi daha çok işleri düşünce arayan insanlar oluyor o kadar, eh birde artısı ustaya para vermeyip cebinize kalıyor o kadar. :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Sadece bi yemek yemek var, bir de yediğin yemeğe vücudunda ne olduğunu bilmek var. Nerede sindiriliyor bu yemek, nerede emiliyor. Yedim de ne oldu. Yemeseydim de parasıyla kupon mu yapsaydım. Benim derdim yaşanılan deneyimin ufkunu genişletmek. Teşekkürler.
Ne yersen ye bok oluyor sonuçta. Kasma kendini. Önce lastiğin sibop kapağını sök tak bi bakalım. 🥱

Instagram'da @motorational diye bir sayfa var. Youtube kanalı da varmış. Motor hakkında teknik bilgiler vs. veriyor bir göz atmanı öneririm.
Ayrıca Udemy diye bir site var online ücretli kurslar içeren. Farklı konularla ilgili kurslar almıştım ben de. Motosikletlerle ilgili böyle bir kurs buldum bunu da inceleyebilirsin "Udemy"

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Motorda vites nedir, nasıl çalışır, torklu sıkmak nedir neden önemlidir, egzoz geri basıncı neden önemlidir, burkulma-gerilme-sıkışma kuvvetleri materyalleri nasıl etkiler, tek silindir motor nedir, motosiklette furş nedir, motosikletin temel parçaları nedir, ne iş yapar gibi temellerden görsellerle faydalanıp ilerleyebilirsin.

İşin sonu, takoz ayaklarında ABS plastik mi yok enjeksiyon plastik mi kullanılmalı veyahut teflon kalıptan mı tornalanmalı gibi saçma sapan bir raddeye gelince tekrar haber et tavsiye verelim.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
önce periyodik bakımların nasıl yapıldığına bakılır, yağ, filtreler, buji vs.
daha sonra daha ileri bakımlara bakılır, subap ayarı, silindir piston değişimi, egzantrik zincir değişimi, debriyaj balata değişimi vs.
en sonda krank, şanzıman, rulmanlar vs. gibi bölümler öğrenilir.

piyasadaki cglere bu bakımları yapan bir sürü insan var, youtubedan bakabilirsiniz.

'' Bilmediği bir şeyin üzerine oturdu dedirtmem ben kimseye. '' diyorsunuz. Velakin

Bildiği şeyin üzerine oturuyor desinler diyede bu kadarda dert etmeye gerek yok..

Bence her tarafını komple bilmenin gereği yok.zaten bilsende bu işi ticari olarak yapmayacaksan pek bir faydası da olmuyor.
Motorun gerekli bakımlarını kendin yapacak kadar ögrensen yeterli bence.
Ne bileyim işte yağ,filtre, fren,disk gibi şeyleri yapabilmek yeterli diye düşünüyorum

Derleeeeerrrrr, ya hayatımda izlediğim en iyi dizi olabilir.
İlk çıktığı dönem Önyargı ile yaklaşıp izlememiştim. Daha sonra ilk bölümden itibaren izleyince müptelası oldum , Kurtlar vadisi güzeldi.. Pusu da Çizgisini degiştirmeye başladı , birilerinin borozanlığını yapınca tadı kaçtı.

Motosikleti
Ns200 15"
İlk çıktığı dönem Önyargı ile yaklaşıp izlememiştim. Daha sonra ilk bölümden itibaren izleyince müptelası oldum , Kurtlar vadisi güzeldi.. Pusu da Çizgisini degiştirmeye başladı , birilerinin borozanlığını yapınca tadı kaçtı.
Pusuya başlıcam hiç izlemedim, bakalım nasılmış..

Youtube da bir çok kişi video çekmiş.Bu işlerden başlamanın en iyi yolu cg bloğu ile başlamaktır.Üstten egzantrikli olmadığı için karışık egzantrik meselelerine girmeniz gerekmez.Gerekli aletlere sahip olduktan sonra şanzımana kadar dağıtıp geri toplarsınız 2 saatte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar