Brezilya da motosiklet hirsizi olmak

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hırsızlar konusunda zaten diğer konuda fikirlerimi söyledim.Ama burda durum biraz farklı.Sizin evinize/yaşam alanınıza girmiş ve sizin eşyanızı çalarken yakaladığınız insanın hırsız olması garantidir.Ama sokakta gördüğünüzü her arabanın yada yayanın yanına yaklaşan motorlu hırsız olmayabilir.Adres sorabilir,arkadaşı ile konuşmak için durmuş olabilir.Bu yüzden bu tarz durumlarda hiç bir suçu olmayan insanların hırsız zannedilip yaralanma ve ölme olasılığı var.

Brezilaya'da bu tarz olaylar artık kontrolden çıktığı için insanlar bu tarz tepkiler vermeye başlamış.Devletin adaleti sağlayamadığı yerlerde halk kendini adeletini sağlar anarşi hakim olur arada ister istemez masmumların da canı yanabilir.

Yav hocam her ulkenin duzeni farkli.oradakilerin hicbiri adres sormuyor sen rahat ol :)

Sahsen burada da bu tur gasp olaylari olurss millet ayni sekilde davranmaya baslar diye dusunuyorum..Ama tabi cok yanlis,tasvip etmiyorum.. birakin motorununizu arabanizi alsin.allahin verdigi cani sadece alllah assdsfs

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Videoları izlerken keyif kahvesi içtim :D dedim beter olsun hibınalar :D

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
"ılık götlü" arkadaşlar biraz empati yapmaya çalışsınlar.
Hayatta en sevdiğiniz kişinin yolda yürürken araba ile çantasının çekildiğini çantanın kopmayıp yerde metrelerce sürüklendiğini düşünün. Bakalım hala "ılık götlü" olabilecek misiniz?
İnsana en çok koyanı bu travmayı yaşamış insana
karakolda arabada oturan şahsın göz, saç rengi ve boyu sorulması

Videodaki goruntulerde olaylarin bazilari farkli hesaplaşmadan kaynakli olabilir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Hırsızlar tarafından mağdur edilmiş biri olarak suçlulara(hırsız,gaspçı vs.) karşı hissedilen öfke duygularını haklı buluyorum. Fakat insanların öfke ile hareket etmesinin yanlışlığını da görebilmek gerekir. Kanunlar ise duygulara göre düzenlenen şeyler değildir. Yoksa toplum düzeni diye bir şey kalmaz. Öfke kaynaklı davranışlara hak vermeye kalkarsak bir hırsızın bütün ailesini katletmeye kalkanları da görebiliriz. "Öfkenin gözü kördür" deyimi laf olsun diye söylenmiyor. "Kör tuttuğunu..." deyimi boş bir deyim değildir. Aşağıda anlatılan salakça davranış sizin başınıza gelseydi aynı şekilde gaz vermeye devam edermiydiniz?

Geçenlerde hırsız sandığı için kuryeyi ezen bir vatandaş vardı bizde de :)

O yasa bizim ülke de ancak böyle işler :cherry:
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/veteriner-hirsiz-sandigi-motosikletliye-otomobiliyle-carpti-1961696

Duyulan öfkeye tamam. Fakat, anarşiye hayır.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Resmi kanun değildir, ama favela kanunu olabilir.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
❤️Honda❤️;4693747' Alıntı:
Sahsen burada da bu tur gasp olaylari olurss millet ayni sekilde davranmaya baslar diye dusunuyorum..

Ülkemizde hırsızlık ve diğer suçlar bu şekilde artmaya devam ederse olayların oraya varması kaçınılmaz.Yakında sağda solda kim vurduya gitmiş hırsız/suçlu cesetleri ortaya çıkmaya başlarsa hiç şaşırmam.

Hirsizlik ile gasp kismini biraz ayirmak lazim saniyorum.

Gecenin bir yarisi arabayi calmak hirsizliktir. Polise gidilir, yakalanmasi istenir ama olmesini istemem.

Gecenin bir yarisi yoldayken silahla arabami gasp etmeye calisirsa ezerim, olmesi icin uzerinde ileri geri zigzag yaparim. Benim yada ailemin canina kast etme tesebbusu gosteren birini dusunme durumum yok.

Zaten Turkiyedeki polislerin neden bu kadar yumusak davrandigini da anlamiyorum. Adam silahi cekip saga sola salliyor polise karsi. Daha silaha yeltendigi anda 14 kursun yemesi lazim.

Yarınız klavye delikanlısı olsa, diğer yarınızın ciddi olduğu gerçeği bugün toplumun bulunduğu durumu gayet güzel açıklıyor aslında.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hırsızlar tarafından mağdur edilmiş biri olarak suçlulara(hırsız,gaspçı vs.) karşı hissedilen öfke duygularını haklı buluyorum. Fakat insanların öfke ile hareket etmesinin yanlışlığını da görebilmek gerekir. Kanunlar ise duygulara göre düzenlenen şeyler değildir. Yoksa toplum düzeni diye bir şey kalmaz. Öfke kaynaklı davranışlara hak vermeye kalkarsak bir hırsızın bütün ailesini katletmeye kalkanları da görebiliriz. "Öfkenin gözü kördür" deyimi laf olsun diye söylenmiyor. "Kör tuttuğunu..." deyimi boş bir deyim değildir. Aşağıda anlatılan salakça davranış sizin başınıza gelseydi aynı şekilde gaz vermeye devam edermiydiniz?

Duyulan öfkeye tamam. Fakat, anarşiye hayır.

Anarşi sizin bildiğiniz gibi bir şey değil. Anlamını bilmiyorsanız lütfen kullanmayın, aramızda kendini anarşist olarak görenler darılabilir.
Ben mesela incindim biraz ama anarşi kelimesi bizim gibi ülkelerde devlet tarafından özellikle yanlış tanıtıldığı için böyledir deyip çok da gücenmedim.

Youtube'a LADRÃO SE DANDO MAL yazıp gelen videoları izliyorsunuz
ÖZELLİKLE BU paylaşımları yapan youtuber'ın 23-25 part şeklinde vidoları var.Müzikleri bile çok iyi :cherry:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLGkY_jFowApAkNPxtsHDPkFc2pp04j7CF oynatma listesinin bir kısmı bu.
ZAMAN ZAMAN keyifle izlerim :queen:
Silahlı Gasp ( gece -gündüz farketmiyor) , hırsızlık, motosiklet ve araba ile ekip şeklinde silahlı gasp,Gaspçılara karşı teksastan hızlı şekilde silah çekip hırsızı gaspçıyı vuran normal vatandaşlar. Eller her zaman tetikte. :) Köpekler tarafından yakalanıp parçalanan hırsızlar vs vs... izlemesi bağımlılık yapıyor
:mrgreen:

Gaspçılara mustehakta hırsızlara ben çok kızamıyorum. Bizim ekmek kapımız keratalar bı yerde :)

Son düzenleme:
Video bana rahatlatıcı geldi. İnsanlıktan mı çıktım acaba?

Gasp eden hırsız zaten bu arbadede sizi öldürmeyi göze almış demektir. Orda ezmek dışında müdahale göremiyorum ben. Soyulan adam öleceğine, hırsız ölsün :) Brezilyada sanıyorumki ekonomik durum bizden de(!) kötü. Adamlar annesi babası gibi savunuyorlar arabalarını,motorunu.

İnsana en çok koyanı bu travmayı yaşamış insana karakolda arabada oturan şahsın göz, saç rengi ve boyu sorulması

Alınan cevap %90 ihtimal "25-30 yaşlarında, 1,70 - 1,75 boylarında, kot pantalonlu, (mevsim kış ise) siyah montlu, (mevsim yaz ise) kısa kollu tişörlü, kirli sakallı" biri olacaktır.
Hiç şaşmaz. :sunny:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Anarşi sizin bildiğiniz gibi bir şey değil. Anlamını bilmiyorsanız lütfen kullanmayın, aramızda kendini anarşist olarak görenler darılabilir.
Ben mesela incindim biraz ama anarşi kelimesi bizim gibi ülkelerde devlet tarafından özellikle yanlış tanıtıldığı için böyledir deyip çok da gücenmedim.

Espresso istersen anarsi kelimesinin anlamina sen bir bak :)

Gayet uygun sekilde kullanilmis.

"ılık götlü" arkadaşlar biraz empati yapmaya çalışsınlar.
Hayatta en sevdiğiniz kişinin yolda yürürken araba ile çantasının çekildiğini çantanın kopmayıp yerde metrelerce sürüklendiğini düşünün. Bakalım hala "ılık götlü" olabilecek misiniz?
İnsana en çok koyanı bu travmayı yaşamış insana
karakolda arabada oturan şahsın göz, saç rengi ve boyu sorulması

Hocam bu sjw/ılık götlü güruh kendi başına gelene kadar duyar kasan, ortamlarda farklı görünüp popüler olmak için gerçek düşüncelerini dahi belirtmekten aciz, "son derece hümanist" varlıklardır. Başlarına benzer bir olay gelince de en çok küfürü, bedduayı da kendileri eder. Böyle de tutarlı ve karakterli yavşaklardır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:00 ----------

❤️Honda❤️;4693718' Alıntı:
Arkadaslar sakarya da olen hirsiz cok ilgi cekti,tesaduf bu ya bugun eksi de acilan baslik tam bizlik :)

Video da hirsizlara karsi yapilsn zulum var :( medeni.olun yaaa hirsizi ezmek nedir minskoyjm. :(

https://twitter.com/bradleymain17/status/1554463058424209408

Bu da eksi basligi

https://eksisozluk.com/brezilyada-motorlu-gaspcilari-oldurebilme-yasasi--7362492?a=popular

Beni gulduren bir entry ile sozu simdi size birakiyorum.

"şimdi bir grup ılık götlü ekşici gelecek ve gaspçıları savunacak. gaspçının suçu ne, onlar kukla, kuklayı tutan eli kes filan diyecek."

Puhagsa
Hırbocuğum yine formundasın😀

Brezilya çok farklı bir ülke.
Arkadaşlarım iş gezisi için gitti zamanında.
Rehberler kesinlikle tek başınıza biz olmadan dışarı çıkmayın odanızda yabancı görürseniz uyuyor taklidi yapın demişler.
şaka gibi ama gerçek.
hediyelik eşya bakarken baktığı yerde ki adam yüzüğü çaldın demiş.
rehber gelip abi vermezsen sıkıntı çıkar parayı ver uzaklaşalım falan demiş.
rehber uyarmış kesinlikle dokunmayın diye bizim saf alıp bakmış tabi bilmediğinden.

Tedbirli bir insan olarak böyle turistlik yerlere gitmem gidene saygım sonsuz
şu videoyu da bırakayım :)
bir insan Meksika gibi dehşet şekilde namı olan bir yere neden gider
https://www.youtube.com/watch?v=uQS65DOJgcw
video da iki genç meksika da kartele denk geldiklerini sanıyorlar

Neden içerikleri ve olayları çarpıtarak nefreti şiddeti körükleyip, normalleştiriyorsunuz? Bir ülkede suç çok fazla ise; toplum değerlerine, öğretilerine, devlet/hükümet politikalarına bakılır. Hepsi dönüp dolaşıp sosyo-ekonomik ve hukuksal yapıya gelir.
Suçlular için hapishaneler ve islah süreçleri vardır. Etkin kullanılması sağlanır.
Kan davasını normal görmeyip, şeriat yaptırımlarını normal görmeyip bu tarz olayları haklı görüyorsanız bir durup düşünmeniz gerekmektedir.
Bütün canlar ve ölü bedenler değerlidir. Kimse sizin yaşam süreniz hakkında karar alamaz. Suçlar için cezalar vardır. Etkin kullandırmayan veya çarpıtan sistemler ve toplumlardır.
Eğer toplumda gelir dağılımı çok fazla ise, alım gücü daha iyi olanlar olmayanlardan çalıyordur. Dolaylı ya da dolaysız, farkında olunsun ya da olunmasın böyledir. Bir patron veya müdürün çalışanları geçinemezken kendisinin araba ve ev sahibi olması bir sorundur. Bu bakıl açısı ile böyle durumda olanların da ölmesi/öldürülmesi gerekmektedir.
Bir şeyleri söylerken eleştirirken 2 kere düşünüp öyle söylenirse daha iyi olur.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Burgman UH200

Kaos olarak düzeltiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar