hocam merhaba karşı taraf gene ulaştı bana şimdi ehliyet ruhsat fotoğraflarımı filan istiyor sigortaya halletsin diyor. Hemde suçluymuşum gibi davranıyor. 1 gün geçmiş olayın üstünden şimdi tutanak tutmaya filan çalışıyor. Nasıl yürüyor bu işler bilmiyorum böyle ruhsatımı ehliyet fotoğrafımı internetten isteme hakkı varmı?
Merhaba. Olayin ustunden bayagi gecmis saniyorum. Ama yinede bende bildimlerimi eklemek isterim en azindan birdahakine bilgin olsun. Kaza aninda polisle veya kendi aranizda tutanak tutarsiniz. Olay hafifse tutanak tut gec. Daha agir bi durum varsa heleki yaralanma can kaybi vs vs derhal polisi aramak zorundasiniz. Diyelimki hafif bi kaza oldu. Kendi aranizda tutanak tutacaksiniz. Tutanagin yarisi senim bilgilerin ve senin ifaden diger yarisida karsi tarafin. Kimse kimsenin ifadesine karisamaz olay nasil oldu ise yazilir. Tabi herseyden once olay aninin fotolari tum cevreden dairesel olarak cekilmeli. Cadde sokak tabelalari, saga, sola donus yasak tabelalari vs olirsa hepsi kaza ile beraber cekilmeli. Resimler cekildikten sonra trafige engel oluyorsa araclari kenara cekersiniz. Tutanaklari doldurursunuz. Ornegin titanagin sol tarafi sana ait diyelim, arac, ruhsat, sigorta, kimlik bilgilerini girersin. En alta ifadeni kisa ve net sekilde yazarsin. Aynisini sag tarafa karsi taraf yapar. Zaten neyin ne oldugu tutanak kagidinda yaziyor. En alta kus bakisi harita ciziyorsun. Diyelim 4 yol bi gobek. Kus vakisi 4yolucizip araclarinizin tam konumlarini ciziyorsun. Sana tutanaktada ornek gosteriyor zaten. Yollarin icine hangi cadde hangi sokak oldugunu vs yaziyorsun. Kendi aracinin icine plakani yaz. On tarafini belirgin yapacaksin 3gen gibi. Nereye gittigin belli olsun. Daha sonradan tutanak tutalim siyene resim vs gonderebilirsin sorun yok. AMA tutanagi karsi taraf tutacak. Senin yerine sana ait olan yerleride o dolduracak. Onemli olan en alttaki ifade, harita ve islak imza bolumleri. Ben hataliyim yazar senin yerine imzasini atar verir isleme ruhun duymaz. Tabi sonradan ogrenir sikayetci olursun vs vs uzar gider. 1 gun sonradan da tutanak tutulur sorun yok. Ama tek şart yanyana gelmelisiniz! İslak imzani sen atacaksin ifadenide sen yazacaksin. Geri kalan standart bilgileri kimin yazdigi onemli degil yazisi guzel olan yazsin