Bozuk para taşımaktan nefret edenler

Evet, bunlardan biri de benim. An itibarıyla cebimde 13-14 lira bozuk para var. Dilenciye vereyim desem ya suriyeli ya da keko olanı denk geliyor. Ona da yanaşmıyorum. Napsak la bu bozuklukları?

images

ilk önce bankalara, minibüsçülere, bakkallara veya fırınlara güler yüzle selam vererek giriyoruz. Duruma göre abi-abla-dayı-amca-beyefendi veya hanımefendi gibi sıfatlarla hitap edip elimde şu kadar bozuk para var tamlayabilir misin diyoruz.
Tamlatırsa senindir, tamlatmazsa hiç senin olmamıştır.
Hadi hayırlı işler :)

Ha bide herkese benden bi not: Gözünüzü seviyim dilencilere acıyıpta para falan vermeyin. Onların hepsi çakal.

Son düzenleme:

DKN

ben TÜRK'üm dostum bana ver. kımız içer kuzu budu yerim

Ohrencilere ver la cocuklar tutun yerine duzgun sigara icsinler yada camiye ver sevap point kasarsin :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Nefret ederim ya acilen benzin alınmalı yada sadaka verilmeli (en güzel sadaka mahallenin bebelerine dondurma çikolata almak mutlulukları süper oluo)

Her cebinizde olan bozuk parayi bi kumbaraya atin ve unutun orda birikince acimayin o paraya ve zevkinize ne gidiyosa o aksesuari alin :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:28 ----------

Motosiklet icin tabi :D

Moderatör

Deneyebilirsin ama dikkat et çıkacağı yeri iyi hesaplamak lazım.

Ben kendime bir bozuk para cüzdanı yaptım.Bir kere normal cüzdanımı evde unuttuğum bir gün içinden 28 lira para çıkmıştı.Eve geri dönmem gerekmemişti.Bence biriktirin,bozuk paralar çok güzel birikiyor.Bir sene sonra falan bakıyorsun hemen hemen 500-600 lira,eğer biraz daha şanslıysanız 1000 lira olmuş.Sonra gidip tümlettirmek mümkün bir markette.

Süper markete gidip bozukluklarla yaş mama alıp gördüğün her hangi bir köşe başına bırakıp inanılmaz bir iç huzurla oradan uzaklaşabilirsin.

Evde büyük bir kutu var. Akşam gelince tüm bozuklukları oraya atarım. En zevklisi yapacak bişey bulamadığım akşamlar oturup dizip dizip saymak. En son saydığımda 1300 küsur vardı.

DKN

Evde büyük bir kutu var. Akşam gelince tüm bozuklukları oraya atarım. En zevklisi yapacak bişey bulamadığım akşamlar oturup dizip dizip saymak. En son saydığımda 1300 küsur vardı.

saydıkça paranın değerini anlarsınız. birşey almadan önce bende bozuk paraya çevirip sayarım. alacağınız şeyin gerçekten o paraya değip değmeyeceğini böyle anlarsınız. eliniz gitmiyosa hak etmiyodur

2 tane Efes Extra al 14 lira. İçmiyosan da bana ver ben içerim :cherry:

ben de bozuk para taşımaktan nefter edenlerim. Evden çıkarken cebimi hep yoklar ve varsa bozuk paraları eve bırakırım.

ben de cebimde lüzumsuz ve ses çıkaran şeyler taşımaktan nefret eden birisiyim... anahtarlık bile kullanmam... bozuk para konusunda da sizlere geçen yıl kazandığım bir alışkanlığı tavsiye ederim...

malzemeler : 2 adet cam kavanoz
yapılışı : her akşam eve geldiğimizde ya da sabah çıkmadan önce cebimizi kontrol ediyoruz... cebimizde kalan 1 TL bozukları kavanozlardan birisine, diğer bozuklukları ise diğerine atarak kumbara tarzında birşeyler yaratmış oluyoruz... ben akşam gelince ceplerimi boşaltmayı tercih ediyorum sabah unutuyorum çünkü... 1 TL 'lik kavanozdan para almıyoruz ancak diğer kavanozu bozuk lazım olunca kullanabiliriz...

biraz zaman geçip de kavanozlar dolmaya başlayınca mükemmel bir keyif geliyor... ben kavanozlar dolunca masaja gitmek :cherry: ya da paraşütle atlamak v.b. uçuk şeyler planlarken bir abimin tavsiyesi ile bu paraları hayırlı bir iş için kullanmaya karar verdim... Allah nasip ederse kurban bayramında bu birikimlerimi kullanacağım... (kaçak et kesmek için değil yanlış anlaşılmasın lütfen, dinimizin emri olan kurban kesmek için!!!) :D

herkese selamlar... :)

Son düzenleme:
Kumbarada biriktirmek acayip zevkli bende bi ara biriktiriyodum tam parayi bozdurup koyasim geliyordu,gün içinde cebimde biriken bozuklara dokunmayip birşey alicagim zaman yine bozuk para üstü almak için tam parayla aliyodum.Sonra 4 mavilik olarak geri döndü

Bana vere bilirsin :mrgreen:
Bakkal emmiye söyle o birleştirir :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar