caner_37' Alıntı:sonuçta hs ile rs motorları aynı değilmi?
değil... motor güçleri ve sıkıştırma oranları farklı...
caner_37' Alıntı:sonuçta hs ile rs motorları aynı değilmi?
Mengu16' Alıntı:Babam motora 10YTL lik benzin almış !
Sabah yola çıktığımda benzin ibresi yarımdan 1,5 çizgi eksikti !
130 km yol yaptım 10 YTL lik benzin aldım
Benzin ibresi Fullden 2 çizgi eksik gösteriyor , Yarımdan 1,5 çizgi fazla yani !
Bende inanamadım , deponun içine baktım ağzına kadar dolu nerdeyse !
10 YTL lik benzinin en az 3YTL lik kısmını yakmamışım !
40-50 gidince daha fazla yakıyor !
Asıl sorun motoruna doğru düzgün rodaj yapmayan ,
Devamlı tamgaz giden insanlarda !
Benim Motorum yarım gazla 90 yapıyor !
kll' Alıntı:cbr 125 çokmu yakıyor?tüh, pek güzel alet o yahu.. acaba yamahanın ybr 125 i nasıldır?
PcKopatGhostRider' Alıntı:ybr yakıt konusunda harika.. litre ile 45-50 km gidenlere bizzat şahit oldm..
bu arada SAKAL, dostum 95 oktn koydugm zmn öksürüyo.. servis 98 kullanmamı söyledi.. mecburiyet yani.. ve uzun yolda en ekonomik şekilde kullandım.. yine aynı sonucu elde diyorum.. bir depo 200 km.. 10 ltrede..
dostum o ibrelere pek güvenme..
bende honda dylan var depoyu fulluyorum,120km'ye kadar ibre hep full gösteriyor depoyu 1 milim oynamıyor..biraz daha gittikten sonra yarım depoya geliyor güya ama ben biliyorum ki 9lt depom var ve ibre yarım depoyu gösteriyorsa nasıl kullanırsam kullanayım 120km'den fazla gitmiyor bir daha..
yani diyeceğim şu ki yukarıda senin anlattığın tarzda yol/yakıt durumu hesaplayıp buraya böyle bir topic açmazdım..
bu motorlar bu kadar az yakıyodu da neden bunca zaman duymadık?
bi sen mi farkettin?
150cc lik motor ve km başına 53.000 tl öyle mi ve benzinin litre fiyatı 3,1 ytl iken?
o zaman ben boşuna biniyorum kardeş bu motora,hatta bişeyde bilmiyorum..
800 mesaj atmayla,siteye 5 yıldır üye olmayla,yemin ederim bu kadar yaktı demeyle olacaksa bu iş..
inanıyorum sana mutlaka yakmıştır..hatta bence fazla zorlama motoru 1ltden az yaksın yılın motoru seçelim seninkini...
uzunyolda vitesli motordan daha az yakar kısmına katılmıyorum sadece