Bu ilan fiyatları ne ayak?

İşte 350 basıp sonra da 12 ay taksitle 400 ödemeyi tercih edip sıfır alıyorlar maalesef. Bu kampanyalar bitmeden ikinci elde yaprak kımıldamaz. Aylık taksitleri ödemeye gücü olanlar düşük peşinatla sıfır almayı daha cazip buluyor.
işte bundan bahsediyorum hocam, senin hesabına göre de satışa çıkınca millete çok geliyor. aslında 750k ödemek yerine 500k ödemek daha mantıklı fakat taksit olunca millet anlamıyor cebinden çıkanı sanırım.
ayrıca 350k peşin verebilen adam 450-500k aralığındaki motoru yine 350k peşin kalanı banka kredisiyle alabilir, yıllık en fazla 20-30k fazla ödemiş olur. ancak nasıl bir hesap yapıyorlarsa anlam veremiyorum. hatta bankaların 50-100k arası faizsiz nakit avans verdiği dönemde hiç faiz ödemeden bile alabilirler 500k lık motoru.
aslında şu anda markaların yaptığı kampanyalar hiç de cazip değil, banka kredisiyle almak daha az maliyetli.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
işte bundan bahsediyorum hocam, senin hesabına göre de satışa çıkınca millete çok geliyor. aslında 750k ödemek yerine 500k ödemek daha mantıklı fakat taksit olunca millet anlamıyor cebinden çıkanı sanırım.
ayrıca 350k peşin verebilen adam 450-500k aralığındaki motoru yine 350k peşin kalanı banka kredisiyle alabilir, yıllık en fazla 20-30k fazla ödemiş olur. ancak nasıl bir hesap yapıyorlarsa anlam veremiyorum. hatta bankaların 50-100k arası faizsiz nakit avans verdiği dönemde hiç faiz ödemeden bile alabilirler 500k lık motoru.
aslında şu anda markaların yaptığı kampanyalar hiç de cazip değil, banka kredisiyle almak daha az maliyetli.
İşte bir de sıfır fetişi var. O fetiş bende de var mesela; bilmediğim / tanımadığım adamdan motosiklet almak istemem. Ancak normalde ulaşamayacağım bir marka / model için olabilir ama onlar da bizim düdük Japonlardan olmuyor işte. BMW, HD veya İtayanların / Japonların pahalı modelleri belki: Orta hacim motosikletler nispeten ulaşılabilir fiyatlarda zaten; temiz / az km yapmış bir F900 GSA'yi veya >= 2025 bir Ducati Multistrada V2'yi anlamlı bir indirimle ikinci el almayı düşünürüm ama bir CB750 veya XL750 için ikinci ele tenezzül etmem. Olay böyle.

Motosikleti
İki Teker Havada
Hırs-ı tamah bir millet olduğumuz cihetle, dûçâr olduğumuz inhitat-ı ahlâkiyye sebebiyle bu motosikletleri furuht etmek gayet müşkildir

Motosikleti
K 1600 GTL
Sıfırı 565 bin ise nasıl 3 yaşında motoru 510 a satacaksın ki. Birde satacağın aracın piyasası az çok bellidir. Bunu aldığın bedeli merkez bankası enflasyonu ile güncele çekip ordan dolar enflasyonu ekleyip üstünden kümülatif indirim yapıp fiyat belirlemek filan çok saçma yahu.... Girersin sarı siteye benzer araçlara bakar üç aşağı beş yukarı bir fiyat yazarsın......

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Sıfırı 565 bin ise nasıl 3 yaşında motoru 510 a satacaksın ki. Birde satacağın aracın piyasası az çok bellidir. Bunu aldığın bedeli merkez bankası enflasyonu ile güncele çekip ordan dolar enflasyonu ekleyip üstünden kümülatif indirim yapıp fiyat belirlemek filan çok saçma yahu.... Girersin sarı siteye benzer araçlara bakar üç aşağı beş yukarı bir fiyat yazarsın......
Sıfırı 750k yalnız...

Benim hesap saçma değildi ama; hesap sonunda çıkan da gayet makul bir fiyattı, sarı sitedeki benzer yıl / km / aksesuarlı ilanların tam orta noktasında duruyordu. (USD enflasyonu ile değerlesem daha aşağıda olacaktı, TRY enflasyonuyla değerlemiştim, ikisi birden girmedi hesaba - o saçma evet. Bu arada enflasyon da yalan enflasyon dikkat çekeyim, ama hepimiz için o işliyor o yüzden bir ölçüt olarak kullanıyoruz saçma olmasına rağmen...) Asıl saçma olan piyasayı finansal okuryazarlığı sorgulanacak tiplerin koydukları fiyatlarına bakarak belirlemek. Bir olur / minimum belirlemek lazım o olurun da bir matematiğe dayanması lazım. O yüzden hiçbir zaman 25 yıl ömrü kalmış bir daireyi 25 yıllık kira bedeline almayacağım mesela, veya altın 5400 USD/oz'dan 4400 USD/oz'da düştüğü halde altın almayacağım. Başkasına mantıklı geliyor ama benim hesaplarıma oturmuyor böyle şeyler. Eksik olsun aptal hesaplarla kazanılacak paralar...

2003 yılında ilk defa Kapalıçarşı'dan gümüş jelatin veya gümüş klorür baskıları tonlamak / korumak için potasyum altın(III) klörür aldığımda has altının onsu 350 USD idi. USD enflasyonu ile günümüze getirelim 650 USD yapmıyor. Pandemide en yüksek olduğu zaman 2.050 USD'ye çıktı, onu bugüne getirelim 2.600 USD yapmıyor. İsteyen istediği kadar 4-5.000 USD bedelle altın alabilir. Ben bu fiyattan almam... Çünkü çil çil harcamayacağımıza göre eninde sonunda başka bir şeye dönecek o altın. Şimdi petrole döndürmeye başladılar mesela, ama o da kağıttan petrol....

Son düzenleme:
Motosikleti
İki Teker Havada
Sıfırı 750k yalnız...

Benim hesap saçma değildi ama; hesap sonunda çıkan da gayet makul bir fiyattı, sarı sitedeki benzer yıl / km / aksesuarlı ilanların tam orta noktasında duruyordu. (USD enflasyonu ile değerlesem daha aşağıda olacaktı, TRY enflasyonuyla değerlemiştim, ikisi birden girmedi hesaba - o saçma evet. Bu arada enflasyon da yalan enflasyon dikkat çekeyim, ama hepimiz için o işliyor o yüzden bir ölçüt olarak kullanıyoruz saçma olmasına rağmen...) Asıl saçma olan piyasayı finansal okuryazarlığı sorgulanacak tiplerin koydukları fiyatlarına bakarak belirlemek. Bir olur / minimum belirlemek lazım o olurun da bir matematiğe dayanması lazım. O yüzden hiçbir zaman 25 yıl ömrü kalmış bir daireyi 25 yıllık kira bedeline almayacağım mesela, veya altın 5400 USD/oz'dan 4400 USD/oz'da düştüğü halde altın almayacağım. Başkasına mantıklı geliyor ama benim hesaplarıma oturmuyor böyle şeyler. Eksik olsun aptal hesaplarla kazanılacak paralar...
Model neydi?

Bu konuda son 1 yılını sahibinden sitesinde geçirmiş biri olarak şunu söyleyeyim. Motosiklet fiyatı belirlerken herkes aksesuarını mağaza fiyatından hesaplıyor. Yan çanta seti 60 bin, taşıma demiri 20 bin, elcik ısıtma 16 bin. Bir bakıyorsun aksesuarlar motosikletten pahalı. Sanki aksesuarlar motosikleti cazip hale getirmek için özel alınıp takılmış gibi. Garip bir ülkede yaşıyoruz.
Bu arada F900 GSA mı F 850 GS mi bunu da sormadan geçmeyeyim. :D

Motosikleti
K 1600 GTL
Sıfırı 750k yalnız...

Sıfırı 750 bin değil. Liste fiyatları artık bir anlam ifade etmiyor. Sadece motorlar da değil arabalar içinde aynı şekilde... bayi kaça satıyorsa sıfır fiyatı odur. Zaten senin hesapta piyasanın ortalaması çıkmış. ben sadece şunu anlatmak istedim eğer senin hesabın piyasaya uymuyorsa satamazsın piyasa sana uymaz yani.... satmak istiyorsan sen piyasaya uygun rakam yazacaksın...

Motosikleti
İki Teker Havada
Bu konuda son 1 yılını sahibinden sitesinde geçirmiş biri olarak şunu söyleyeyim. Motosiklet fiyatı belirlerken herkes aksesuarını mağaza fiyatından hesaplıyor. Yan çanta seti 60 bin, taşıma demiri 20 bin, elcik ısıtma 16 bin. Bir bakıyorsun aksesuarlar motosikletten pahalı. Sanki aksesuarlar motosikleti cazip hale getirmek için özel alınıp takılmış gibi. Garip bir ülkede yaşıyoruz.
F900 derim de, Bmw yerine Desmo suz 2025 model Ducati multistrada v2 düşünülebilir
Hem son hızı hem quick shifter ı daha iyidir ducatinin

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Merhabalar, geçen sene ekim ayında xmax 400 2018 model motor aldım 42.500kmde ve şuan 53.000km civarında. En son ağır bakımı aldığımda yapmıştım. Şimdi bakım mı yaptırsam satsam mı bilemedim. O yüzden fikirlerinizi sormak istiyorum ? Sizce bu kadar masrafa girsem mi yoksa satsam mı ? Bir aya içinde karar vermem gerek

1. Seçenek bakım: Debriyaj, Sarf Mazleme, Akü derken tüm malzemeler 25 30k + 10k tamirci desen total 30 35k masraf yapmam gerekecek. Yakıt hariç kmde 3 3.5tl masraf yapmış oluyor belki biraz daha fazla.

2. Seçenek ise satmak: Şuan ilanda fakat pek yazan yok. Satsam bile cc düşmem gerek. Yükseltmem için bütçem yok. Hatta borçlarımı kapatıcam satarsam.

Aslında motordan hem memnunum hemde memnun değilim. Gücü var ama alt devirlerde hem titreme hemde ağır olduğu için yokuş çıkarken korkuyorum yolda kalacağım diye, tcs olmasına rağmen yokuşta zorlanıyor çıkarken. Otoyolda giderken ağırlığı olsun dengesi olsun asla korkutmuyor. Fakat ne kadar tamir etsende bir yerlerden ufakta olsa ses geliyor. En büyük sorun ise bakımı çok masraflı. Siz olsanız ne yapardınız ?
İkinci el konusunda, forumda sorulmuş yukarıdaki "meşaz", bir fikir verir herhalde.
Satılığa çıkarılan motorlar masraf zamanı geldiği için satılıyor olabilir mi? Jant şeridi için bu riske girmeye değer mi?

Not: Meşaz örnek olması için alıntılanmıştır. Konu sahibine herhangi gönderme yoktur. Buzağı altında öküz aramayın.

Motosikleti
Sıfırı 750 bin değil. Liste fiyatları artık bir anlam ifade etmiyor. Sadece motorlar da değil arabalar içinde aynı şekilde... bayi kaça satıyorsa sıfır fiyatı odur. Zaten senin hesapta piyasanın ortalaması çıkmış. ben sadece şunu anlatmak istedim eğer senin hesabın piyasaya uymuyorsa satamazsın piyasa sana uymaz yani.... satmak istiyorsan sen piyasaya uygun rakam yazacaksın...
CB750 565'e veren varsa satamaz evet, imkânsız.

İşte orada da ne olursa olsun satmak ile x fiyatı makul bulan olursa satmak arasındaki fark giriyor devreye. İyi ki o fiyatı veren çıkmadı da parayı (yedek de kalacak şekilde) başka (sağlam da kâr getirme potansiyeli olan) bir yere kanalize ettim. Gidip motosiklet alacaktım üzerine para koyup. Motoru değiştirmek elzem değil benim için. Belki sonra tam fantezi yaparım, touring yerine supermoto alırım mesela. Her işte bir hayır var...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

F900GSA tabi, çanta ve navigasyon dışında takabileceğin bir aksesuar yok, hepsi üstünde zaten.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bi malın piyasasını fiyatını değerini satıcı değil müşterileri belirler

Motosikleti
bi malın piyasasını fiyatını değerini satıcı değil müşterileri belirler
Babayı alanlar mı? 🤣💦

İşin şakası bir yana, ekonomide mallar çeşit çeşit yalnız; her mal ve/veya her piyasa için yukarıdaki önerme çalışmıyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
apec apx7
Babayı alanlar mı? 🤣💦

İşin şakası bir yana, ekonomide mallar çeşit çeşit yalnız; her mal ve/veya her piyasa için yukarıdaki önerme çalışmıyor.

özel yapım bir choper yada türkiyede çok bulunmayan bir indian ise evet çalışmaz. ama japonların hepsi ve avrupalıların büyük çoğunluğu için çalışır.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
İkinci el konusunda, forumda sorulmuş yukarıdaki "meşaz", bir fikir verir herhalde.
Satılığa çıkarılan motorlar masraf zamanı geldiği için satılıyor olabilir mi? Jant şeridi için bu riske girmeye değer mi?

Not: Meşaz örnek olması için alıntılanmıştır. Konu sahibine herhangi gönderme yoktur. Buzağı altında öküz aramayın.
Mööö

Motosikleti
İki Teker Havada
CB750 565'e veren varsa satamaz evet, imkânsız.

İşte orada da ne olursa olsun satmak ile x fiyatı makul bulan olursa satmak arasındaki fark giriyor devreye. İyi ki o fiyatı veren çıkmadı da parayı (yedek de kalacak şekilde) başka (sağlam da kâr getirme potansiyeli olan) bir yere kanalize ettim. Gidip motosiklet alacaktım üzerine para koyup. Motoru değiştirmek elzem değil benim için. Belki sonra tam fantezi yaparım, touring yerine supermoto alırım mesela. Her işte bir hayır var...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

F900GSA tabi, çanta ve navigasyon dışında takabileceğin bir aksesuar yok, hepsi üstünde zaten.
Bmw tabiki kötü motor değil ama bmw alana kadar bmw parasına ne motorlar var be
Sadece marka ve imaja para vermemek lazım

Motosikleti
İki Teker Havada

Asıl saçmalık başkalarının fiyatına bakarak fiyat yazmak. Piyasada çok fazla manipülasyon var, bayiler aynı motoru 5-6 defa farklı fiyattan ilana koyuyor, en ucuzuna yazıyorsun, o kalmadı bu var deyip pahalısına yönlendiriyor. İlana göre fiyat yazarsan aldanırsın. Diğer yandan ülkemizdeki enflasyon rakamları ile reeldeki rakamlar birbirini tutmadığı için fiyat algımız da allak bullak oldu. Ancak yine belli başlı bir matematiğe göre hesaplayıp fiyatı belirlemek en doğrusu, fakat bu matematik her zaman her üründe aynı olmayabilir.
@Cyan ın dediği gibi bazı ürünler ne kadar ucuz görünse de aslında ucuz değil, bazı ürünler de ne kadar pahalı görünse de aslında pahalı değil.
Ayrıca zaten almaya niyeti olmayan biri için her fiyat yüksektir.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Asıl saçmalık başkalarının fiyatına bakarak fiyat yazmak. Piyasada çok fazla manipülasyon var, bayiler aynı motoru 5-6 defa farklı fiyattan ilana koyuyor, en ucuzuna yazıyorsun, o kalmadı bu var deyip pahalısına yönlendiriyor. İlana göre fiyat yazarsan aldanırsın. Diğer yandan ülkemizdeki enflasyon rakamları ile reeldeki rakamlar birbirini tutmadığı için fiyat algımız da allak bullak oldu. Ancak yine belli başlı bir matematiğe göre hesaplayıp fiyatı belirlemek en doğrusu, fakat bu matematik her zaman her üründe aynı olmayabilir.
@Cyan ın dediği gibi bazı ürünler ne kadar ucuz görünse de aslında ucuz değil, bazı ürünler de ne kadar pahalı görünse de aslında pahalı değil.
Ayrıca zaten almaya niyeti olmayan biri için her fiyat yüksektir.
arkadaş yıllardır bu meleti satamadığına göre yanlış düşündüğüne hala ikna olmadın mı

• Haha
Tepkiler: Ged

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar