Bu fiyatlarla sifir motosiklet ya da araba almak

Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
1,533
Motosikleti
XV250 - FZ6
Honda zamlarini da okuduktan sonra, bu fiyatlarla sifir motosiklet ya da araba almak bana biraz hastalikli gelmeye basladi.

Bir motosiklete 40.000TL ya da arabaya 80.000TL para vermek saglikli bir insanin yapacagi is degil. O paraya yapilacak bir suru sey varken, mesela, kendinize kucuk bir arsa alip bir kulube yapabilirsiniz, artan parayla da guzel bir bisiklet toplarsiniz ya da bir motosiklet de olabilir. Italyanca ogrenirsiniz, Italya'ya gider oturursunuz, yeni bir kultur ogrenirsiniz. Universite ogrencilerine burs verebilirsiniz. Cocuk okutursunuz vs.
Kendinze bir atolye kurarsiniz, bir seyler uretmeye baslarsiniz. Neler yapilir...

Herhalde insanlarin eli kolu baglaninca saglikli dusunemiyorlar ve cok mutsuzlar ve tuketime doymamislik, mala mulke açlık, tatminsizlik vs hakim bu durum bence bir vaka.

Sonuc olarak tuketimi durdurup uretime gecmekten baska bir care yok. O zamana kadar da boykot etmek gerekiyor. Almayin.
 
Son düzenleme:
Katılım
1 Kas 2016
Mesajlar
808
Vallahi hocam bunları r25 50 bin tl olsa bile alacak insanlara söyle yada sırf japon diye külüstür motorlara binlerce lira verenleri.

İlla en iyisi olacak illa koltuktan ısıtması olacak otomatik kapanan aynaları olacak :pr:
 
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
1,533
Motosikleti
XV250 - FZ6
Illa alinacaksa 2.el alınsın. Eger onlarin fiyatlari da artmaya baslarsa, onlari da almayin. Biraz bir sey almadan durabilse su millet, her sey duzelecek gibi geliyor.
 
Katılım
18 Haz 2014
Mesajlar
954
Yaşam tercihleri değişebilir. "Araba alacağına git Avrupayı gez" demek saçmadır.
Yurtdışına gitmek ilgimi çekmiyor, çiftlik hayatı bana göre değil, toplu taşımadan haz etmiyorum ve bunların yanında motor kullanmak bana mutluluk veriyor olabilir.

O zaman en dandik motoru en pahalı zamanda alabilirim. Tüm gelirimi ve mülkümü motora yatırabilirim. Bana gelip 80.000TL ye motor neden alıyorsun diyemezsin.

Bende sana sorarım terör örgütlerine yardım eden, Avrupa birliğine girmeni engelleyen, tarihi eserlerini çalan, sana ikinci sınıf insan muamelesi yapan, tarih boyunca onlarca insanı katleden, ülkesine sokmak için bile onlarca belge evrak isteyen bir ülkeye tonla para verip neden gidersin ?
 

pea

Katılım
14 Şub 2016
Mesajlar
1,365
Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Arkadaş İtalya'ya hükümetle görüşmek, ikili anlaşmalar yapmak için gitmek istiyormuş.
Kültür, vizyon vs için gidilmez zaten. Zaten Türkiye'de kültür arayan insan mı olur?
 
Katılım
3 Tem 2016
Mesajlar
730
Valla üstad, öyle bir memlekette yaşıyoruz ki, neyi arasan bulursun. Her saça göre tarak var. Hiiiiç sıkıntı yok.:cat:

Sayın konu sahibi arkadaşım, yaaa boşver bırak kim neyi alırsa alsın ne halt ederse etsin, adamın parası varmış yokmuş, nasıl kazanmış boşver, kime ne yahu. Aha buyur bizim patron. Adamın özel şöfirü ve satınalma uzmanı bile isyan ediyor, bu ne yahu her sene yeni model mi alınır diye.. Alıyor işte kardeşim. Bize garip geliyor ama ona göre gayet normal. Ama napıyor biliyormusun, o sattığı eski model arabasının üstüne bilmemne kadar daha ekleyip, yurt içinde ve avrupadaki Türk Köyü bulunan yerlerde(Makedonya, Bulgaristan, yugoslavya vb.) hiç aklına gelmeyecek konularda yardım ediyor.

Aha işte böylesi de var, aman paspaslarım kirlenmesin, zaten bu pis fakirlerin ne olduğu belli değil, bırak serseri yürüsün çamurun içinde, bana ne diyen de var. Arızalı bir aracın yanında durup, hayrola birader, bişey lazımmı diyende var,91 model kartalın camını zor bela açıp hemşerim nereye gidiyosun, gel atla diyende var.

O yüzden hiç kafanı yorma, kim ne halt ederse kendine eder. Evrenin malı evrende kalır. Yaptığı bir iyilik var ise baki olur.

Not: Bu durumu motosiklet camiasında açıkçası hiç görmedim, dinlenmek için bile bir kenara çekildiğimde bile mutlaka bir motodaşımız, hemşerim sıkıntı mı var diye yanaşıp sorar. Allah hepsinden razı olsun.
 
Katılım
20 Ara 2016
Mesajlar
2,171
Her konuda böyleyiz.
Örneğin;
Ipone 6 çıktı millet 5 i satıp aldı. 7 8 derken hep tüketim hep..
Ben türkcell t60 kullanıyorum param mı yok? Türkcell günde 40 defa arıyor ve 2 tane 6 verelim diyor hatta. Abi ihtiyacım yok ki.

Bir dostumuz 09 sattı sıfır 09 aldı şimdi ilanda ama nasıl pişman. Keşke borca girmeseydim yok ne gerek vardı yok öyle yok böyle. Acıyorum haline şimdi satsa eski motoru gibi temizini bulamaz.
Gibi gibi.
 
Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
31 Tem 2012
Mesajlar
662
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben almıyorum alana da engel olmuyorum.
 
Son düzenleme:
Katılım
20 Ağu 2005
Mesajlar
7,460
O işlerin hiçbirisini yapacak zamanım olmadığından 40 bin TL olmayan bir motosiklet ya da 80 bin TL olmayan bir otomobil alır her gün keyfini sürerim. Diğer yandan tüketim bağımlılığı diye bir hastalık gerçekten var, çözümü ise kredi kartı kullanmamak. İnsan elindeki nakit parasını kullandığında parası bitmesin diye bir çok şeyi erteliyor veya gerçekten lazım değilse hiç almıyor. Gerçek anlamda huzur bulmanın tek yolu bankalarla her türlü ilişkiyi kesmekten geçiyor. O zaman azla yetinmeyi öğreniyorsunuz. Bir anda satın alma fırsatlarını (!!!) görünce içinizde parlayan ve istediğiniz şeyi aldıktan bir hafta sonra sönecek olan hevesi kontrol edebiliyorsunuz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst