Ya yapmayın r25 den başlangıç motoru bal gibide olur.
Hiç merak etme, 250 sınıfta güçlü bi motor evet ama çok güçlü bi motor değil.
Abartmayalım bazı şeyleri. Başlangıç motoru olabilecek bi motosiklettir. Korkmadan sürebilirsin. Kafana da geçmez gazı aşırı verme. Debriyajın kavradığını hissettiğinde gazı vermeye başla. Debriyajı salmaya başlar başlamaz direk gazlama.
Eğer debriyaj sıkılıyken gaz vermeye başlarsan gitmiyo diye daha da fazla verip debriyajı tam saldığında evet kafana geçebilir.
Korkmana gerek yok kendine güven ehliyetini alana kadar da kullanma, hocalarından da rica et seni bol bol götürsünler direksiyon eğitimine.
Motoruda geri verme, gidip daha güçsüz bi motor alıp ilerde keşke deme, Alınca aynı parayı etmeyecek sonuçta. Haberin olsun Temkinli sür, bol bol çalış. Ehliyetini al önce ama.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:29 ----------
Abi tecrüben yok daha.R25 250ccliklerin arasında en kuvvetlilerden biri.Al güçsüz bişi bin 3-4 ay sonra al R25.Araba gibi değil motosiklet.Güç aniden geliyor.Ayrıca bu ehliyet olmadan motor alma sevdası nerden geliyor?Kaç kişi ehliyet almadan araba alıyor ki.
Ya kardeşim r25 kullandın mı hiç? Ben cevabı biliyorum sen r25 kullanmadın.
Ben kullandım hiçde öyle abartıldığı gibi bi motor değil, maşallah çok güzel gidiyor. Tamam bi 125 lik gibi sakin değil ama bi 600 lük gibi de görmeyin makinayı. Gayet güzel hiç öyle kontrolde de bi zorluğu yok.
Yeni başlayan biri elbette güçlük çekebilir ancak hiç motor sürmediğinden olur o, napacak peki bu adam. Ya gidecek eğitimini alacak, benim param yok diyosada boş alanlarda (tabi ehliyetini alınca) güzel güzel sürecek gazın tepkisine alışacak debriyajı öğrenecek dengeyi öğrenecek motosikletin ağırlığına alışacak.
Ağırlığa alışman 1 haftadan uzun sürmez. Ben ilk başladığımda sadece 1 haftada ağırlığına alıştım. Tabi 1 hafta derken o 1 haftada 2300 küsür km yaptım orasıda ayrı bi mesele