bu hortum nereden çıkmış

Tam anlaşılmıyor fotoğraftan, motosikletin modeline de hakim olmadığım için yorum yapmam sağlıklı olmasa da, tahliye hortumu olabilir ucu aşağıda ve boştaysa.

Benzin depo kapağının etrafına bi miktar su döküp o hortumdan gelip gelmediğini anlayabilirsin. Depoya kaçırmamya dikkat et elbette :)

banada tahliye hortumu gibi geldi, model xtreme max hortum benzin kokuyor bu arada

O hortumun bir ucu zaten boş olur. Başlangıç noktasındaki düz tornavida yerini gevşetirseniz karbüratörün içinden doğru benzin, aşağı açık uçtan dışarıya akar. Çok nadiren de olsa arada bi çok az bir benzin atmak iyi olur, karbüratörde pislik kalmışsa falan. Onun dışında piknikte odunları çabuk tutuşturmak için yarım bardak benzin çekmekten başka bir işe de yaramaz :bounce:

Tahliye hortumu dur büyük ihtimalle.benimkinde de var aynı hortum.orta sehpanın ordan aşağı iniyor.

Dostum fotoğraftan tam anlayamadım ama stop müşürünün kablosu olabilir o.Benim motorda da öyleydi.Motoru aldığımda serviste kesmişler.Ama onu öyle sallanır vaziyette bırakma bence bende bir gün sigorta yandı ustaya götürdüm bu kablo bi yere temas edip yakmış olabilir dedi dibinden kestim kabloyu ucunu da bi güzel bantladım.

fotoğrafta hortumun başlangıç noktasının karbüratör alt tası olduğu görülüyor..diğer uç zaaten boşta olacakki karbüratör üstündeki vidayı gevşettiğinizde içerdeki pislik,su ,tortu v.b şeyler dışarı atılacak...
hortumun ucunu aşağı doğru hiçbiryere değmeyecek dolanmayacak şekilde salın..anormal bir durum yok olması gerektiği gibi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar