bu gün yeni motorsiklet aldım ama?

yaklaşık 1 saat önce motorsiklet aldım :) bunun aküsü felan dolcakmış ne zaman teslim alırım motorumu çok heyecanlyıım:queen:

sabah haber verseniz öğleden sonra alırsınız normalde. tabi işleme başlayacak bilgiye sahiplerse

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT
Aküsü takılacak demişlerdir.. Bir de yola çıkmadan diğer ufak tefek civata sıkma, motoru hazırlama işlemleri falan yapılacaktır.

Hayırlı olsun,

bazi servislerde sifir aku takiliyor icine ozel suyunu asitlimi safsumu neyse onu koyup sarja bagliyorlar benim akuyu 2 saat tutmuslardi sarjda gerisini motor tamamladi aksama alirsiniz

hocam, 7A'lık akü varsa mesela ve standart(önerilen) olarak %10 değerinde yani 0.7A ile şarj ederlerse 10 saatte şarj olur işte.
Aküsü dolacak demişlerdir büyük ihtimal, akü ve iç sıvıları ayrı ayrı gelir genelde, çünkü sıvıyı(asiti) aküye koyar koymaz akünün ömrü başlar. Sıvı fabrikada koyulu gelse boşuna akünün ömründen yenilmiş olur. Bundan kaçınmak için ürün ne zaman satılırsa aküsü de o zaman hazırlanır.

Son düzenleme:
Yazdığımı iyi okuyun, 7A'nın %10'u yani 0.7 A ile şarj edilirse 10 saate %100 dolar diyorum. Her aküyü(asitli motosiklet aküsünden bahsediyorum) toplam amperinin %10 ile şarj etmek optimaldir. Daha hızlı da şarj edilebilir ancak akünün ömründen götürür yavaş yavaş.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar