Bu iş böyle olmuyor maaşlı çalısan olarak

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bende diyorum ki karşı taraf bunu kabul ediyorsa bu çalmak mıdır değil midir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi insanlar, suç, gayri ahlaki ve etik olmamak arasındaki farkı bilmiyorlar. Sigortayı düşükten göstermek karşı tarafın rızası var ise suç mudur?
Sizin dediğiniz gibi düşünürsek etik değildir. Ama bizim ülkedeki (hatta dünyadaki) esas problem bu değil. Problem şudur. Kanunlar zenginlerden ve güçlülerden yanadır.
Bunun yanında maaşlı bir çalışanın maaşı eline ulaşmadan vergi kesilirken, bir şirket bilançosunda önce kar zarar vs.. gibi değerler cirodan düşülür ve geriye kalan para üzerinden vergi alınır. Bunun yanında siz aldığınız arabaya ötv öderken şirket ödemez. Sizin şirketiniz bir de yandaş ise, ooooohhh.
Ucuz kredileri kapıp bunu enflasyon üzerinden değerlenen mallara yatırıp , üzerine vergiden düşüp, mis gibi kazanırsınız.

Altta kalanın canı çıksın.
daha dün babam vesilesiyle yaşadım bi özel dershanede öğretmendi yıllar önce her sene sonu istifa ettirip tekrar işe alıyordu sebebini tahmin edebiliyorsunuzdur dün de aynı yerde çalışan bi müdür aradı çok da severdik işten ayrılmış bi bakmış hiçbir sigortası yatmamış 2 3 yıl değil ha 15 yıldan uzun zamandır orada çalışıyordu dershanenin sahipleri de çok tonton sevecen tiplerdi ben hiç inanmazdım bunları yapabileceklerine ama konu iş olunca para olunca insan her türlü kirli gri yolları kullanıyor ha nolacak dava açılıyor şimdi seve seve alacaklar paralarını karşı taraf istifa edip tekrar işe girmeyi kabul ediyor çünkü özel sektörde hele hele öğretmen olarak bidahaki sene çalışacağının garantisi yok hayatta kalmaya çalışan adamları kullanıyorlar bildiğin

İşte problem bu. Devlet buna göz yumuyor.
Bunu ülkeye suriyelileri, afganları, pakileri sokarak yapıyor. Ekonomide az olan şey değerlidir. İş yerleri az. İşçiler ve emekçiler fazla. Bu işgücünü değersiz yapıyor. Birde buna sigorsız çalışan suriyelisi afganı pakisi dahil olunca işçilik daha da ucuzluyor. Devlet bunu kasıtlı olarak yapıyor. Devlet yetkilileri ne diyordu. Suriyeliler olmasa çalışacak adam bulamıyoruz diyorlardı değil mi?
Aslında bu şu demek. Ucuza çalıştıracak işçi bulamayacağız. Çünkü suriyeli olmazsa işçi maaşları yükselecek.
Bunun yanında o suriyeli kira ödüyor, market alışverişi yapıyor. Yani enflasyonu da arttırıyor. Ama bizim halkımız buna ses çıkarmıyor. Dediğim gibi altta kalanın canı çıksın. Biz bunu hak ediyoruz. Hak ettiğimiz gibi de yaşıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar