Bu E-bay neden bu kadar karmaşık ?

Arkadaşlar öncelikle herkeze hayırlı akşamlar.Şu ebay olayını bi türlü kavrayamadım.

http://www.ebay.co.uk/itm/Honda-CBR...83?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item27c1c58c13

Şu ürünü alıcam fakat acaba Türkiye'ye kargosu var mı,varsa kaç günde gelir ? Ayrıca taaaa tayland denilen memleketten buraya sorunsuz bir şekilde adresime ulaşır mı ?

Yardım edebilecek olanlar varsa memnun olurum,zira ben pek birşey anlamadım.Paypal hesabım var bu arada ödemeyi ordan yapacağım.

Yaklaşık iki haftada geliyor, ben öyle ABD'den çok ürün aldım. Arjantin'den de bir parça ürün almıştım. Belirli bir fiyatı geçmediği sürece ürün, sorun olmaz teslimatında. Ürünü teslim almadığın takdirde ebayle temasa geçip paranı geri alabiliyorsun da. Sorun yok pek, fazla pahalı bir ürün de değil, satıcıya yapılan yorumlar da iyi. Al gitsin...

Standard Delivery from outside UK - £5.95 diyor yani Amerika dışındaki yerlere £5.95 fiyata kargoyla geliyor sanırsam.. Haa gelmesi 3 günde sürebilir 1 hafta da 1 ayda o belli olmaz ama sorunsuz şekilde gelir diye tahmin ediyorum.. :)

Ben fotoğraf makineme geniş açı aparatı almıştım 35 TL (paypala TL cinsinden ödeme yaptık) free shipping vardı kargo ücreti ödemeden galiba 2 hafta gibi bi sürede gelmişti.. Gayette sağlamdı.. Ama kesin konuşmayayım şimdi.. :)

Teşekkürler arkadaşlar rahatladım şimdi biraz :) 2 Hafta çok ama yinede ya.

Arkadaşlar ben ebayden bi ürün aldım.14-21 gün içinde gelicek.Peki Tayland'tan yollanan bu ürünü hangi kargo şirketi bana teslim edicek ?

Ptt kargo ile gelecek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------

Ben daha önceden Tayland, Hong-Kong, Amerikadan ürün aldım. Hong-Kong'dan aldığım ürün notebook ekranıydı. Çok güzel paketliydi. 2 haftadan önce beklemeyin dediğim gibi Ptt kargo ile adresinize geliyor.

sayfadaki postage and payment kısmında gerekli bilgiler var...yurtdışından gönderilen kargolar eğer şirketin temsilcilii yoksa ptt ile dağıtılıyor...güvenilir kargo şirketleri ile gönderdiği takdirde aynı zamanda sigortalı oluyo ürünler, sana bir takip numarası verebiliyo satıcı...sen de adım adım izleyebiliyosun..ben amerikadan bir çok ürün getirttim bu şekilde..ama gümrük olayına da takılabilir...eskiden kanuni olarak 100 avro altı direkt geçiyodu...meblağı değiştirdiler diye biliyorum...75 avro olabilir...

Anladım teşekkürler peki gümrüğe takılmaması için maksimum ne kadar tuturında ürün almamız gerekiyo

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben daha önceden Tayland, Hong-Kong, Amerikadan ürün aldım. Hong-Kong'dan aldığım ürün notebook ekranıydı. Çok güzel paketliydi. 2 haftadan önce beklemeyin dediğim gibi Ptt kargo ile adresinize geliyor.

Ayrıca takip numarası varsa PTT'nin sitesinin yurtdışı gönderi takip bölümünden kargonun nerede olduğunu öğrenebilirsin.

strawberry.net diye bir kozmetik firması vardı internetten ürün satan isveç menşeili..bunlar gümrük problemini aşmak için paketlerini hediye ambalajı yapıp. malın mahiyetine de hediye olarak belirtince sanırım gümrükten geçiyomuş...bu söylediğim dedikodu sadece...

Fiyat uygun olsa bile takılır, fiyat yüksekse bile gümrükten muaf oabilirsin. Bazen vergisini ödeyeceğim desen bile alamazsın yurtdışına iade edilir. 20 dolarlık saate 80 TL vergi ödediğimi, 250 dolarlık öncama (koca kutusu yüzünden gümrükte tutmuşlar adam kalorifer kutusuna koyup göndermiş :) ) gümrükten muaftır damgası aldığımı da bilirim :)

Arkadaşlar ben ebayden bi ürün aldım.14-21 gün içinde gelicek.Peki Tayland'tan yollanan bu ürünü hangi kargo şirketi bana teslim edicek ?

Bizzat taylandlı kargo şirketi teslim edecek onun için yabancı dil bilmek şart.

20günden önce bekleme, ben nerden alırsam alıyım 20günden önce gelmedi hiç.avusturalya,kore,çin,japonya,abd,
texas(ayna almıştım kırık geldi.sonra kargoda kırılmamış bu. böyle yollamışsın dedim.çirkeflik yaptım, paramın yarısını geri yolladı:queen:)
:p:queen:

Ebay da harika ürünler mevcut..fiyatlarıda fena değil ,ucuz.. ama bir türlü cesaret edipte alamıyorum..mecbur buralardan pahalı bir şekilde almaya çalışıyoruz

strawberry.net diye bir kozmetik firması vardı internetten ürün satan isveç menşeili..bunlar gümrük problemini aşmak için paketlerini hediye ambalajı yapıp. malın mahiyetine de hediye olarak belirtince sanırım gümrükten geçiyomuş...bu söylediğim dedikodu sadece...

Bildiğim kadari ile kozmetik eşyaların artık internet üzerinden satın alınması tamamen kaldırıldığından Strawberry adlı site Türkiye ye gönderim yapmıyordu. Bunu da sitelerinde açıkca yazmışlardı ama son dönemlerde bakmadım. Çok yaşa yerli kozmetik ve parfümeri karteli.

Bizzat taylandlı kargo şirketi teslim edecek onun için yabancı dil bilmek şart.

20günden önce bekleme, ben nerden alırsam alıyım 20günden önce gelmedi hiç.avusturalya,kore,çin,japonya,abd,
texas(ayna almıştım kırık geldi.sonra kargoda kırılmamış bu. böyle yollamışsın dedim.çirkeflik yaptım, paramın yarısını geri yolladı:queen:)

:p:queen:

Bende yabancı dil filanda yok,ne yapıcam şimdi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar