bu motor tutarmı?

walla bilmiom ama motor çok alımlı ve güsel duruyo..dediğin gibi yamahaya görede fiyatı daha uygun ama tutabileceğini düşünmüyorum pek...

gayet güzel görünüyo ama fiyat çok fazla değil mi:silent:

yanlış anlaşılmasın bildiğimden değil bu modellerin piyasasını çok bilmiyorum gerçekten sadece meraktan sordum:cat:

Daha geçenlerde Rieju'nun orijinal web sitesine bakıyordum. Resimlerde güzel bir motora benziyor, ancak çok da kaliteliymiş gibi durmuyor. Ayrıca karşısında 5500 gibi daha düşük fiyatla çok daha kaliteli Honda CBR125R varken tutacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
resmi sitesine baktım biraz önce çok şahane modelleri var ama onlar gelmedi herhalde türkiye ye:pale:

tutmaz, zira cok pahalı. aslında parasının motoru, kullanılan parçalar büyük üreticilerden. ama o segmentin sürücüsünün begenileri farklı doğrultudadır.

aprilia' nın veya derbi' nin 125lik racingleri ne kadar satıyorsa bu da anca o kadar satar. hatta o kadar bile degil.

ama ithalatçıların biraz daha cesur davranması gerektiğini düşündügümden iyi bir gelişme olarak degerlendiriyorum bu motorun ithalatını. piyasa sartları hemen değişmez, yavaş yavaş olgunlaşacak böyle ithalatlarla.

bu arada,

"It could be said that in 1964 the second stage of RIEJU started after the agreement with Minarelli to manufacture engines under licence."

"söyleyebiliriz ki, 1964 yılında rieju markasının italyan minarelli lisansı altında motor üretimi yapmaya başlamasıyla marka için yeni bir çağ başladı."

diyor sitesinde. marka sağlam marka, belli.

http://www.riejumoto.com bir bakın markanın üretimlerine. inanılmaz model çeşitliliğine sahip 125 cc kategorisinde.

Son düzenleme:
Nereden R125 motoruna sahip oluyor?!...
Akıl var mantık var.

Bir kere , bildiğim kadarıyla R125 yokken Rieju vardı.

Ayrıca;
R125 , 4 zamanlı sıvı soğutmalı 4 subaplı motora sahip. Çap ve strok:52x58.6
Rieju Pro 125 , 4 zamanlı hava soğutmalı 2 subaplı motora sahip. Çap ve strok:54x54

Üzerinde muhtemelen Ybr motoru vardır...

Ybr 125 , 4 zamanlı hava soğutmalı 2 subaplı motora sahip. Çap ve strok Rieju'da olduğu gibi 54x54.

Şekil güzel gerçekten; özellikle gösterge paneli de gayet modern. Standart ekipman kalitesinin bile ne kadar üst düzey kaliteli parçalar kullanılarak oluşturulduğundan, marka kalitesi ortaya konulmuş zaten. Dışarıdan bakıldığında motorun her yerinden kalite akıyor. Tek dezavantajı bence, ülkemizde yeni bir model olacağı için satış sonrası hizmetleri konusunda diğer markalara göre 1 adım geride olması(servis-yedek parça vb).

İnternetten bulduğum bazı bilgiler:

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

MOTOR : TEK SİLİNDİR 4 ZAMANLI 125 cc
PİSTON ÇAP STROK : 54X54 MM
GÜÇ : 14 HP
ŞANZIMAN : 5 VİTES
SOĞUTMA : HAVA SOĞUTMALI
ATEŞLEME : ELEKTRİK
AĞIRLIK : 107 KG
YAKIT TANKI : 7.4
GÖSTERGE : DİJİTAL
FRENLER : ÖN-ARKA TEK DİSK
ARKA LASTİK : 130/70-17
ÖN LASTİK : 100/80-17
SON SÜRAT : 150 km/h

Bu da aynı motor hakkında açılmış bir diğer başlık. Farklı resimler ve motorun videoları da mevcut.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/27268-rieju-rs2-125-cc.html

O ne Gösterge Öyle Güneşte Bile İbrenin Işığını Görürsün.Aydınlatmasını İyi Yapmışlar.

tipi güzel ama sonuş olarak üzerinde 125cc lik motor var kalıbının hakkını vermez. honda dan şaşma.

125 cc lik başlangıç makinesi olucak ve bunu alanlar bir kaç ay sonra yükseltmek istiycek pişdikden sonra ikinci elde ölü fiyatına satıcaklar
bir kaç ay için bu parayı vermeye değermi bu görevi çok rahat bir çin işi motorda görür hemde çeyrek fiyatına

hadi hayırlı olsun.,

bu motorun 2zamanlı 50cc olanı da var,

süper moto şeklinde 50 ve 125 cc likleri var.

Almanya'dan gelen motor dergilerinin ekinde broşürlerini görmüştüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar