bu kazada gerçekten kim haklı

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

bütün politik şeyleri bi yana koyalım bu olay yaşandığından beri herkesle zıt düşünüyorum motosikletli çocuk minibüsün yanından çıkıyor araba gaza bastığında da minibüsün gerisinde yani ben olsam ben de göremem onu bu kazada ben bi tarafı haklı bulamasam da arabadakinin haksız olduğunu düşünmüyorum

olay sonrası hakkındaysa tıra arkadan çarpıp ölümlü kaza olduğunda bile tır şoförü aylarca tutuklu kalırken bunun böyle salınması bunu adi yapıyor bi de şubatta yine kaza yapmış eleman şunun elinden araba almayı kimse mi düşünemiyor şımarık akpli zengin çocukları

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kazadan sonra kimin haklı kimin haksız olduğunun bir önemi kalmıyor. Önemli olan hayatta kalabilmek. Zehra zaten daha o alttaki iki pedal ne işe yarıyor, fonksiyonları nedir, direksiyon nedir, ne işe yarar vs en basit soruların cevabını bilmeyen mal bir hanım kızımızın teki. Babası Akp suç organizasyonunda yer almasa o arabayı anca ilan sitelerinde görüp ekrana ekmek banacak bir sonradan görme bacımızın teki. Arkadaşlar sağdan soldan fırlamaya teşebbüs eden birini gördünüz mü arkanız müsaitse yol verin, geçsin gitsin, trafikte karşı taraftan hiçbir şey beklememek lazım, etraf iq'su tost makinesinden hallice bir dünya adam kaynıyor.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Motosiklet sürücüsü kendi önlemini almadığı için hatalı, üsulen sanırım haklı. Hatalı olduğu kısım itibariyle "Emniyetli sürat"te bulunmadığından, yolu ve geçitlerde yavaşlamamasından dolayı hatalı. Anayolda ilerlerken tali yoldan çıkan beklemeliydi diye de haklı sınırım. Size denizcilikten gelen bir emniyetli hız tanımı vermek istiyorum, lütfen bakın inceleyin. Kendinize bununla ders çıkarmanızı öneririm.

Çatışmayı önlemek üzere, uygun ve etkili harekete geçebilmek ve içinde bulu- nulan durum ve koşulların gerektirdiği bir mesafede durdurulabilmesi için, her tekne her zaman emniyetli bir hızla ilerleyecektir.

Emniyetli hız saptanırken aşağıda yazılı faktörler dikkate alınacaktır.

(a) Tüm tekneler tarafından;

(i) Görüş durumu,

(ii) Balıkçı tekneleri veya diğer teknelerin bir araya toplanmış durumu dahil trafik yoğunluğu,

(iii) Teknenin durdurulma mesafesine ve içinde bulunduğu koşullarda dönme kabiliyetine özel surette dikkat edilerek teknenin manevra yapabilme yeteneği,

(iv) Sahil ışıkları ve kendi ışıklarının geceleyin geriye doğru yayılmasıgibi arka cephe ışıklarının varlığı,

(v) Rüzgar, deniz ve akıntının durumu ve seyir tehlikelerinin yakınlığı,

(vi) O yerde var olan su derinliği ile tekne su çekiminin ilişkisi,

(b) Çalışır radarı olan tekneler için ek olarak:

(i) Radar cihazının karakteri, yeterlilik ve sınırlılığı,

(ii) Kullanılmakta olan radar mesafe ayarının zorunlu kıldığı kısıtlamalar,

(iii) Denizin durumu, hava ve diğer müdahale kaynaklarının radar, alıcılığı üzerindeki etkisi,

1. iv) Küçük tekneler buz ve diğer yüzer maddelerin yeterli bir radar mesafesinde, radar tarafından alınamaması durumu,
(v) Radarda görülen teknelerin sayısı, bulundukları yer ve hareketleri,

(vi) Yakın çevrede bulunan tekneler ve diğer maddelerin radar kullanılarak mesafesi saptanırken görüşün daha kesin olarak saptanmasına olanak bulunacağı.

Kaynak: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/2.5.714561.pdf
Kural 5

Bu kazada birini öldüren değil mi ?
Yani insan birini öldürüp tekrar trafiğe çıkabilecek vicdansızlığı buluyorsa ne diyeyim.
Gta oynuyor sanki.

Motosikleti
D400
Arabacı vurmuş geçmiş oe kım haklı dıye soracak birşey yok

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Zafer hocanın dediği gibi motorcu haklı, zararda olan kim? Bu ve bu gibi bir sürü sürücü müsveddesi ile trafikteyiz, ben haklıyım diye bir şey yok. Zamanın, paran, sağlığın olduğu sürece senden iyisi yok. Kafan gözün patladıktan, sanayide ustayla uğraştıktan sonra haklı olsan ne olur, olmasan ne olur.

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
Biz motorcular için; "haklı olmaktan ziyade hayatta olmak" daha önemli olmalı. Öldükten sonra istediğin kadar haklı ol.
Uzun yıllar motora binmek istiyorsak her zaman defansif kullanmamız lazım. Görmemiz ve görülmemiz lazım. Bu sebepleki hızımız ve konumumuz doğru olmalı. Yoksa arkamızdan kim haklı diye konuşulmaya devam edilecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar