Bu bir tesadüf mü?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Forumda ve daha çok Youtube'da sürekli "R25 kaza" ları çıkıyor karşıma. Bunlar:

A) Tesadüf mü?
B) Algıda seçicilik mi?
C) Kullanıcı profili mi?
D) Diğer üç şık çelişkili mi?

Bunların cevabını arıyorum.

Kendi çıkarımım var elbet ama forum ahalisinin fikirlerini merak ediyorum. Bence "O paraya MT-07 alınır." güruhunun sonucu bilinçsizce ve kişinin kendi iradesi dışında atılan adımlar, alınan motosikletler, örnek abiler, özentilik, araştırmama ve sorgulamamanın sonucu. Taraf veya bertaraf olmanın sonucu özetle.

Kendini bilen ve düzgün süren R25 sahiplerini tenzih ederim. Sürç-i lisan ettiysem affola.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
1) Çok sattı.
2) Gücüne göre lastikler yetersiz ve ABS yok.
3) YouTube izlenen videoya göre öneriler sunuyor. Bir kere "R25 kaza" izlerseniz, önerilen R25 videoları mantar gibi çoğalır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
1) CBR125/250 daha fazla sattı bugüne değin lakin bu kadar çıkmadı karşıma hatta hatırlamıyorum desem yeridir. Bu yüzden çok sattı argümanı boşa çıkıyor.
2) Bu konuda sonuna kadar katılıyorum zaten araştırmama ve sorgulamama kısmını bu sebeple yazmıştım.
3) Ben her türlü kazayı izliyorum gerek ders çıkarmak için gerek meraktan. Sadece R25 kazası izlemiyorum yani.

Youtube daki yapay zekayka alakali sana izleyecegin videolar ve reklamlar çıkarıyor

duzgun kullanan arkadaslari tenzih ederek, kullanici profili diyebilirim.
ben 38 yasimda ilk motorum olarak r25 aldim.
ikinci el almak istiyordum, kullanici profili yuzunden ikinci el alamadim, motorlarin hali icler acisi, sahipleri muhattap olunacak tipler degildi denk geldiklerimin.
gittim sifir aldim, alirken bayidekiler cok sasirdi, senin profilinde kimse almiyor emin misin diye defalarca sordular.
icimdeki kucuk minik apaciye yenildim :) bu sefer de onun gonlu olsun diyip aldim. cok mutluyum motorumdan ama keske boyle bir algisi olmasaydi piyasada.

Zamanındaki gt250r'ın günümüzdeki muadili oldu. Normal :)

250 cc motor alıyorsunuz, gücü kapasitesi az çok belli.
R25 yalnızca gücü ile ön plana çıkabilen bir motosiklet. Yalnızca en hızlı olabilen bi motoru alan kişi de en hızlı olmak isteyen kişiler olacaktır diye düşünüyorum :p

Son düzenleme:
Aynı tür videoları biraz daha izlersen R25 kazalarını rüyanda bile görmeye başlayacaksın. ;)

motor kullanıcı profiline göre fazla geliyor. ilk motor olacak motor değil baya devirli makina.

R25 kullanan biri olarak kullanıcı profili diyorum. Başlangıç için güçlü. Düşük devirde zorlayıcı değil ama kullanıcı profili genç ve tecrübesiz olunca ve tabi ki tecrübesizliğine rağmen gazı sonuna kadar açınca kazalar kaçınılmaz. Tabi abs olmaması da etkiliyo. Gidiyo ama durması bir tık sıkıntılı. Hepsi birleşince r25 kazaları epey arttı :)

ŞUAN İTİBARİYLE malum sitede(allahın belası) 866 tane mevcut ilan var.
Haliyle gayet normal.

Bence de kullanıcı profili (Adam gibi motorcuları tenzih ederim)
Geçenlerde 660 Yamaha Tenere aldım 2. el
Onlarca kişi ile görüştüm, hemen hemen hepsinin motoru aynen dedikleri gibiydi, sadece yana yatmaları vardı. Ustasız gidip alınacak cinsten.
Hemen hemen hepsi, 35-40 yaşın üzerinde iş güç, çoluk çocuk sahibi efendi insanlardı.
Yani demem o ki, motosikletin tarzı kendi kullanıcı profilini oluşturuyor.
Mesela BMW 1200GS deyince nasıl bir adam gözünüzde canlanıyor? :)
Racing piyasasını hiç bilmem ama tahminim:
r25 kullanıcıları (yine düzgün kullanıcıları tenzih ederim) genç, hızı, şekil yapmayı, adrenalini seven insanlar
eğitim de az ise kaza kaçınılmaz oluyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
yamaha başlangıç olarak üretti r25i.milleti r6 r1 için önden bir ayak tecrübe olsun diye ama bizim memlekette fakir r6 sı diye geçiyor.görüntü herşeydir ve açıkcasıda bu benim 3.motorum 10 tane daha alsam daha yakışıklı bir motor alabiliceğimi hiç sanmıyorum.gittiğim yer yerde yolda kaldırımda vs anlayan anlamayan herkes dönüp bir kez de olsa bakıyor.bu zaten başlı başına ilk tercih sebebi.r25 ve mt25 acaba kaç kişinin başlangıç motoru oldu diye düşünüyorum sahibinden de zaten sayısı belli.onu geçtim 10 tanesinden 6 hatta 7 si kazaya karışmış yana yatırmış veya hasar kayıtlı.tamamen kullancı profili ile alakalı bir olay.aslında boru gibi başlangıç motoru bunda oldukça diretiyorum çünkü o kadar kolay gaz kontrolü varki gazı açtığınız an motor öne fırlamıyor toplanıyor ve sakız gibi uzuyor.gaz ayarı sayesinde oldukça huzurlu ve konforlu bir motor olduğunu da düşünüyorum.virajı efsane zaten arka frende aynı şekil motoru yavaşlatmıyor adeta durduruyor.ön fren konusunda arka arkaya sert fren yaparsanız balataların çok daha hassas ve net tuttuğunu görüceksiniz bariz kaliteli bir fren balatası istiyor.üstündekiler lastikleri gibi berbat.hızlı gitmek için yapılmış bir motor ortası yok ya artis artis poz atıcaksınız yada 13 14binde vites atıp ne ara 150kmyi geçtim diceksiniz.ama sonra 6litre yaktı demiceksiniz !!tapa gazda!! ya sev ya nefret et,motor bas bas kendi tarzını anlatıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar