Bu ilan fiyatları ne ayak?

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Motorumu satmayı düşünüyorum ama böyle saçma ilan fiyatı olamaz. Aynı km, yıl, kondisyondaki motorlara 160 yazan da var 210 yazan da var. Ben şimdi ortası olsun diyip 185'ten mi koyayım nedir bu saçma makas? Yazın da böyleydi bu arada. İlla gidip en dipten falan mı vermek lazım. Ülkede piyasası üç aşağı beş yukarı oturmuş olan bi Honda var bi Yamaha var. Gerisi laylaylom takılıyor.

İşin kötü yanı daha motoru almadan nasıl satarız diye düşünüyoruz. Biz mi motora sahip oluyoruz o mu bize sahip oluyor belli değil.

Motosikleti
D400
Serbest piyasa, malını adam ister 160 a koyar ister 260'a.
Ben burada bir gariplik göremiyorum.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
İkinci el piyasası durgun olduğu için ve kış sezonuna girdiğimiz için elinden hemen çıksın da yıl bitmeden yeni motor alayım diye uyguna yazanlar da oluyor. Zaman zaman piyasayı manipüle etmek için organize bir şekilde farklı fiyatlarda ilan açıldığından da şüpheleniyorum.

Bazıları yüksekten özellikle koyuyor, belki bir enayi çıkar alır diye. Genelde japon motosikletlerde oluyor bu. Bu piyasada kimse o ilanların yüzüne bakmaz, o ayrı konu. Bazı ilanlar motorun liste fiyatının bile üzerinde.

Motosikleti
en alt 160'ı yazsan bile birileri arayıp 100bin olmaz mı diye sinir edecek.
"Kardeş arkadaşın karttan şu kadar para çektik, eş dosttan bu kadar bulduk, bende de bu kadar nakit var ŞU paraya olmaz mı?"
"Taksit var mı? Tanıdık esnaf da mı yok?"
"Öğrenciyim de..."
"ŞU fiyata olur mu?"
"#1293921932112132 ile TAKAS?"

Bir şey derdim de...

Yüksekten atanlar genelde enayi kovalıyor, Düşük yazsan daha da düşüğe isteyen olacak ortalama bir fiyat yapıştır geç.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ahali olarak "değerleme" nedir, nasıl yapılmalıdır bilmiyoruz. Malını satan, malının üzerine fiyat olarak yaşanmışlıklarını, duygusal bağını ve anılarını da ekliyor.

Malı alan da verebileceği fiyatı belirlerken o parayı kazanırken çektiği çileleri, sıkıntıları, 100.000 km sonra başına gelebilecek teknik aksaklıları baz alıyor.

Motosikleti
60 bin lira bile yazsan 55 olursa gelip alayım diyen olacaktır.
Zamanında Street Twin'imi satarken oldukça uygun bir fiyata ilana koymuştum.
Hiç unutmuyorum bir gün biri yazdığım fiyatın 100 bin altını teklif edip "Bu zamanda nostalji yapmak isteyen birini nereden bulacan ver işte bana şu fiyattan" diye mesaj atmıştı.

Daha öncesinde de başka bir motor satarken sadece sayılarla tatlı bir atışma misali komik bir diyalog kurmuştum biriyle.

O: 185
Ben: 195
O: 187
O: 190
Ben: :DDD
O: :)))

şeklinde diyalog ilerledi ve ikimiz de gülmeye başladık işin sonunda çocukla buluşup sattım motoru 190'a.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Hiç unutmuyorum bir gün biri yazdığım fiyatın 100 bin altını teklif edip "Bu zamanda nostalji yapmak isteyen birini nereden bulacan ver işte bana şu fiyattan" diye mesaj atmıştı.

Daha öncesinde de başka bir motor satarken sadece sayılarla tatlı bir atışma misali komik bir diyalog kurmuştum biriyle.

şeklinde diyalog ilerledi ve ikimiz de gülmeye başladık işin sonunda çocukla buluşup sattım motoru 190'a.
Ilki tam piskinmis😂 sanki o sattigin motor dogustan onlarin haklariymis da sen konmussun gibi yazmazlar mi.

bu pazarlık makul işte. ama 500 bin lira ederi olan motoru 350 ye olur mu diyen tiple ne konuşacaksın.

Motosikleti
bu pazarlık makul işte. ama 500 bin lira ederi olan motoru 350 ye olur mu diyen tiple ne konuşacaksın.
Ben telefon numarasını ilanlarda vermiyorum artık.
Sadece mesaj kabul edip önden bazı kişileri eliyorum, düzgün konuşanlarla işi ilerletiyorum.
O şekilde teklif verene hiçbir şey yazmayın bırakın gitsin.

