Diğer Bu moto calibre 250cc

Katılım
6 Kas 2008
Mesajlar
1,284
Herkes gıbı bende butun sayfaları okudum motoru gercekten guzel tanıttınız tebrık ederım bm gercekten tıp olarak performans olarak guzel bı motor ama bence bı gtr degıl ama aradakı fıyat farkına ragmen gtr la basabas gıdıyor goz ardı edılmıcek bır faktor ınsanı cok kararsız bırakıyor bm mı gtr mı dıye dusunmeden edemıyorum

Rica ederim. Her markanın belli avantaj ve dezavantajları mevcut. Calibre de olupta, GT 250R da olmayanlar ne derseniz, size kendi gözlemlerimce anlatayım.

Calibre tek silindir oluş sebebi ile oldukça ekonomik. Gerçekten de yaptığımız etkinlikler de gördük ki, Calibre stok halde iken, bir yamaha ybr 125 ile aynı yakıtı tüketiyor. Bu durum kullanım tarzına göre değişkenlik gösterebilir elbette. GT 250R'da çif silindir olduğundan dolayı, enjeksiyonlu bir model olsa da, tüketim değeri doğal olarak daha fazla. Fakat çift silindirin avantajları da yok değil. Örneğin titreşim. Titreşim değeri GT250R çok daha iyi. Calibre de üst devirler de beliren titreşim, rahatsız edici boyutlar da olmasa da, bit GT ile kıyaslandığın da sınıfta kalabilir.

Calibre'nin en büyük avantajların'dan biri ise, sizin de belirttiğiniz gibi fiyatı. Motosiklet rakipleri arasında en uygun olmasının yanında, performans olarakta sizi üzmeyecek bir model. Bunun üstüne oldukça ekonomik parça fiyatları da eklenince, özellikle 125'lik tercih etmek isteyen arkadaşları, kendisine daha bir çekici kılıyor Calibre.

Tasarım görecelidir fakat, bence dünya piyasasın da ki en iyi 250'lik tasarımlarından biri. Ufak silindir, ss motosikletler de tasarım anlamın da hoşuma giden diğer modeller, ninja 300 ve Aprilia Rsv 125'dir. Rvs 125 zaten ülkemiz de satılmamaktadır. Ninja'nın ise fiyatı ortadadır. Az değil, iki katından fazla bir fiyat farkı mevcut Calibre arasında.

GT250R tasarım anlamın da daha kalıplı. Fakat benim gözüm de özgün bir tasarıma sahip olsa da, artık yenilenmeye ihtiyacı var.

Calibre her yönüyle tatmin edeci bir model. Ufak tefek problemler her marka da oluşacağı gibi, Calibre'de de oluşabilir. Fakat Calibre'nin en büyük dezavantajı, henüz yeni bir marka olmasıdır. Bu sebeple biraz zaman ihtiyacı var. İyi ki bizler varız ki, sizin gibi arkadaşlara aracı oluyoruz. Bu işin sonunda yanmakta var :p. Fakat merak etmeyin. Calibre sizi yakacak türden bir motosiklet değil. Yalnız ne olursa olsun, zamanla daha çok yargıları kıracağına eminim. Ben elbette ki paylaşımlarımı sizlere aktarmaya devam edeceğim.

Sormak istediğiniz bir husus olursa, lütfen yazmaktan çekinmeyin.

Saygılarımla.
 
Katılım
23 Ocak 2012
Mesajlar
157
SonpoL bütün yazılanları okudum.Bu motoru daha önce gördüm fakat gidipte yakından bakma fırsatım hiç olmadı ayrıca olsa bile alamam şuan için öğrenciyim.

Ehliyetimi Ocakta gireceğim direksiyon sınavından sonra alacağım.

Neyse asıl yazmak istediğime geleyim.

Klavyene sağlık.

Bu motor hakkında baya bir bilgi sahibi oldum videolara da baktım gerçekten çok güzel bir motor.

Vites aralıkları sizlerinde yazdığı gibi uzun benim için sakıncası yok.

Bilgilendirmeler ve resimler için tekrardan teşekkür ederim.

Tekeriniz düz bassın.
 
Katılım
17 Kas 2012
Mesajlar
85
yazlık için motor bakıyordum. hem ucuz olsun. hem gösterişli olsun . hemde başımı ağrıtmasın diyordum. sanırım aradığım motor calibre. sonpol çok güzel tanıtmışsın motoru herkesin adına teşekkür ederim. yzf125 çok pahalı ve güç yok. cbr iyi hoş ama şekil yok. hyosung güzel ama 90 ların motorlarına benziyor. kawasaki kaliteli ama çok çok pahalı.
calibre nin şekil güzel güç idare eder malzeme kalitesini tam bilmiyorum ama en azından anladığım kadarıyla fazla üzmez ama en güzel kısmı fiyatı çok uygun.
 
Katılım
6 Kas 2008
Mesajlar
1,284
Teşekkürler arkadaşlar. Sizler de kazasız, belasız kullanın. Yardımcı olabildiysem, ne mutlu bana.. :)
 
Katılım
6 Kas 2008
Mesajlar
1,284
Bugün ustamın yanına uğradım. Allah nasip eder ise bir kaç güne kadar motosikletimi teslim alıyorum. Bu kadar uzama sebebi, ustamın bazı kişisel işlerinden dolayı sarktığıydı. Bugün motosikletimi görmek için gittiğim de, yeni yaptırdığımız radyatörün boyama işleminin tamamlandığını ve istediğim şekilde manetlerin de takıldığını gördüm. Manetler de marka olarak redline tercih ettim. Açıkçası rizoma'ya fazla para kaçırmak istemedim. Bu haliyle de istediğim gibi oldu zaten ve kalitesi fena da değil.

Motosikletime son işlem olarak, fan müşürü yerini değiştireceğiz. Üstte bulunan fan müşürünü de alta aldıktan sonra, motosikletimi teslim alacağım. Şimdilik idareten çekmiş olduğum resimleri sizlere paylaşmak istiyorum.

ohshee.jpg


11lluoj.jpg


23h60rp.jpg


Motosikletimi daha sonra teslim aldıktan sonra hem yeni fotoğrafları paylaşır, hem de yapılanları bir daha topluca elden geçiririz. :)

Saygılarımla.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:31 ----------

Orjinal radyatörümüz:

kbx50.jpg


Aradaki fark daha rahat anlaşılsın diye paylaşmak istedim..

Saygılar.
 
Katılım
15 Şub 2011
Mesajlar
644
bu moto yurt dışında hangi isimle satılıyor bileniniz var mı arkadaşlar? youtube da aradım sonpol arkadaşın videolarından başka video yok...
 
İzmir İl Temsilcisi
Katılım
30 Eyl 2010
Mesajlar
2,523
soner yeni radyatörün hayırlısı olsun dostumda grenajlardan dolayı nasıl kapanıcak bana cok buyuk gıbı geldi ? kesme işlemi olmıcak dimi grenajlardan ?
 
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
13,918
bu moto yurt dışında hangi isimle satılıyor bileniniz var mı arkadaşlar? youtube da aradım sonpol arkadaşın videolarından başka video yok...
250CC New Style Racing Motorcycle'mış adı
http://www.alibaba.com/product-gs/622021130/250CC_New_Style_Racing_Motorcycle_Horizon_.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:41 ----------

http://www.alibaba.com/product-gs/535823131/250cc_racing_motorcycle.html
Şu da egzozuna kadar aynı calibre ile. Motorları hava soğutmalı bu gösterdiklerimin ama bu çinlilere su soğutmalı tak desen onu da takarlar biliyosunuz.
 
Katılım
6 Kas 2008
Mesajlar
1,284
Arkadaşlar Bomoto'nun örneğin scooterlarını jinling üretiyor. Fakat jinlingin orjinal sitesi incelendiğin de ben calibre modeline rastlamadım. En az sizler kadar ben de merak ediyorum ana üretici kim diye. Fakat şu ana kadar paylaştıklarınız dahil, ana üretici değil. Daha önceki sayfalarımızı incelerseniz, başka bir firma daha vardı calibre üreten. Bir de unutulmaması gereken, aralarında teknik veriler de farklı oluyor.

soner yeni radyatörün hayırlısı olsun dostumda grenajlardan dolayı nasıl kapanıcak bana cok buyuk gıbı geldi ? kesme işlemi olmıcak dimi grenajlardan ?

Yok Cem, kesme işlemi filan olmayacak :). Farkındaysan yeni radyatörü sadece biraz daha geriye montajladık. Normal de radyatör alt ızgara hizasında iken, yeni yaptırdığımız radyatör biraz daha geride. Bir de çizimlerini ve ölçümlerini kendimiz yaptığımız için her hangi bir sıkıntıda söz konusu değil :). Zaten montajlandı ve testi yapıldı. Sonuçlar oldukça iyi :).
 
Katılım
3 Tem 2009
Mesajlar
6,399
@sonpol Radyatörde bazı değişiklikler yaptım demiştin, şimdi geriye aldırdığınızı yazmışsın. Ne gibi değişiklikler yaptın(fan+müşür dışında). Bir de sebep? Merak ettim sadece :wiinkk:
 
Katılım
27 Nis 2012
Mesajlar
153
Bir problem çıkmaz ise yaz gelmeden aranıza katılacağım :) herşey tam düşündüğüm gibi gerçekleşti yeni bir markaydı biraz beklemeliyim dedim illaki birileri alır bizi bilgilendirir diye öylede oldu zaten Teşekkürler Sonpol 0 alırken herhangi bir şeye dikkat etmem gerekiyor mu?
 
Katılım
6 Kas 2008
Mesajlar
1,284
SonpoL hayırlısı olsun o zaman.

Yakında yeni resimleri göreceğiz demektir :flower:

Aynen öyle Osman kardeşim ;).



@sonpol Radyatörde bazı değişiklikler yaptım demiştin, şimdi geriye aldırdığınızı yazmışsın. Ne gibi değişiklikler yaptın(fan+müşür dışında). Bir de sebep? Merak ettim sadece :wiinkk:

Syanur'cüm, biz bu muhabbeti daha önce yapmıştık sanırım :). Geçmiş sayfalardan bilgi alınabilir.

Bir problem çıkmaz ise yaz gelmeden aranıza katılacağım :) herşey tam düşündüğüm gibi gerçekleşti yeni bir markaydı biraz beklemeliyim dedim illaki birileri alır bizi bilgilendirir diye öylede oldu zaten Teşekkürler Sonpol 0 alırken herhangi bir şeye dikkat etmem gerekiyor mu?

Rica ederim. Hayırlısı olsun hakkında. Motosikleti almadan sağını, solunu iyice kontrol edin. Artı olarak rodajına da aynı şekilde özen gösterin. Her şey kitabına uygun yapıldığı sürece, bir sıkıntı çıkmayacaktır. Gelişmeleri bekliyoruz... :)
 
Katılım
27 Nis 2012
Mesajlar
153
Rodajda zaten oldukça dikkatli olacağım. 3 aydır kanuni windy s 150 ile acemiliğimi attım ve calibre alana kadar da devam edeceğim yani herşeyi kitabına uygun yapmaya özen gösteriyorum.
 
Katılım
6 Kas 2008
Mesajlar
1,284
Sirvan merhaba. Daha önce radyatör hakkında paylaşımlar yapmıştım. Bir kaç sayfa geriye bakılarak bilgi alınabilir. Şunu söylemeliyim ki, tamamen benim yaptıklarım ile alakalı bir durum :).

----------------------------

Evet arkadaşlar, motosikletime kavuştum. Hemen sizler için resim çekmeyi de ihmal etmedim. Bu aralar gezmeye hem vakitim, hem de havalar müsade etmese de, ileride elbette ki vidyo kayıtları almayı ihmal etmeyeceğim :).


n15obp.jpg


29uuees.jpg


e5hht4.jpg


2yocuif.jpg


*Resimleri de paylaştıktan sonra, bir derleme yapmaya karar verdim. Bu derleme, baştan aşağı neler yapıldığı ile alakalı elbette ki. Böylelikle, merak eden arkadaşlar içinde faydalı bir paylaşım olacaktır.

NELER YAPILDI?

1. Tiger GPm3-800 egzoz.
2. Katalizör iptali.
3. Gündüz sürüş ledlerinin İptali.
4. Monza marka xenon farlar.
5. Redline Manetler.
6. Metzeler M5 Lastikler.
7. Yeni radyatör (orjinal fan).
8. Kafa grenajın da ki elektrik aksamının elden geçirilmesi.
9. Arka'yı çok az bir fark olsa da yükselttik.
10. Konjektör ve Akü değişimi (Ah servisler ahhh) :)
11. DID X-ring zincir.
12. Ön dişli değişimi.


Bir kaç ufak tefek işler daha vardı onlar şu anlık aklıma gelmiyor. Sonuç; Daha iyi bir calibre olarak karşımıza çıkıyor motosikletimiz. Toplam masraf olaraksa 3.000 TL gibi bir rakama mal oldu bana. Ne kaldı yapılacak derseniz, db killer ayarlayacağım daha sonra. Onu da eğer ceza yersem yaptırtacağım :p.Şimdilik motosikletimiz görüntü itibari ile cezalardan yırtıyor :p.
 
Katılım
23 Ocak 2012
Mesajlar
157
Resimler için teşekkürler.

Kısmetse bende aranıza katılacağım gerçi daha var bana ama olsun.

İleriki paylaşımlarını da merakla bekliyor olacağım.

Soru sormak istiyorum ama aklıma gelen herşeyin cevabını bulduğum için gerek kalmıyor.

Paylaşımlar için tekrardan teşekkürler.
 
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
3,443
soner kardeşim tekrardan güle güle kullan..
beni tanıyorsun az cok
yazın okul bitince benimkini satıp üste 3 5 bişiler eklyip 250 cc cıkıcam..
ne diyorsun bana gider mi ?
yoksa hyosung mu diyorsun?
 
Katılım
6 Kas 2008
Mesajlar
1,284
soner kardeşim tekrardan güle güle kullan..
beni tanıyorsun az cok
yazın okul bitince benimkini satıp üste 3 5 bişiler eklyip 250 cc cıkıcam..
ne diyorsun bana gider mi ?
yoksa hyosung mu diyorsun?

Ben tavsiye ederim. Zaten a'dan z'ye her şeyi burada paylaşıyorum. Daha önce dediğim gibi, Calibre 250'lik sınıfta fiyatıyla öne çıkan bir model. Bunun üstüne, kullanıcılarını yarı yolda bırakacak bir model değil. Eğer Gt250r, yeni nesil olacaksa, Calibre yerine tercih edilebilir. Fakat eski olacaksa, her türlü Calibre diyorum.

Unutulmamalı ki, Calibre'nin yedek parça fiyatları da bir hayli uygun. Fakat GT250R da, kullanıcısını üzebilecek yedek parça fiyatları var. Tüm kriterler ele alınıp, tercihler ona göre yapılmalı ;)...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:22 ----------

Bugünkü buluşmamızdan bazı kareler:

2aahu35.jpg


1zx8spx.jpg
 
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
3,443
Ben tavsiye ederim. Zaten a'dan z'ye her şeyi burada paylaşıyorum. Daha önce dediğim gibi, Calibre 250'lik sınıfta fiyatıyla öne çıkan bir model. Bunun üstüne, kullanıcılarını yarı yolda bırakacak bir model değil. Eğer Gt250r, yeni nesil olacaksa, Calibre yerine tercih edilebilir. Fakat eski olacaksa, her türlü Calibre diyorum.

Unutulmamalı ki, Calibre'nin yedek parça fiyatları da bir hayli uygun. Fakat GT250R da, kullanıcısını üzebilecek yedek parça fiyatları var. Tüm kriterler ele alınıp, tercihler ona göre yapılmalı ;)...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:22 ----------

Bugünkü buluşmamızdan bazı kareler:

http://i50.tinypic.com/2aahu35.jpg

http://i46.tinypic.com/1zx8spx.jpg
2008 sonrası için mi dedin yeni nesil diye anlayamadım ?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst