bu motor niye böyle yapıyor?

Motoran torro 100 motorum belli bir süre çalışmadan beklediğinde(6_7 saat) hava sıcaklığı ne olursa olsun zor çalışıyor.ama birkere çalıştımı ısınmadan stop etsem bile hemen çalışıyor.bu sorunun sebebi nedir?

motor sogukken jikle yardımıyla calıstırın motorunuzu. ılk calıstırmalarda hafıf gaz da ısteyebılır motor. jıkle ve hafıf gaz ıse yaramıyorsa hala, bir servise götürüp ayarlarını tekrardan gozden gecırtmenız gerekıyor. subap ayarı hava-rolanti ayarı gibi.

Karbüratör ayarına baktırın hava ayarı dedikleri şey motorunuz çok fazla benzin daha az hava çektiğinden dolayı ilk çalışmada boğuluyor demekki.

Tek cevabı soğukken jikle kullanmamanız.Jikle ile çalıştırın ısınsın sorun kalmaz.

Jiklr calismiyorsa hava ayari ck kisik demektr . motornuzda bu yuzdn zor calisir hata tam performns alamassinz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motor sogukken veyahut sıcakken bence jikleyi hiç çekmeyin ayak marşıyla çalıştırmayı veyada vurdurun. cikleyi çekmeyin dememin amacı benim eski motordada öyle olmuştu hep cikleyle çalıştırdım motor alıştı ciklesis hiç çalışmadı hastalık gibi :S

Dostum zor calisiyor derken,mars mi zor ceviriyor?Yada ceviriyor da motor mu calismiyor?

marş çeviriyor zor çalışıyor (kıykıykıy)
mars zor cevırıyosa aku de zayıflamıs olabılır tabı, ama benzer sorun gectıgımız gunlerde basıma geldı, balancer dıslısı yamulmus. Nasıl olduysa artık? Dıslıyı degıstırınce sorun kalmadı. Benımkı manuel vıteslı comutter. Cuplarda nasıldır bılemıyorum. Yıne bekledıgınde zor calısması durumu bendede vardı, karburator ve subap ayarlarıyla gıderdım. Subaplar sıkıysa eger bu da neden olabılır. Motoranlarda kronık galıba, Bendede motoran var.

aynı motor kuzenimde de var.motor 2 ay yatıyo tekte çalışıyor.bizimkisi 6 saat çalışmasın zor çalışıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar