- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yalnız o şarj aleti kaç amper veriyor? Fotoğrafını yanlış görmediysem 0.8A yazıyor, neredeyse rölanti amperajı gibi bir şey.
Çok çok hakim olduğum bir konu değil, Bennets şehir içinde kıvrılıp durmanın değil de açık yolda sürmenin 10amper civarında besleyeceğini söylüyor.
https://www.bennetts.co.uk/bikesocial/news-and-views/advice/biking-tips/charging-motorcycle-battery
100% tam şarj konusu tabi çok başka bir şey ama biraz araştırdığımda da genelde 1 saatlik sürüşün pilde sorun yoksa genelde oldukça yeterli olacağı söyleniyor. Bir de YEC-9 6 step smart charger diyor, voltajın yeterli seviyede olduğunu görüp iyice hafif şarj etmiş olabilir mi?
Ben de bunu diyecektim. BU şarj cihazları aküyü korumak için yavaş şarj ediyor ama motoru sürerken şarj edince yani rolantide değil otor tam devrinde çalışırken en az 5-6A ile şarj etmesi lazım diyecektim.
Yine de uzun süre kullanılmayan ve takip cihazı gibi sürekli elektrik çeken cihazlar bağlı motorlarda aküyü evde şarj aleti ile şarj etmek lazım ara sıra.