(Boyut) Lastik seçiminde yardım !

Merhaba, 2024 Yamaha mt-25 kullanıyorum. Lastik Diablo Rosso 3 almayı planlıyorum. Kalın lastik hoş gözüküyor ama hangi boyutu taksam çok daha uygun olur? Ön ve arka boyut tavsiyeniz nedir? Kalın lastik ile ince lastik ne gibi zararları vardır?

140DA 150DE olur.150deki surus hissiyatını kullanmıs birine sorsan daha iyi olur.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben fabrika verilerinden ayrılmama taraftarıyım

Merhaba, 2024 Yamaha mt-25 kullanıyorum. Lastik Diablo Rosso 3 almayı planlıyorum. Kalın lastik hoş gözüküyor ama hangi boyutu taksam çok daha uygun olur? Ön ve arka boyut tavsiyeniz nedir? Kalın lastik ile ince lastik ne gibi zararları vardır?

ön ve arkayı 10 ebat lastik büyüttüm başlarda motosiklette dönüyormuşum gibi hissetmiyordum sonradan anladım daha çok yatırabiliyomuşum ondan dönüyomuşum gibi hissetmiyordum :D . 10 Ebat bence ideal , 20 ebatta sıkıntı olacağını pek sanmıyorum ama eski sürüş keyfinden biraz ödün verebilirsin 20 ebatta.

Geniş lastik sığıyorsa kalan tek etken jant genişliği. 4" ise 140 ve 150 genişlikler uygun. Bu genişlikle janta sahip motosikletler genelde fabrikadan bu ölçülerde lastikler ile geliyor.

250nk 140 ölçüde geliyor ben ve birçok kişi 150 taktı. Ben gayet memnunum.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
110 70 17 ön

150 60 17 arka

Ebatlarını geçmeyin.

Mt25'de 110-150 takım kullanmıştım ve viraja gittiğimde de herhangi bir sorun, tedirginlik yaşatmadı. Orjinal ölçüsü en iyi sonucu verir fakat ille de büyütücem dersen 110-150 sorun yaşatmaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:10 ----------

Heralde 15 defa sorulmuştur bu daha önce.

Bok gibi olur. İsteyen taksın.

Efendi gibi sorulan sorulara efendi gibi cevap vermek daha doğru olmaz mı?

Konu sahibi sana dönüp de ne yediğini sormadım derse hoş mu olur?

Bu şekilde yorum yapmaktansa hiç yapmamak daha iyidir bence.

Efendi gibi sorulan sorulara efendi gibi cevap vermek daha doğru olmaz mı?
Konu sahibi sana dönüp de ne yediğini sormadım derse hoş mu olur?
Bu şekilde yorum yapmaktansa hiç yapmamak daha iyidir bence.

Yanıtın efendi olmadığını düşünmüyorum. Bok mu var, ne boktan soru soruyorsun falan gibi soru sahibine yönelik bir yorum yok burada.
Motosikletin tasarımında kullanılan lastiği genişletmenin sonucu bok gibidir. Bunu yapan kişiye yönelik bir söylem yok.

Ha biraz agresif bir tutumla mı yazmışım? Evet. Çünkü aynı sorunun sürekli sorulması ve yeni konu açılması da forumu bok gibi yapar.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
BEIVjiOCUAAYvZO.jpg

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Motosiklet harika bir makinadır. kendi işini bilir. Bunu üreten mühendisler ise lastik ebatlarını uzun incelemeler, testler sonucu, motosikletin, boyu, ağırlığı, gücü vs. etmenlere göre en optimum oranı bulmuşlar zaten.

biraz daha geniş lastik takip da sorun yaşamamış olanlar tabiki vardır. Fakat fark belki onun anlayacağı, hissedeceği kadar değildi. Ya da geniş ebat lastiğin sorun yaşatacağı bir sürüş senaryosu ile karşı karşıya kalmadı. (viraj, frenleme vs kastetmiyorum)

Velhasıl güzel görünüyor diye hesaplanmış, test edilmiş orijinallikten çıkarmamayı nacizane tavsiye ederim.

Herkese teşekkür ederim. Ebat muhabbeti biraz tartışılmış. Ben daha çok uzun yol için lastik arıyordum. Ebat'ı fabrika tipi alıyım en iyisi teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar