Bu da benim cafe racer / brat bike projem olsun...

Motosikleti
'13 Inazuma
merhaba arkadaşlar. bir süredir popüler olan cafe racer akımına ben de kapıldım. hanımla biraz kavga dövüş de olsa motosikleti bizim kızın odasına sokup başladım değiştirmeye. resimlerden de göreceğiniz gibi henüz bitmedi. ibre stop ve sinyalleri ebay'den sipariş ettim. onları bekliyorum. kasayı oturttuktan sonra motor kısmını 200lük yapacağım. motor aslen 2011 model çelik 125. malzemeler gelir gelmez build-up işlemi devam edecek inşallah. motor şimdilik balkonda bekliyor :) yorumlara açığım

z28wlKO.jpg

OtGPJOR.jpg

zjXxcx0.jpg

EIgBtxO.jpg

yA02KKQ.jpg

wuQ84Kc.jpg

Hocam ön maşa boyu bajaj boxerdan alçak mı? M gidon takmışsın ben klipsli 2 parça olanlardan düşünüyorum. Seleyi yaptırdın mı, kendi selesinden gelme mi? Güzel gidiyor eline sağlık

Motosikleti
'13 Inazuma
Hocam ön maşa boyu bajaj boxerdan alçak mı? M gidon takmışsın ben klipsli 2 parça olanlardan düşünüyorum. Seleyi yaptırdın mı, kendi selesinden gelme mi? Güzel gidiyor eline sağlık

walla maşa boyunu bilemicem ama aşağı yukarı aynıdır diye düşünüyorum.

M gidon taktım çünkü fiyatı uygun :) daha doğrusu 2 parça olanları nereden temin ederim araştırmadım. M gidon en basidi.

hocam seleyi şöyle yaptım,

önce selenin üstüne karton koyup istediğim şekilde kalıp çıkardım. sonra kalıbı kalınca bi saca geçirdim. sonra sacı kesip kalıbı çıkardım.
üzerinden çıkan orijinal seleyi soydum ve süngerini kalıp şeklinde kestim. incelttim ve saca bally ile yapıştırdım. sonra bi döşemeciye gidip kaplattırdım. 40 liraya maloldu.

seleyi de motosiklete şöyle tutturdum,

sacı çıkarttığımda saca aşağı doğru 4 adet vida kaynakladım. motosikletin sele demirlerini deldim. vidaları deliklerden geçirip aşağıdan somun atarak sabitledim.

Elinden geliyosa ne güzel. Ben kafamda olanı ustaya söyleyip yaptırıcam sanırım. Tekerleri genişletecek misin, arka salıncak hangi boyuta kadar müsade ediyor?

Motosikleti
'13 Inazuma
Elinden geliyosa ne güzel. Ben kafamda olanı ustaya söyleyip yaptırıcam sanırım. Tekerleri genişletecek misin, arka salıncak hangi boyuta kadar müsade ediyor?

aslında çok zor değil. youtube'da nasıl yapılacağına dair videolar var. sele yapımını ordan baktım mesela. arka salıncakta yer yok. 3.00- 18 şeklinde kalacak. ön tekeri zaten büyüttüm. 2.50-18di onu da 3.00 yaptım. yeterli olacaktır diye düşünüyorum. ayrıca daha ön çamurluğu da kesip monte etmeyi düşünüyorum. o yüzden anca kurtarıyor zaten.

Akü kalacak mı? Motoru tamamen mi değiştireceksin yoksa pistonda fln mı oynama yapacaksın? Çok soruyorum merak ediyorum benim de dediğim gibi bir cafe racer düşüncem var.

Motosikleti
'13 Inazuma
Akü kalacak mı? Motoru tamamen mi değiştireceksin yoksa pistonda fln mı oynama yapacaksın? Çok soruyorum merak ediyorum benim de dediğim gibi bir cafe racer düşüncem var.

akü muhafazasını resimdeki gibi kaynakladım. akü o şekilde kalacak. el marşını kullanmak istiyorum. motoru tamamen değiştirmeme gerek yok. bu cg motorların büyük hacimli psiton silindi krank vs vs ne lazımsa piyasada zebil gibi var. piston silindir ve krank 6lı seramik şanzıman gibi bazı temel elemanları değiştirerek hacim büyütmek mümkün. ayrıca bloğu değiştirmek istemiyorum zira muayene de sorun olmasın.

Bitmiş halini görelim, sesini duyalım hocam. Kolay gelsin gelsin. Ne kadar bütçe ayırdınız .(-+)

Motosikleti
'13 Inazuma
Bitmiş halini görelim, sesini duyalım hocam. Kolay gelsin gelsin. Ne kadar bütçe ayırdınız .(-+)

şimdi motoru ben 1.250ye aldım. 250 sigortasını yaptırdım 1.500e geldi. muayene 2017nin ağustosunda.
80 lira lastik
40 lira sele
150 lira sinyaller stop ibre
35 tl far
10 tl m gidon.
işçilik beleş :)

şimdilik 1800 gibi bi rakam gitmiş. motor kısmı da bi 500 yese, 2.500 gibi bi rakama tamamlamlamayı düşünüyorum.

Ben olsam :
Arka çamurluğu sökerdim ucuz gösteriyor
Egzosu değiştirirdim cg egzosuda kötü gösteriyor
Jamtları mat siyaha boyardım
Böyle olunca çok daha güzel olacağını düşünüyorum ama gğzel olmuş elinize sağlık :)

Motosikleti
'13 Inazuma
Ben olsam :
Arka çamurluğu sökerdim ucuz gösteriyor
Egzosu değiştirirdim cg egzosuda kötü gösteriyor
Jamtları mat siyaha boyardım
Böyle olunca çok daha güzel olacağını düşünüyorum ama gğzel olmuş elinize sağlık :)

hocam çamurluğu taktım çünkü stop ve plakayı üstüne monte etmeyi düşünüyorum. bakarım hoşuma gitmezsa sökerim. 2 vida atıp tutturmuştum.

cg egzos değişecek hocam. aklımda. jant işi aklıma yattı. fikir için teşekkürler.

Hocam elinize sağlık gayet güzel gidiyor. arkadaşın dediği gibi çamurluğu söküp stop ve sinyali koltuğun arkasındaki demire ince led şeklinde yapabilirsiniz bence daha güzel durur. Plakayıda arka jantın takıldığı vida başına göre plakalıklar var onlardan takabilirsiniz. Kolay gelsin

Motosikleti
'13 Inazuma
Açıkçası camurlugu sökmek istemiyorum. Belki siyaha boyarım

Vay arkadaş yaaa... Adam kızının odasını tamirhane yapmış ya la :queen: İşte motosiklet tutkusu böyle bişey.. Kolay gelsin ustam. Bitmiş resimlerini istiyoruz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar