ben de cebimde lüzumsuz ve ses çıkaran şeyler taşımaktan nefret eden birisiyim... anahtarlık bile kullanmam... bozuk para konusunda da sizlere geçen yıl kazandığım bir alışkanlığı tavsiye ederim...
malzemeler : 2 adet cam kavanoz
yapılışı : her akşam eve geldiğimizde ya da sabah çıkmadan önce cebimizi kontrol ediyoruz... cebimizde kalan 1 TL bozukları kavanozlardan birisine, diğer bozuklukları ise diğerine atarak kumbara tarzında birşeyler yaratmış oluyoruz... ben akşam gelince ceplerimi boşaltmayı tercih ediyorum sabah unutuyorum çünkü... 1 TL 'lik kavanozdan para almıyoruz ancak diğer kavanozu bozuk lazım olunca kullanabiliriz...
biraz zaman geçip de kavanozlar dolmaya başlayınca mükemmel bir keyif geliyor... ben kavanozlar dolunca masaja gitmek :cherry: ya da paraşütle atlamak v.b. uçuk şeyler planlarken bir abimin tavsiyesi ile bu paraları hayırlı bir iş için kullanmaya karar verdim... Allah nasip ederse kurban bayramında bu birikimlerimi kullanacağım... (kaçak et kesmek için değil yanlış anlaşılmasın lütfen, dinimizin emri olan kurban kesmek için!!!)
herkese selamlar...