Ne yazıkki bu şark kurnazlığı her dalda var.
İstiyorki, tepe tepe kullansın ama aldığı fiyattan veya ödediğinin yakınına satsın.
Bunca yıl kullandığıda yanına kar kalsın.
Telsiz dünyasıda böyle.
Adamın telsizi enaz 20-25 yaşında. İmalattan kalkalı 15 sene olmuş.
Artık içindeki kondansatörler kurumuş. İlan açıyor diyorki;
"1.200 dolara almıştım. 1.000 dolara bırakırım"
Birde ekliyor; "pazarlık kabul edilmez" :) :) :)

Ben telefon numarasını ilanlarda vermiyorum artık.
Sadece mesaj kabul edip önden bazı kişileri eliyorum, düzgün konuşanlarla işi ilerletiyorum.
O şekilde teklif verene hiçbir şey yazmayın bırakın gitsin.
telefonu kapatınca da, telefon ver görüşelim diyenler çıkıyor. bunları da anlamak zor. telefonla iletişim kurulmasını istesem orada özellikle kapatmaya uğraşmam zaten.
bi de açıklamada kaza, tramer, boya, düşme yok yazmama rağmen hala kazası var mı diye soranlar oluyor, direkt engelliyorum.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
telefonu kapatınca da, telefon ver görüşelim diyenler çıkıyor. bunları da anlamak zor. telefonla iletişim kurulmasını istesem orada özellikle kapatmaya uğraşmam zaten.
bi de açıklamada kaza, tramer, boya, düşme yok yazmama rağmen hala kazası var mı diye soranlar oluyor, direkt engelliyorum.
Yazdiklarimizi okumuyorlar. Ama bir seferinde birisi ben yazmistim bunlari diyince "abi kusura bakma ama ilanda az bisey yaziyorlar, sonra aracin basina gidince bir suru sey daha var diyorlar, ondan sordum, herkes sizin gibi gercegi yazmiyor" demisti

Motosikleti
Dominar 250
İşin kötü yanı daha motoru almadan nasıl satarız diye düşünüyoruz. Biz mi motora sahip oluyoruz o mu bize sahip oluyor belli değil.
Uzun süre motorsuz kalmış olmak beni baya bi ayıktırdı.

Burası Türkiye diyerek bir takım şeyleri "kendimiz" için normalleştirmiyoruz başta. Motor bir hobi aracıdır. Ulaşım aracı olarak da gerekli duyabilirsiniz. İşiniz için gerekli görebilirsiniz elbette ama genel hatlarıyla bir hobi aracıdır.

Motor konusunda da önemli olan sizin beklentiniz ve motorla geçirdiğiniz süre zarfında o motorla neler yaşadığınız. Anı biriktiriyorsunuz mis gibisinden. Alırken şuna aldım, satarken buna sattım neden? Tamam ekonomi kötü, gerçekten kötü zira gönül rahatlığıyla bir maxi scooter bile alamıyoruz, ki daha butik motorları bızıklama şansı bulmak şöyle dursun. Ancak nihayetinde bir hobi bu. Yaşam stilinize dönmüş olması bir şeyi değiştirmiyor.

Bu yüzden bu fiyatlandırmalara takılmak çok yanlış. Spekülasyon yapmak isterseniz yapın, zaten piyasa böyle şu anda ama siz bir değer biçip, koyun ilana. Zaten bazı Japon markalarının ikinci elde yaşattığı durum bence bir köpük ve o köpük de zaten alınıp atılmak üzere. Bir dönemi öyle stokçular, fırsatçılar, bayiler üçgeninde geçirdik ama o dönem geçti gitti.

Yani toparlayacak olursam bu güzelim zevki kendiniz için zehir ediyorsunuz. Alınmış, satılmış bunlar önemli değil. Bir fiyat belirleyip koyun, günü gelince gidecektir mantık çerçevesindeyse.

İphone alıp yatırım gözüyle bakanlar var hala. Bir de buna çanak tutanlar... Yıllar boyunca nasıl kullanıldığı belli olmayan elektronik bir cihaza deli gibi para gömüyor millet şaka gibi. He bende de var ama ikinci elde nasıl satarım diye değil, yılların alışkanlığı diye aldım, zaten ben satmak isteyince de Iphone 6 modeli gibi bir şey olacak herhalde. :D

Motosikleti
Açıklamayı okumuyorlar çünkü.
Direkt telefon ver diyenlere önce mesajla bazı konularda anlaşalım öyle bakarız diyin, zaten telefon isteyenlerin yarısını bu yöntemle doğrudan elemiş oluyorsunuz.

Motosikleti
yok:(
ya sen fiyat sorguluyorsun. bak beni lavuğun teki aradı ve dediki; abi işte ben bu motosikleti çok merak ediyorum anlatabilir misin biraz diye bende başladım tamamen objektif bir şekilde anlattım motorada bayağı giydirdim. he tamam diyip kapadı. sonra dedim ki kendi kendime ne konuşuyorsun aptal herif iki saat. neyse gel zaman git zaman bu lavuk 15 gün sonra tekrar aradı beni. ismi şakir olsun. abi ben bu motosikleti çok merak ediyorum anlatabilir misin dedi.
şakirciğim sana bu motoru 15 gün önce yarım saat anlattım sapık değilsen bir daha arama kardeşim beni dedim ve tekrar hee tamam diyip kapadı.
bundan önceki sattığım motor 4 kez el değiştirdikten sonra 5. talipli beni arayıp böyle bişi varmış abi doğrumu diye aradı. dedim nasıl buldunuz lan beni 😄

motosiklet satmak insanı hayattan soğutur bu alemde böyle aptal tiplerde varmıymış ulan dedirtir. en iyi satılık motor arkadaşına sattığın motordur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar