Boyun kırıgını engellemek ıcın koruyucu yok mu?

Arkadaşlar son zamanlarda ölümlü motor kazalarında boyun kırılmaları ön plana çıkmaya başladı.Kask taktığı halde maalesef ölümlü kazalar oluyor. Boyun kırklarını önlemek için herhangi bir koruyucu yok mudur? Varsa Neden Türkiye de boyle bir aparat yok.varsa bileniniz nerden satın alınabilir nasıl temin edilebilir?

Adana İl Temsilcisi
çok önemli bir konuya değinmişsiniz yücel ağabey.hatta ben buna ilaveten bilek kırılmalarına karşı da bir önlem olmalı diyorum.

Önemli bir konu.Bilgi edinme amaclı yakın takipcisiyim.. Başlık Teşekkürler...

Motosikleti
Hornet
Bencede çok önemli bi konu..Çünkü Kask takmayanın kafası patlıyo:(ee bakıyoruz takanlarında boynu kırılıyo:pr:Dünkü kazada siteden bi arkadaşın demesiyle motosiklet parçalanmamış bile ama sürücünün boynu kırılmış:pr:Belkide kask takmasa kurtaracaktı ne biliyim vardır bi çözümü herhalde :silent:

bende dainese katoloğu var..onda var...fakat takması oldukça rahatsız edicidir sanırım...boyun hareketlerini kısıtlayacağı kesin

GKN

çeşitli marka montlarda boyun koruma parçası ekstradan satılıyor, alınıp kullanıulabilir, eminimki faydalı olacaktır.. ama boyun için bana en faydalı gelen internette bi çoğumuzun gördüğü hava yastıklı montlar olmuştu.. türkiyeye geldimi gelmedimi bilmiyorum ama oldukça faydalı bir ürün olduğu açık..

Evet koruyucular var.

2008_Leatt_Moto_GPX_Club_Neck_Brace_Black.jpg

neckbrace.jpg

14096_BMW_Motorrad_Neck_Brace_System_to_revolutionise_motorcycle_safety.jpg

bmw-nbs_lo002.jpg

2008_Alpinestars_Bionic_Neck_Support.jpg

Şöyle basit ve güzel bir üründe var.

neck_brace_300.jpg

neck1.jpg

Genellikle yarışlarda tercih ediliyor. Günlük hayatta kullanımı belki biraz zor olabilir.

Adana İl Temsilcisi
şu son iki resimdeki oldukça kullanışlı ve basit olsa gerek.

İyi de abi ben zaten kask mont eldiven derken nefes alamıyorum.. Birde boyun, ayak ooo daral gelir yau...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Güzel bir konuya deyinmişsiniz...
Arkadaşlarında dediği gibi yazın biraz sorun olabilir fakat kışın soğuk ve rüzgarıda göz önünde bulundurursak kullanılabilir...

şu moto air bag baya faydalı bir ürüne benziyor :cat:
ama sadece uzun yolda kulanılır,şahir içinde bir hayli rahatsız edeceği kanısındayım..:silent:
ama hiç bişey canımızdan kıymetli değil :)

Bunlar kesin kullanılmalı, hatta şehirler arasında hepsini şart koşsunlar, kimsenin canı bu kadar ucuz olmamalı, alamıyorsak uzun yola çıkmamalıyız, bende mırın kırın ederim ama, gerçek şu ki şehirlerarasında bunlar olmalı...

Ben 2 kere motora kasksız bindim 1- ilk aldığım gün 2- özel bir yere gidiyordum, saçlarıma çok özendim bozulmasın diye :) o günde polise yakalanırmıyım diye korktum sadece. Şehir içinde çok sıkıntı oluyor. Şehir içinde ben bu kadar önlem alınmasına karşıyım, ama dediğim gibi şehirler arasında olmalı...

şu motosiklet airbag'i gerçekten 100 tl mi? bir yanlışlık var galiba. öyleyse ben 3 tane alayım her yanıma takayım.

İyi de abi ben zaten kask mont eldiven derken nefes alamıyorum.. Birde boyun, ayak ooo daral gelir yau...

ya bunları takıp biraz daral gelip hayatta kalıcaksın yada bunları takmayp dünkü kazadaki gibi Allah göstermsn boynun kopucak ikisi arasında tercih cokta zor değil :salut::salut:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar