bu kazanç helal mi ?

arkadaşlar geçenlerde izmir adliyesi civarında arka lastiğim patladı, 5-10 dakka lastikçi aradıktan sonra sanayide bir motorcu buldum. içerdeki usta da izmir mt'de popüler bi arkadaş çıktı, görünce sevindim. ama keşke hiç girmeseymişim dükkana. adam nedenini bilmediğim bir şekilde yarım saat beklettikten sonra benim motoru işten hiç anlamayan bir çırağa teslim etti (çocuğa resmen ben tarif ettim lastik sökmeyi) yaklaşık 1 saat süren bir uğraştan sonra 1 buçuk saatte bitti bizim iş (aynı işlemi ben kendi imkanlarımla 10 dakkada yapıyorum) işe geç kalmanın stresiyle 5 milyon uzatıp 'yeter mi' diye sordum, bizim eleman '2 buçuk daha at' dedi. onu da verip hayırlı işler bile demeden terk ettim dükkanı. ve motorun lastiği alsancak'ta (5 km ilerde) yine patladı (söktüm baktım bunun tamir ettiği yerden). şimdi soruyorum bu insanlar usta mıdır, kazandıkları helal midir...

Kardeş geçmiş olsun. Maalesef herkes işine gereken özeni göstermiyor. Eğer bi insan yaptığı işle haketmediği parayı alıyosa helal değildir. Hem bu dünyada hemde ahirette mutlaka hakkını alırsın. Umarım böyle tatsızlıklar yaşamazsın bi daha...

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
kesinlikle söylemelisin
bu gibi insanlar bu tip sitelerde kendilerini şirin gösterip müşteri sayısını arttırmayı düşünürler sadece.yoksa sitede popülermiş falan geç onları.
Gercek MT li olsaydı seninle ilgilenmesi böylemi olurdu, işin biittikten sonra bile göndermez ikramlarda bulunurdu...
bu tip ucuz insanları deşifre etmek hepinizin yapması gereken şey.
boşver diye diye bu günlere gelmedik mi?
ileride daha neler görücez bakalım.

Tasvip edilebilecek bir şey değil :farao: kışkırtmak gibi olmasın ama DEŞİFRE lütfen...

Kazancını boşver bu yaptığı düpedüz kabalık.Açıkla gitsin.Arkadaşta kendini savunsun.

Bencede ismini açıklamalısın adamın hatası çırağa güvenip kontrol etmemek olmuş...

bencede o popüler kişiyi açıkla oda savunmasını yapsın bakalım :farao:

lastiği 7,5 a yapacak (yapamayacak 5 km sonra patlayacak) , 2 saat oyalayacak ve bu para helal olacak:mrgreen: :mrgreen: çok komik ya kimse açıkla bence böyle işyerlerine kimse gitmesin ayrıca diğer arkadaşlarda böyle hatalı yerleri deşifre etsin bi arkadaş kazık yedi diğerleri yemesin örneğin adana mt bi gezisinde bi lokantayı deşifre etti ben gitmem oraya kimsede gitmez bile bile lades olurmu?? birbirimize yardımcı olmamız gerekir nasılsa düşüyo kazlar diyen esnaf zihniyeti yok olmadıkça böyle işyerlerini deşifre edip gitmemek lazım

hatta!!!!
yönetici arkadaşlar bi kara topic açıp motorculara yanlış yapan, kazık atan işyerlerini deşifre etsinler bizde başımıza geldikçe bu topic e ekleyelim!!

ya dostum madem a ttın ortaya bi mesele lütfen takipçisi ol ve senin gibi duruma düşmemesi için bütün motosiklet sevenlerin iyiliği için lütfen kim olduğunu açıkla...

o kısı benım:p
saka bı yana gecmıs olsun arkadasım... ben soylememenın yanındayım arkadaslar kızacak ama izmir deymıs baska sehırde olan arkadaslar nıye merak edıyor anlamadım ızmırlıler tanıyacaktır o kısıyı.. baksanıza yerı bıle bellı:mrgreen:

abi geçmiş olsun ama merak etme haram lokma kimseye yaramaz!!! o adam burda deşifre olmasa da elbette işi iyi gitmeyecek... eğer sana ii bir hizmet sunsaydın belki sen ona 7,5 milyon deil de arkadaşlarına tavsiye edip 200-300 YTL kazandıracaktın!! herşeyin bi hayrı vardır, abi geçmiş olsun!!!

Hem Haram Yİyecek Hemde Motor Bİneceksİn Allah Muhafaza. Ancak ŞÖyle BİŞey Var İŞİn AcİlmİŞ Ama Gerİ Gİdİp Hakkini Aramaliydin EĞer GerÇekten SÖyledİĞİn Gİbİ Tamİr Ettİklerİ Yerdense Tekrarinda Para Almayabİlİrdİ EĞer Hata Ondan Kaynaklaniyorda Yİnede Para İstİyorsa Ozamanda DeŞİfre Etmen Gerekİr DeŞİfre Ederkende KİŞİlİk Haklarina Saldirmamali Ve Karalamamalisin Onada Cevap Hakki DoĞar Hakkini Ararkende Adaletlİ Davranabİlmeyİ Becerebİlmen Gerekİr.aksİ Taktİrde Hakliyken Haksiz Olursun AldiĞi Ücrete Gelİnce Önceden Pazarlik Etmelİydİn Bana GÖre 5 Ytl Normal Sonradan İstenen 2.5 Fazla Ama BaŞtan Pazarlik Yapmayinca Sonradan İstenen Rakkamda KarŞilikli HelalleŞmek Lazim.

arkadaşlar hepiniz desteğiniz için sağolun, dün bi arkadaşla konuştum 'benim minibüsün lastiğini 5 milyona yapıyorlar' dedi bir daha sinirlendim. yine de ismi deşifre etmek bu sitenin bütünlüğüne ve amacına aykırıymış gibi geliyor bana zaten anlıyan anlamıştır. asıl canımı sıkan bu ülkede ustalık kavramının böyle çiğnenmeye başlaması, biz eskiden yolda gördüğümüz ustaları parmakla gösterirdik, bir de şimdikilerin haline bak. her meslekte bu böyle. bu gidişle yakında işini iyi yapan insanları mumla arıyacaz.

Hocam. Belkİ Adam Sİteyİ Duydu. Öylesİne SÖyledİ.
Belkİde HİÇ Takilmadi Sİtede ?
Belkİde PopÜler Falan DİĞİl Adam ?
BÖyle Olmas Kİ.
İnsanlarin Gercek YÜzÜnÜ GÖrmesİne Engel Olma Bence.
Hem MaĞdursun. Hem Kabullenİyosun ?
Hem Veryansin War. Ama Tepkİ Yok ??
Nasi Bİ ÇelİŞkİ Bu Hocam ??

abı adının verılmesıne karsıyyım ama lutfennn bak bas harfını soyle nıcıkın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar