AEA bumoto calibre 250cc yi testte alıcakmış. şuan calibre 250cc yi aramakta. bulunca test ettiğinde kafamızda soru işaretleri varsa gider sanırım.
Yaşım 13, geceleri babam işe gidince onun bilgisayarından gizlice yazıyorum. Burası açık bir forum sitesi, muhatap istemiyorsan yazmazsın. yazarsan da başkaları altına gelip fikir beyanında bulunabilir. Tam emin değilim ama galiba facebooktan bulup eklediğim bir diğer adamda sanpol idi soner polat dı galiba ismi. İzmirde bulunuyordu kendisi. Ben sorduğum hiçbir kimseden parça tedariği sıkıntılı diye birşey duymadım, hepsi övgü ile bahsediyordu. Ama sanpol cevap verenlerden miydi yoksa vermeyenlerden mi onu hatırlamıyorum.
Yukarıya yazdıklarımı da sen dikkate al diye yazmadım açıkçası. Burası Türkiyenin en büyük motosiklet formu. Hangi marka veya modeli yazarsan google aramalarında top topic olarak çıkıyor. Calibre almak isteyen arkadaşlar google'a yazdıklarında bulup gelecekleri ilk forum burası olacak. son 15 gündür bende ciddi ciddi calibre almayı düşünmüş ve dedeiğim gibi seni görünce vazgeçmiş biri olarak, diğer arkadaşların mağdur olmasına engel olmak için burada hunharca calibre övenlere cevap vermek benim boynumun borcu olacaktır. Siz ister alının, ister alınmayın. Ben bu yazılanlar sen veya diğer motoru satılık olan arkadaş okusun diye değil, dışarıdan gelen arkadaşların mağdur olmaması için yazıyorum.
Bide boş adamsın demişssin ya, hayır ben araştırdım, öğrendim ve kendi yorumumu katarak düşüncelerimi aktaran birisiyim. Elindeki malı insanlara kaktırmak için olmadık laflar söyleyenler boş adamlar. Doğru, bu forum bizim gibi dürüst insanlar bıraksın klavyeyide bağzı arkadaşlar daha rahat cirit atsınlar
senin motoru alır almaz (yanlış anlamayın deyimin yeri geldi ve kullandım ) kıçına kene yapışmış gibi koşarak motoru satıp 2 kat hızla CBR 125 aramandan zaten bumoto'nun altından bir pislik çıkacağı belliydi.
Ya sen bu motor hakkında ne biliyosun da diger insanları bilgilendireceksin ? Motordan gelecek 6.500 liraya ihtiyacım yok cok şükür. Bizim için çerez parası birader bunlar. Rahat ol sen.
sen yazdıklarını başkasına mı yazıdırıyosun kardeş anlamadım ? bana demedim diyorsun bu cümlen kime merak ettim !
ne demek bu cümle ? dostum sen burda bana resmen sen bi haltlar öğrendin iki kat hızla gittin motoru sattın cbr aldın demişsin, salakmıyım ben ? haddini bil önce kullandığın deyimlere dikkat et ! 28 yaşında adamım ben, madem o kadar iyi inceledin, ben ilk calibreyi aldığımdaki mesajlarımı niye dikkate almadın ? ilk aldığım calibreyi de 3 bilemedin 5 gün içinde sattım ben, o zaman ne yapışmıştı kıçıma merak ettim, satıp hemen iki gün sonra gidip ikinci calibreyi aldım, valla ne salak adammışım ben merak ettim, kardeş yapım bu bi mala bağlı kalmıyorum, şimdi cbr yi de satma niyetim var almak istermisin yoksa bana güvenmez misin ?
Birini kandırdıgımı nerden cıkardın sen ya ? Ben sen miyim milleti kazıklayacak hayırdır ?
Agresive birader ben senin samimiyetine inanmıyorum kardeş.
Söylemim söylemim diyorum dayanamadım, ne zaman girsem baksam hangi dalda oynadığın belli değil.
Bir ara çıktın motoru bir övdün savundun, sonra yine döndün.
Sen iki calibre alıp binmişsin ya Allah aşkına söylesene kaç bin km devirdin?
Yok ustası öyle demiş de blok dağıtıyor vs vs ben kaç aydır kullanıyorum mekanik de daha sorun yaşamadık nasıl olacak bu iş.
Senin o konuştuğun usta da nasıl bir ustaysa artık.
Ve calibre hakkın da bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum çünkü sen resmen iki calibreyi de al sat yapıp para kazanmaya çalışmışsın.
BIRAK SAĞDAN SOLDAN DUYDUKLARINI BURDAN PAYLAŞMAYI DA, KM'leri DEVİREN calibre SAHİBİ BİZLER KONUŞALIM !!!
Calibreyi alıp hemen ilan koymak ile milletten duydukların ile bu motordan anladığını söylemek İMKANSIZ.
Agresive birader ben senin samimiyetine inanmıyorum kardeş.
Söylemim söylemim diyorum dayanamadım, ne zaman girsem baksam hangi dalda oynadığın belli değil.
Bir ara çıktın motoru bir övdün savundun, sonra yine döndün.
Sen iki calibre alıp binmişsin ya Allah aşkına söylesene kaç bin km devirdin?
Yok ustası öyle demiş de blok dağıtıyor vs vs ben kaç aydır kullanıyorum mekanik de daha sorun yaşamadık nasıl olacak bu iş.
Senin o konuştuğun usta da nasıl bir ustaysa artık.
Ve calibre hakkın da bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum çünkü sen resmen iki calibreyi de al sat yapıp para kazanmaya çalışmışsın.
BIRAK SAĞDAN SOLDAN DUYDUKLARINI BURDAN PAYLAŞMAYI DA, KM'leri DEVİREN calibre SAHİBİ BİZLER KONUŞALIM !!!
Calibreyi alıp hemen ilan koymak ile milletten duydukların ile bu motordan anladığını söylemek İMKANSIZ.
İlk dağtılan serinin hemen hepsinde hararet problemi olduğu için bir ara ya sadece motor kısmına değişim vermişler yada motoru dağıtıp bazı işlemlerden geçirip tekrar toplamışlar. Bunları sorduğum diğer kullanıcılar söyledi. zaten radyatör fan değişimini hesaba katmıyorum. Siz motoru sıfır km mi aldınız? Muhtemelen, hatta garanti ediyorum motoru 2. el aldınızSizden önceki kullanıcını tanıyoru musunuz ? yani bu tarz işlemlerden sizin motorda geçmiş olabilir mi ? yedek parça işini motor aksamı hariç sizde yukiden mi hallediyorsunuz.
Siz acaba motorla kaç bin km devirdiniz ? bence 2500 km bile yapmadınız daha. Sizde kalkıp atarlı ergen gibi çıkış yapmayın lütfen, amacım sizin yalanlarınızı ifşa etmek yada sizi sorgulamak değil, kullanıcıların yorumlarını toplamak. 250 cc bir motor arayışı içerisindeyim, her gün boşver calibreyi diyorum ama hyosung yada cbr'a 9.0000 tl vermek istemiyorum. 5000-5500 arası bi tane calibre kapatmak geçiyor aklımdan hep ama kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu safkan apaçi olduğu için ve kronık böbrek yetmezliği çektiği için motor, 2. eline veya sıfırına güvenemeyip gidip 30000 km yapmış, günde 5 kere secdeye yatmış honda yada hyo lara 8-9 bin de vermek istemiyorum.
arkadaşlar bu motorun yedek parça sıkıntısı vardı bir ara yanılmıyorsam. ithalatçısımı ne değişiyordu. ne oldu o iş bilen varmı?
Motorum ikinci el değil kardeş.
Motorum yuki değil BuMoto!! yuki ye niçin gidim sağdan soldan bir iki kişi gitti diye benim de mi gitmem lazım ?
3700 km deyiz, radyatör falan değişmedi.
Madem çok zekisin 1. sayfadan başlar tüm kullanıcı artı ve eksi yorumlarını okuma zahmetini gösterebilirsin.
Hararet ile motor kısmının değişiminin ne alakası var?
Madem kullanıcılar söyledi o kısımların ismini de yazın.
''Bazıların da da motoru dağıtıp bazı işlemlerden geçmiş'' çok merak ettim ne yapmışlar
Şurda 50 ye yakın sayfa var, bir kullanıcı bile böyle birşiden bahsetmedi sen ilksin.
Ki calibreyi de burda ki kullanıcı yorumlarını okuyup yaladıktan sonra almıştım.
Bak dostum motor, hararet yapmasına rağmen çoğu kullanıcı buna binmeye devam etti buna dayalı olarak
silindir contasını da yaktı çoğunluk tabi sonrasın da herkes ustasına ve ya servisine olay bu..
Hem kullanıcılar dan duydum diyorsun net surası değişmiş burası değişmiş söylediğin yok..[COLOR="Silver
[/COLOR][URL=http://imageshack.com/i/g4hal6j][url]http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/c/580/hal6.jpg[/URL][/url]
Motorun yuki olmadığını bumoto olduğunu biliyoruz. Boş yere yalan söyleme motorunun 2. el olduğunu biliyorum. Sadece parça sipariş edebilmek için 12 gün bekleyen ve parçayı 45 gün beklediğini de biliyorum. :queen:
Hararet ile motor kısmının hiç ama hiç alakası yok, harareti gidon yapıyor demi ? :queen:
Burdaki 50 sayfa boyunca kullanıcıların söylemediklerini ben çok rahat söylerim çünkü benim calibrem satılık değil, kaptın mı ?
Motoru ilk defa alan arkadaşı taa o zamanlarda takip etmiştim, o zamanlar maddi durumum yoktu almaya ama daha sonra bir kaç kişi kullandıktan sonra ne mal olduğunu anladık.
Değişen yerlerini sayacağım ama vaktim yok, motorda değişmemiş neresi var diye sorarlar adama.
Motor almışsın 2.el, sözümüz yok. Maddi durumun veya mantığın buna el verdiği içindir. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin. Ama bu motorun cacık olduğunu değiştirmez. Satana kadar herkes canavar canavar diye övüyor, sattıktan sonra da üçükbaş kurban kesiyor. TAbi satabilirse. aylardır 2013 model olup 5.000 km altında kaç tane satılık bumoto gördüm. Hepsi 6000 tl, peşin 5500 e tık demeden bırakıyor ? Hangi ustaya sorsan calibre alana kadar 103 al diyor. Sen hala benim zekamı sorguluyorsun ki çapın yetmezneden 2006 model bir CBR yada Hyo nun değeri 2013 model den daha yüksek diye hiç düşündün mü ? Neden adam cbr'a satılık dediği hafta satabilirken bumotoarın 2500 km de iken 2500-3000 tl değer kaybıyla satılamadığını hiç sorgulamadın mı ?
Sana son bir tavsiyem, eğer bir motor hakkında şöyle bir fikrim oluşsun diyorsan sahibinden.com'a gir ve motorların kaç tane 10-15 binden yüksek 2. elleri satılık durumda ve bu satılık motorlar sıfır fiyatlarından ne kadar kırpılmış onlara bir bak.
CBR 125,250 Hyo 250, YBR, CBF 150 bu motorların 2. el ve aksesuarlıları neredeyse sıfırıyla aynı paraya satılıyor. senin motorun 2. elinde kaç tane piyasada motor var ve kaç tanesi satabiliyor motorunu. 50 sayfa cbr, ybr hyo, cbf 2. el ilanları var orda. hepside fiyattan 3-5 lira kırptı mı alıcısını bulur.
Korumalarını eksik etme, motoruna iyi bak. Belki sen 10.000 gören ilk türk olabilisin. Hatta vergilerini düzenli bir şekilde ödersen şirinleri bile görebilirsin.
yqavuzhyan ya bırak kardeş sen neyin peşindesin benim motorum daha bir defa olsun satılığa çıkmadı iki sezon da çıkmicak.
Şuan siyah kırmızı modelinin grenajını taktırdım önümüzdeki ay da jantları sedef beyazına boyatıyorum böylelikle çift renk yapıyorum calibremi.
Üstler sedef beyazı altlar kırmızı çok güzel olucak inşallah ve türkiyede tek olucak diğerleri beni ilgilendirmez ben calibremi seviyorum.
Merak edersen eğer rica et benden suanki kırmızı beyazlı halinin fotosunu yarın çeker koyarım merakını gidirebilirsin..
kısacası insanların ve ya kullanıcıların adına konuşmaktan vazgeçmelisin bence kendini küçük düşürüyorsun.
bizlere bura da laf yetiştirmek yerine calibrenin o anlatmaya üşendiğin diğer sorunlarından bahset tartışalım..
bazılarını gerçekten anlamıyorum sorun yaşayan var yaşamayan var ilgileneni var ilgilenmeyeni var, sorunları da herkes dile getiriyor,
elimden geldiğince de calibre ile ilgilenenlere artılı eksili anlatıyoruz bu inşallah böyle de devam edicek.
Bu arada motorumu merak eden varsa eskişehir motor tutkunları (emt) ile irtibata geçip istediğiniz kişi ile konuşabilirsiniz !!!
Hayırlı Geceler.