Türkiye'de bir yumuşak lastik furyası yürüyor..
Battlax BT-45 çift desenli ve çift hamurlu bir lastik. Ortadaki hamuru sert, yan taraflardaki hamuru ise daha yumuşak. Aynı şekilde ortadaki deseni daha azken, yanlardaki deseni daha agresif. Virajlarda lastiğin yan tarafı temas ettiğinden daha iyi yol tutuşu sağlarken, orta kısmının sert olması lastiğin daha sağlam ve uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Kuru zeminde de ıslak zeminde de güzel bir yol tutuşu var.
Bu lastik Amerika, Avrupa ve Japonya'da küçük spor ve tur motosikletleri kategorisinde en çok satan ve en çok memnun kalınan lastiklerden birisi.
Ülkemizin asfaltı çoğunlukla bozuk ve pütürlü. Dolayısı ile bu lastik bence ülkemiz için ideal.
Herkes bir yumuşak lastik, Rosso mosso tutturmuş gidiyor. Pirelli'nin Rosso serisi daha çok tertemiz ayna gibi asfaltı olan caddeler ve pistler için uygun bir lastik. Aşırı yumuşak dolayısı ile çok iyi bir yol tutuşu var ama ömrü çok kısa. Hele bizim ülkemizin asfaltında tebeşir gibi eriyip gidiyor. Benim sınırsız param var, en iyi yol tutuşunu istiyorum gerekirse 6 ayda bir lastik değiştiririm diyen adama gelir. Ya da benim spor motosikletim var, çıkar caddede 3-4 km gazlar evime dönerim, yol yapmam, motosikletimi ulaşım aracı olarak kullanmıyorum diyen adama da gelir.
Lastiğinizi seçerken kullanım tarzınızı ve kullanacağınız yolları düşünerek seçin.
Ben Battlax BT-45 alacağım fakat malesef Türkiye'deki tüm stoklar erimiş. Bir kaç yerde az sayıda kalmış onlarda fahiş fiyata satıyorlar. Yeni partinin gelmesini bekleyip alacağım.