yazılanları okumadım, sebebi de bu saçmalığın içine sürüklenip çin markalarını savunanlara prim vermemek. mete abi gereken cevapları vermiştir zaten.
eğer bu işe gönül verdiyseniz -tıpkı benim 6 sene önce bir tanıdığın dükkanında görüp, rengini beğenip aldığım ve bindiğim asya 150 t gibi- allah hepinize öncelikle kazasız belasız sürüşler versin. ardından da bu sıkıntılı, masraflı, tehlikeli süreci derhal atlatabilmeniz için kaliteli bir motosiklet...
örnek olarak 150'lik şık görünümlü bir çinli alacağınıza, 100-125'lik bir yamaha honda çok daha mantıklı olacaktır. bunları mukayese edemiyor insan kullanmadan.
şu anda hem asya hem de honda sahibiyim. sigorta-muayene borcu olmasa inanın bedava bile veririm, kullanamıyorum çünkü... honda'ya alıştım, asya ile ne viraja girebiliyorum, ne de taşlı yola... frenleri zaten malum. arızalar çıkartmaya başladıkça soğuyorsunuz motordan, muayene'ye götürmeye korkuyorsunuz yolda kalırsam diye. sonra da bir köşeye atıyorsunuz ya da en fazla benim gibi mahalle arasında, yazlıkta hamallık yapıyorsunuz. hele hele bu motorlarla uzun yola çıkacak kadar cesaretiniz varsa, daha farklı macera sporları var, paranızla rezil olmayın.
ayrıca en üzüldüğüm nokta da, bisikletçiliği bile beceremeyen kıroların bugün motosiklet bayisi olmaları ve müşterilerine enayi muamelesi yapmaları. mondial de göya parça desteği veriyor, sitesinde 56 tl diye açıkladığı scooter selesini, çanakkale'nin en ücra köşesindeki bir kasabasının sanayisinden 25 tl'ye aldım geçenlerde. ne kendini güvendirmeye çalışan distribütörlerin ne de bayilerin kucağına oturmaya gerek yok.
her taraf motor çöplüğü oldu, çok meraklıysanız alın toplayın bir tane, ithal ettirip ülke ekonomisine zarar vermeyin.