İşin kötü yanı daha motoru almadan nasıl satarız diye düşünüyoruz. Biz mi motora sahip oluyoruz o mu bize sahip oluyor belli değil.
Uzun süre motorsuz kalmış olmak beni baya bi ayıktırdı.
Burası Türkiye diyerek bir takım şeyleri "kendimiz" için normalleştirmiyoruz başta. Motor bir hobi aracıdır. Ulaşım aracı olarak da gerekli duyabilirsiniz. İşiniz için gerekli görebilirsiniz elbette ama genel hatlarıyla bir hobi aracıdır.
Motor konusunda da önemli olan sizin beklentiniz ve motorla geçirdiğiniz süre zarfında o motorla neler yaşadığınız. Anı biriktiriyorsunuz mis gibisinden. Alırken şuna aldım, satarken buna sattım neden? Tamam ekonomi kötü, gerçekten kötü zira gönül rahatlığıyla bir maxi scooter bile alamıyoruz, ki daha butik motorları bızıklama şansı bulmak şöyle dursun. Ancak nihayetinde bir hobi bu. Yaşam stilinize dönmüş olması bir şeyi değiştirmiyor.
Bu yüzden bu fiyatlandırmalara takılmak çok yanlış. Spekülasyon yapmak isterseniz yapın, zaten piyasa böyle şu anda ama siz bir değer biçip, koyun ilana. Zaten bazı Japon markalarının ikinci elde yaşattığı durum bence bir köpük ve o köpük de zaten alınıp atılmak üzere. Bir dönemi öyle stokçular, fırsatçılar, bayiler üçgeninde geçirdik ama o dönem geçti gitti.
Yani toparlayacak olursam bu güzelim zevki kendiniz için zehir ediyorsunuz. Alınmış, satılmış bunlar önemli değil. Bir fiyat belirleyip koyun, günü gelince gidecektir mantık çerçevesindeyse.
İphone alıp yatırım gözüyle bakanlar var hala. Bir de buna çanak tutanlar... Yıllar boyunca nasıl kullanıldığı belli olmayan elektronik bir cihaza deli gibi para gömüyor millet şaka gibi. He bende de var ama ikinci elde nasıl satarım diye değil, yılların alışkanlığı diye aldım, zaten ben satmak isteyince de Iphone 6 modeli gibi bir şey olacak herhalde.