Bu dizliği alacağım, pantolon içine giyebilir miyim?

Merhabalar. Bugünler de dizlik alacağım. Daha önce hiç kullanmadığım için biraz tecrübesizim. Hep bugün, yarın deyip geçiştirdim ama acı bir tecrübe yaşamadan edinmem lazım. Aklıma takılan bazı konular var.
1-) Linkteki dizliği alırsam pantolonumun içinden giyebilir miyim?
2-) 8-9 saat pantolonumun içinde kalırsa beni rahatsız eder mi?
3-) Ya da pantolonun içinden kolayca çıkarıp, motora koyabilir miyim?
4-) 100 Lirayı geçmeyecek şekilde başka tavsiyeniz var mı?

Dizlik link: http://www.motomaxonlineshop.com/4riders-soft-diz-koruma-pmu1730

Şimdiden teşekkürler :)

Super Moderator
Pantolonun içerisinde takabilirsin, tabi bu durum ne kadar rahat bir kullanım sunar tartışılır, futbol oynadığım zamanlarda dizlik taktığımda inanılmaz bir terleme yaptığını hatırlıyorum. Ayrıca günümüz şartlarında kot pantolonun paçaları o kadar dar ki durduğun yerde bir çırpıda çıkartıp atamayabilirsiniz, neden arkadaşın paylaşmış olduğu mafsallı dizliklerden tercih etmiyorsunuz ?.

Knox'un pantolon içi dizliğini kullanıyorum. Mafsallı olanlar pantolonun dışına giyildiğinden güzel bi görüntü oluşturmuyor bence.

Motosikletin üzerindeyken sıkıntı yapmıyor pantolondan da belli olmuyor dışarıdan bakılınca.

1. Pantolon içine giyilir.

2. Fakat şöyle bir durum var, mesala bir kafeye gittiniz ve oturdunuz. Çok rahatsız ediyor. Rahat edemezsiniz, 3. zaten çıkarmanız için pantolonu çıkarmanız lazım :mrgreen: buda ortam içinde yapılacak bi şey değil :queen: 8-9 saat devamlı takılı durursa kan dolaşımını etkiler rahatsız eder.

Hal böyle olunca kısa mesafelerde giymemeye başlıyorsunuz.

Kevlar malzeme, korumalı, kot pantolon almayı düşünüyorum bence sizde bi düşünün.

Mafsallıdada her durduğunuz yerde çıkartabilirsiniz ama koyacak yerinizin olması lazım. Kafeye vs. heryere giderken çanta taşımakta boşa yük bence.

4. Topcaseniz varsa mafsallı olabilir.

Soft dizlik pek bi koruma sağlamaz.
4riders ın plastik dizliği bende var hiçbir işe yaramaz. Bi kere sıkı oturmuyor, cırt bant kısmı çok az.

http://www.mototas.com.tr/dainese-knee-v-e1-diz-koruma-pmu465
Bunu aldım 3 aydır kullanıyorum gayet memnunum, şile tekirdağ vs giderken pantolon(dar kesim olmayan) içine giyiyorum normalde dışarıdan kullanıyorum.

Dizliği soyunmadan çıkartmanızda mümkün değil :)

8-9 saat derken? 8-9 saat motor sürmek bile sıkıntı iken pantolon içinde dizlik daha sıkıntı

Hepinize tesekkurler. Su kevlar korumali kotlardan alacagim. Dizlikle ugrasmayayim en iyisi birde :)

cok rahatsiz sirilsiklam yapiyor bacagi ve kaymaya basliyor... Levlarnkot alirken kalca koruma pedi olmasina dikkat et..

Soft dizlik pek bi koruma sağlamaz.
4riders ın plastik dizliği bende var hiçbir işe yaramaz. Bi kere sıkı oturmuyor, cırt bant kısmı çok az.

http://www.mototas.com.tr/dainese-knee-v-e1-diz-koruma-pmu465
Bunu aldım 3 aydır kullanıyorum gayet memnunum, şile tekirdağ vs giderken pantolon(dar kesim olmayan) içine giyiyorum normalde dışarıdan kullanıyorum.

Dizliği soyunmadan çıkartmanızda mümkün değil :)

8-9 saat derken? 8-9 saat motor sürmek bile sıkıntı iken pantolon içinde dizlik daha sıkıntı

Aynı dizlikten bende kullanıyorum. Pantolon içimde rahatsız etmiyor ama çıkarması ve giymesi çok meşakkatli... Pantolonu iyice sıyırmadan çıkartmak mümkün değil...
Pantolon dışında takarsan pantolona zarar veriyor.

Aynısını kullanıyorum 3 yıldır kot pantolonun altında rahatsızda etmiyor önerilir.
scoyco-d335-1-500x500.jpg

http://www.n11.com/scoyco-motosiklet-dizligi-P53452841?cid=604001&gclid=CIOJhvy64sUCFc_ItAod8l8APA

Selam, bu dizliği kullanıyorum 4 aya yakındır. Pantolon içine giyemezsin, saatlerce üstünde tutamazsın. Kalın ve geniş bir ürün, bacaklar motorda kıvrılmış dururken normal boyutta ama dik durunca öne doğru çıkıyor, fotoğrafta göründüğü gibi değil. Ben bunu, büyük mafsallı dizlikleri topcase'ime koyamadığım için (kask mont eldiven üstüne sığmıyor) aldım.

Bir de şu var, normal dizlikler gibi dizine takıp arkadan kapatmıyorsun. Tek parça ürün. Arka kısmı kapalı. Pantolon giyer gibi ayaktan giymen gerekiyor, ayakkabıyı çıkarmadan pek mümkün değil. Her seferinde ayakkabı çıkart-dizlik tak-ayakkabı giy, geldiğin yere varınca yine aynı işlem eziyet, ama ben buna, arka kısımlarını terzide ortadan kestirip cırt taktırmakla çözdüm.

Artıları ise, gayet koruyor. Bir iki düşmem oldu, dizimi de yere vurdum koruma üzerinde hasar var, ve dizlerim zarar görmedi. Tabi uyluk kemiğini korumuyor. Gayet küçük, en içine eldivenleri koyup, bunları iç içe koyup, hepsini kaskın içine koyuyorum. Yanına da montu koyuyorum, ceketimi alıp devam ediyorum elimde bişey taşımıyorum (topcase 45 lt).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar