Bu cezaları indirimli ödeyebilir miyiz?

Değerli abilerim 2023'den beri yediğim cezalar var. Doğru satıra bakmadığım için görememişim. Bu cezaları indirimli ödeyebilir miyiz? toplam bor. 30 bin?

Erken ödeme indirimi, cezanın tebliğ edildiği tarihten itibaren 1 ay içinde yapılan ödemeler için geçerlidir.

gib.gov.tr'den taksitlendirme başvurusu yapabilirsin; onaylanır mı orasını bilemem.

benim de 2-3 yıllık cezalar vardı, 2 tane, başvuru yaptım bakalım ne olacak?

bi de şu ek haraç vardı, onu da ödemedim, anlamadığım tarafı bu ek haraç güncel mtv'den daha yüksek hale gelmiş?

Belli bir zaman sonra bankaya bloke koyuyor paranı çekiyor.
Geçen birinin başına geldi.
Her türlü alacak yani bırakmazlar.

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
Gecikme faizi tutarı en fazla cezanın 2 katına kadar çıkabilir
Yani 1000 tl lik ceza ödenmezse en sonunda 2000 tl faiz eklenerek 3000 tl olur ve daha fazla artmaz

taksitlendirme yapabilmen için vergi dairesine gidip paranın bir kısmını peşin vermen gerekiyor. Aksi halde olmaz.
Cezan 30binse de Taksit yapmaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani 1000 tl lik ceza ödenmezse en sonunda 2000 tl faiz eklenerek 3000 tl olur ve daha fazla artmaz
bu tanıya nerden vardınız üstadım?
çok mükellefim var, ana parayı geçen faizin 3 4 katına çıktığı batık firma ?

Motosikleti
taksitlendirme yapabilmen için vergi dairesine gidip paranın bir kısmını peşin vermen gerekiyor. Aksi halde olmaz.
Cezan 30binse de Taksit yapmaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu tanıya nerden vardınız üstadım?
çok mükellefim var, ana parayı geçen faizin 3 4 katına çıktığı batık firma ?
Trafik cezaları için ayrıca düzenlenmiş bir üst sınır var.
Diğer vergi borçları için böyle bir sınır yok. Yazdığınız gibi faizin 3-4 kata çıkması hatta , ödeme yapılana kadar daha da artması
mümkün.

Diğer vergi borçları için böyle bir sınır yok. Yazdığınız gibi faizin 3-4 kata çıkması hatta , ödeme yapılana kadar daha da artması
mümkün.
ha sadece trafik cezası için söylediyseniz bilemiyorum üstadım. Ben komple vergi olarak algıladım. Vesselam 🌹

soru:

şimdi kanuna baktım da, o 2 kat tam olarak neyin 2 katı? ceza+faiz toplamı mı en fazla ilk yazılan cezanın 2 katı olur yoksa sadece faiz tutarı mı o ilk yazılan cezanın 2 katı olur?
o kısım pek net gelmedi bana?

soru:

şimdi kanuna baktım da, o 2 kat tam olarak neyin 2 katı? ceza+faiz toplamı mı en fazla ilk yazılan cezanın 2 katı olur yoksa sadece faiz tutarı mı o ilk yazılan cezanın 2 katı olur?
anladığım kadarıyla örneğin; ceza 1000 TL ise gelebilecek gecikme faizi en fazla x2 yani 2000 tl olucak. Ve sonuç olarak Ödenmesi gereken tutar= 3000 TL olucak.

Motosikleti
ha sadece trafik cezası için söylediyseniz bilemiyorum üstadım. Ben komple vergi olarak algıladım. Vesselam 🌹
Erken ödeme vs gibi yazılmış konuda. Trafik cezasıdır
soru:

düzenleme aşağıdaki gibi:
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu 115.md göre vadesinde ödenmeyen trafik para cezalarına aylık %5 oranında faiz uygulanmaktadır. Vadesinde ödenmeyen trafik para cezalarına uygulanan faiz tutarı ise ceza tutarının iki katını geçemez.

Üst sınır kuralına göre max 2 katı toplama ulaşıyor gibi yorumlamak gerek

Son düzenleme:
mümkün.
ya ne kadar ahlaki değeri yüksek ve bilgi kokan bir konuşma oldu çok teşekkürler haha

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar