Bu harekete katılın, bir şeyler yapmış olalım.

Arkadaşlar aşağıdaki metni ikamet ettiğim ilçe olan Kahıthane Belediye Başkanı Sayın Fazlı Kılıç' a ulaşacığını umarak yazdım belediyenin internet sitesinden yolladım. Henüz bir cevap gelmediği için daha fazla bir şey söyleyemiyorum. Ama hepimiz bir olur ve oturduğumuz bölgedeki en üst mahalli yetkililere bu taleplerimizi uygun bir lisan ile iletirsek kısmende olsa sesimizi biraz daha duyuracağımızı düşünüyorum.

Sayın Kılıç,

Ben ilçenizde yaşayan bir motosiklet kullanıcısıyım. Bildiğiniz üzere yakın zamanda medyaya da yansıyan bir takım sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılarımızın giderilmesi ile ilgili bazı çözüm önerilerimiz olsada, bu önerilere muhatab bulamıyor olmamız kaynaklı çözümlerimiz maalesef çözümsüz kalıyor ve önü tıkanıyor. Sizden ricam, en azından biz bir ilk olarak bunu başlatırsak belki başka ilçeler hatta il genelinde çalışmaların yapılmasına neden olabilir ve ön ayak olabiliriz. Ne yapabileceğimiz konusuna gelince… İlk önce motosikletin bir araç olduğunu yayalardan başlayarak öğreteceğiz ve fark edilmeye başlayacağız. Bunu ilköğretim okullarından başlayarak yapacağız. Ben ve eşim motosiklete olması gerektiği gibi ve koruma önlemleri ile binen ve bu konuda örnek olmaya çalışan kullanıcılarız. Bu örnekleri çoğaltmaya arkadaş çevremizden devam ediyor olsakta bu konuda kamusal bir desteğimiz olmadan çok fazla ileri gidemiyoruz. Yakın zaman bir arkadaşımızı, yanlış yapılan ve denetlenmeyen bir yeşil alan sulaması nedeni ile kaybettik, ancak tek sıkıntımız bu olmadığı gibi, insan kaynaklı sıkıntılarımız daha fazla.

Ben ve benim gibi bir çok gönüllü motosikletçi ile böyle bir şeyi başlatabilir, ilköğretimlerin her dönemde bir derslerini bu iş için ayırabiliriz. Bu derslere ben kendi adıma girip çocukların her sorusuna cevap verebilir ve bu konuda olması gerekeni onlarla paylaşabilirim. Dönem başında sadece bir ders, yada ders arasında kullanabileceğimiz 1 saatlik bir zaman bu çocukların bilinçli yetişmesini bizim dönemimize yetişemeselerde kendi dönemlerine daha eğitimli insanlar olarak başlayabilirler. Motosiklet, trafik ve diğer araçlar ile ilgili bilgi verip, kullanılan koruma araçlarını (kask, mont eldiven, v.s.) tanıtarak güvenlik önlemleri ile binildiğinde çok keyifli bir ulaşım aracı olduğunu görmüş olacaklardır.

Tabi herşey okul çağındaki çocuklarla bitmiyor, asıl sıkıntımız olan trafik kurallarına uymayan sürücüler (bizi kötü temsil eden motosiklet sürücüleri, mahalli sucu, tüpçü, minibus, taksi v.b. araç sürücüleri) ve yayalar. Bu kategorideki insanları bir araya toplayıp dikkatlerini çekebilmek veya, eğitim verebilmek pek mümkün olmadığından, bu konuda da birlikte oluşturacağımız pankart, bez afiş ve el ilanları gibi görseller ile dikkatlerini çekmek olabilir. Önemli noktalara etkileyici ve dikkat çekici afişler asılarak, akşam saatlerinde belediye görevlisi biri ile bizden bir yada bir kaç kişi mahallede toplanılan (kıraathane, lokal, kafé, v.b.) yerleri gezerek broşürler dağıtabiliriz.

Sizde artık motosikletin bu kentin ulaşım sorununa bir çözüm olduğunu görmüş ve bir çok belediye personelinizi motosikletle donatarak daha hızlı çözüm getirilmesine yönelik ilk adımı atan ilçelerden birinin başkanısınız. Bu vesile ile motosiklet kullanan arkadaşlarım ve kendi adıma yukarıda anlatabildiğim kadarını sizinle paylaşmak ve bu konuda bir fikir birliğine vararak çözüm üretimi konusunda yardımınızı rica ediyorum.

Saygılarımla.

Sadık Sönmez

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

umarım faliyete geçer.. güzel bir düşünce tebrik ederim ..

inş böyle bi çalşmanın sonucunu uzun vadede olsada alırız hiç olmazsa gelecegimiz bilinçli bir hale gelirkazalar azalır...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Pazartesi günü bu yazınızı ve eğer Ankara'da ikamet eden tüm motorcu kardeşlerim bir dilekçe yazarsa topluca imzalı olursa Ankara İl Genel Meclis Başkanına bizzat elden ileterek hiç yoktan Ankara için isteklerimizi yaptırmak için tüm baskıyı yapabilirim.

157 Görüntüleme, 3 yorum.... Bunun anlamı %1.91 kişi yorum yapmış.

Şurda iki haftadır yırtıyoruz afedersiniz bir yerlerimizi, dedikki bireysel olarak yapabileceğimiz en etkili hareket budur. İlk önce bu konudaki yetkili makamlardan yarıdm talep edelim, ama görüyorumki yetkili mercilerden önce biz henüz bu konuda yeterince ilgi göstermiyoruz. Belki standart oldu ama mangal, çay-kahve partileri için yüzlerce kişi ilgi gösterirken, bu kouya 3 kişi yazmış biride benim. Bazen camia olarak şöyle eziliyoruz, böyle yok sayılıyoruz, bizi fark etmiyorlar diyoruzya, hak ettiğimizi düşünüyorum artık. Bir konuda bir arkadaş konuyu bir moderatörün açması o konuya daha fazla alaka gösterilmesine neden oluyor demişti. Okuduğumda yok artık o kadar da değil demiştim ama, bu kadar önemli bir konu, gece gündüz yapabileceklerimizi tartışıp sayfalarca yazı yazdık ama görüyorumki tartışmayı seviyoruz iş eyleme geldiğinde (SIFIR)

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Sadık kardeş; Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de mesaj göndermen faydalı olur..:cat:

İnşallah birileri duyar,görür ve konuyu ciddiye alıp eğitimin ''E'' sinden başlanır..:)

bu konuyu ciddiye alalım arkadaşlar.gerçekten de ne kadar çok olursa o kadar dikkat çeker...ağlamayan bebeğe mama vermezlermiş.bu aralar içimizdeki öküzlerden 4 teker kullanan birçoğu gözümün içine baka baka önüme dalmaya beni ciddiye almamaya bşladı.ramazan rehaveti dicem ama sanmıyorum.bu konuda olan kazalardan öküze 8 de 8 hata verildiğini duyanınız varmı arkadaşlar.yada en azından ne bileyim aklıma takılıyor işte bilerek duramayarak(kontrollü ve düşük süratte) aracın kapısını camını indirerek hiçbişey yapmadan polis çağırmayı,beklediğimiz sürede üstüme gelinirse de (tamamen haklı olduğumuzu bileeceğiz ama!!)adamıda önümüze atladığına pişman etme düşüncesindeyim.ama kaskla ama ne ile olursa...soran olursada ölüyodum anasını satayım,şoka girdim ne yaptığımı hatırlamıyorum....demek gerek!!

Bildiğiniz üzere buradan hepimiz ortak bir maille park ve bahçeler müdürüne sıkıntılarımızı bildirdik, aynı hafta içerisinde cevap gönderdiler. Peşini bırakmayıp ben maillerime devam ettim tespit ettimi yanlış sulama alanlarının resimlerini çekip tekrar gönderdim ama sonuç yok. Yani bu şu demek oluyor, toplu harekete cevap veriliyor. Bu konuyu buraya açmamın sebebi de buydu, ota şoka yorum yapıp saçma sapan konularla uğraşacağınıza bir kaç dakikanızı ayırıp diğerleri için olmasa bile kendiniz için birşeyler yapın. Ama görüyorumki sonuç bir öncekinde de yazdığım gibi (SIFIR)

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Mükemmel olmuş. Tebrik ederim.
Tek bir yere aşırı mail, Bazen sıkıntı yapıyor. İlgisi varsa da hiç ilgilenmiyor.
Belediye duraklarının camlarına "Motosikletleri fark edin" etiketini ücretsiz yapıştırıyorum.
Elinde fazla etiketi olan bana gönderebilir. Bi gün biri yakalayıp fena dövecek :)

mail atılacağına gidip makamında görüşebilir sayın fazlı kılıçla ...ama ...o sulama yapılan yerler büyük şehire ait...kağıthane belediyesine değil...

ana caddelere ilçe belediyesi değil büyük şehjir bakıyor..bu maili senin büyükşehir belediyesine atman lazım sadık kardeş....

mail atılacağına gidip makamında görüşebilir sayın fazlı kılıçla ...ama ...o sulama yapılan yerler büyük şehire ait...kağıthane belediyesine değil...

ana caddelere ilçe belediyesi değil büyük şehjir bakıyor..bu maili senin büyükşehir belediyesine atman lazım sadık kardeş....

Direk gidip görüşme meselesinde haklısın ama bu bir kişiyle olmaz ki...!

Bu arada ben Fazlı Kılıç' a sulkama meselesi yüzünden mail atmadım, zamanın olmadığı için okuyamadın galiba yazının içeriğini. Ben genel sorunlarımız ile ilgili bir mail attım. Bu konuda çözüm içinde destek istedim kendilerinden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar