Boyum 180 kilomda 90

Bence sen söylediklerinde ne kadar çelişki olduğunun farkında değilsin.
cbr 125 ybr 125 alırsam negatif etki yaratacak 250cc alırsanız kamu kurumunda yöneticiliğinize çok mu uygun olacak sanki, hey Allahım ya.
250cc olacak, ss olacak ama grenajı ucuz olacak.
Tüm bunların üstüne bisiklete bile doğru dürüst binmemiş biri gidip 250cc alacak.
Allah yardımcınız olsun, iyileşmeniz dileğiyle.

senin mantığına göre scooter a da binsem uygun olacak
250 cc makinanın hiçdeilse bi şekli şemali var 125 cc lere göre.
Çok basit durmuyor görünüş olarak.
Senin mantığına göre ha 125 cc ile öğrenmişsin ha 1000 cc ile sanırım. senin için pek farkı yok sanırım kaç cc olduğunun.
O zaman gidip 1000 cc bi makine alıyım. Nasıl olsa ölümden korkmuyorum. Nasıl olsa ha 250 cc ha 1000 cc ha 125 cc. Hepsi aynı sanırım. Sen bu işten anlıyorsun :cat:

Yamaha YZF125 R ye baktınız mı acaba? Kendisi 125 cc ama görünüş nerdeyse 600 cc:) Ben de yeni başlayan biri olarak 250 cc ve üstüyle başlamayın diyenlerdenim...:)

Yamaha YZF125 R ye baktınız mı acaba? Kendisi 125 cc ama görünüş nerdeyse 600 cc:) Ben de yeni başlayan biri olarak 250 cc ve üstüyle başlamayın diyenlerdenim...:)

baktım. güzel motor görünüş olarak. Ama uzun süre kullanmıcam alacağım motoru. O motoru satmak zor olur. Birde kalıp güzelde bayılır bence o motor o cüssede. Motora alışınca tamam dediğimde 600 cc ye geçiş yapmak istiyorum. 600 cc de de kalırım. 1000 cc leri falan zorlamam. Amacım hız deil cunku. Ben işin o boyutuyla fazla ilgilenmiyorum. Çocuğumu babasız bırakmak istemem.

baktım. güzel motor görünüş olarak. Ama uzun süre kullanmıcam alacağım motoru. O motoru satmak zor olur. Birde kalıp güzelde bayılır bence o motor o cüssede. Motora alışınca tamam dediğimde 600 cc ye geçiş yapmak istiyorum. 600 cc de de kalırım. 1000 cc leri falan zorlamam. Amacım hız deil cunku. Ben işin o boyutuyla fazla ilgilenmiyorum. Çocuğumu babasız bırakmak istemem.

Dediğiniz gibi 2.el satarken sıkıntı oluşturabilir.Aslında benimle aynı kafadansınız.Ben de racing motorları seviyorum ama hızı değil.Benim içinde önemli olan hız fazla olmadan egzozdan çıkan ses...İnşallah gönlünüze göre bulursunuz:)

energie06 nın konuşmalarını çok samimi buldum,çünkü biçok kişi açık açık kalkıpda benim için motorun görüntüsü önemli karizması önemli demez ama arkadaş açık yürklilikle söylemiş takdir ettim ve bilinçlide çünkü 250 cc üzeri olmasın diyo ,ben biçok kişi için görüntünün önemli olduğunu düşünüyorum çünkü herkesin bi tarzı var

Daha önce motor kullanmamış olduğunuza göre şunu hatırlatmakta fayda görüyorum.. "BEN HIZ MERAKLISI DEĞİLİM, SESİNE HASTAYIM" cümleleri ile kendi kendinizi kandırdığınızı motora bindiğiniz zaman anlayacaksınız.

Sağ elinizin altında o elcik ve afbuyrun hüsyelerinizin altında o canavar güç olduğu sürece 125 veya litrelik farketmez, mutlaka o gaz açılır. Bir iki aradan geçmek için açılır, acaba ne gidiyo diye görmek için açılır vs vs.. hele SS makina alacaksanız o gaz açılır emin olun. 125'lik alırsın, acaba ne gidiyo dersin 110 - 120 görürsün cayır cayır.. sonra 90'a bağlarsın.. 600'lük alırsın.. acaba? dersin.. bir bakmışsın otobanda önce 180 sonra 220 sonra 240.. dayanmış kalmış... şehir içinde zıp oraya zıp buraya olmuş... vs vs...

Ben hız meraklısı değilim demeyin. Önce bir binin. O gücü hissedin, rüzgarı ve hızı hissedin. Sonra ben gaz açmam arkadaş diyebiliyorsanız kendinize dürüstçe.. o zaman olur o iş..

energie06 nın konuşmalarını çok samimi buldum,çünkü biçok kişi açık açık kalkıpda benim için motorun görüntüsü önemli karizması önemli demez ama arkadaş açık yürklilikle söylemiş takdir ettim ve bilinçlide çünkü 250 cc üzeri olmasın diyo ,ben biçok kişi için görüntünün önemli olduğunu düşünüyorum çünkü herkesin bi tarzı var

en sonunda beni anlayan biri çıktı. Teşekkür ederim dostum. :)
Sanıyorum sendede Ninja var. Nasıl bir motor. Bakımı vs parçası pahalımı.
Objektif olarak yorumlarsan benim için Hyosung mu önerirsin yoksa Ninja mı, ilk defa kullanacağımı ve düşme kalkma ihtimalimin yüksek olacağını düşünerek.
hyosung u yakından gördüm ama ninja yı sadece resimlerde gördüm.
youtube dan ninja nın sesine falan baktım dinledim, sanki hyosung unki daha güzel gibi geldi bana. Sen kullanan biri olarak fikirlerini söyleyebilirmisin.

Öğrenmek için düşme kalkma yapacağını düşünüyorsan bence hiç SS'den başlama.

Bu motorlarda gövde 2 bacağının arasındadır, (SS'da depo ile bütünleşir), yan yattığın zaman bacağın altında kalır.

Al bir scooter, hem hafif, uzat ayaklarını istediğin kadar, 3-5-10 bin km yap, hem öğrenmiş olursun hem de tehlike anında bir yerlerin sıkışmaz.

Daha sonra tavsiyem ise CBR250 olur...

Öğrenmek için önce bir honda vs. kuruluşların eğitimlerine katıl. Çünkü eğitim almadan gidip bir ss alırsan mutlaka yatıracaksın motoru dediğin gibi ve bahsedilen motorların yedek parçaları çok pahalı. O yüzden bir eğitim al sonra da Honda cbr 250 ya da kawasaki ninja250 ye bakabilirsin. Önerim bu ikisi olabilir. Ama dediğim gibi önce eğitim al düşerse bu motorlar cebin çok yanar.

benim boyum 1,96 kilom 90 ve 40.000 km ybr 125 ile gittim. 32 yaşındayım, ciddi bir kamu kuruluşunda kontrol mühendisi olarak çalışıyorum. 600 cc ye geçebilmek için 70.000 km motor üzerinde kat ettim. siz günde 1 saatlik işe gidiş geliş mesafesinde kaç yılda bu mesafeyi tamamlayabilirsiniz? 2 teker her zaman için zordur (denge olayı). hızlanması ve yavaşlaması da o derece tecrübe ister.gözle göremediğiniz tehlikeleri hissedebilmeniz için tecrübe şarttır. siz 2 ay 250 cc motora binip düşmedikten sonra 3. ay 600 cc bir motorla kaldığınız yerden devam etmeyi bekliyor iseniz yanılmış olursunuz. eğer tecrübemi merak ediyor iseniz 70.000 km üzerine konuşabilirim ki ( benden daha tecrübeli abilerim de vardır inanıyorum) yeterince tecrübe kazanmadan canavar sürücüsü olamazsınız.

saygılar.

koruma ekipmanlarıyla başlayalım. daha detaylı bilgiler için forumda donald duck'un yazılarını okumanızı da tavsiye ederim. kask, mont, eldiven ve dizlik olmazsa olmaz ekipmanlardır. bir sonraki aşamada çizme/bot ve pantolon düşünmelisiniz. ortalama 1.000 TL gibi bir harcama yapmanız gerekecektir.

piyasada çok ucuz ve çok pahalı kasklar vardır. kaskların koruma özelliklerini sharp testlerine bakarak karşılaştırabilirsiniz. fiyat farkının sebebi derseniz ağırlık, yüksek hızda ses yapmamak gibi özellikleridir. nolan fiyat/performans açısından iyi bir seçenektir. daha uygun fiyatlısını pek tavsiye etmem.

yaz için file monta ihtiyacınız olacak. diğer mevsimler için iç astarı çıkarılabilir bir tekstil mont işinizi görecektir. eldiven deri veya tekstil olabilir; deri tavsiye ederim. dizlik mafsallı modelde ve CE'li herhangi bir ürün olabilir.

Önemli tavsiye; özellikle kask ve mont olmak üzere korumalı kıyafetleri denemeden almayın. işlevini yerine getirmesi için üzerinize kalıp gibi oturması gerekir. farklı markaların, hatta aynı markanın farklı model serilerinin beden ölçüleri fark edebilmektedir.

motosiklet konusunda, daha kalıplı olduğu için hyosung'u tavsiye ederim. düşmelerde grenajların zarar göreceğinden endişeniz ediyorsanız, hyosung'un naked modeli comet ile başlamayı da düşünebilirsiniz.

benim boyum 1,96 kilom 90 ve 40.000 km ybr 125 ile gittim. 32 yaşındayım, ciddi bir kamu kuruluşunda kontrol mühendisi olarak çalışıyorum. 600 cc ye geçebilmek için 70.000 km motor üzerinde kat ettim. siz günde 1 saatlik işe gidiş geliş mesafesinde kaç yılda bu mesafeyi tamamlayabilirsiniz? 2 teker her zaman için zordur (denge olayı). hızlanması ve yavaşlaması da o derece tecrübe ister.gözle göremediğiniz tehlikeleri hissedebilmeniz için tecrübe şarttır. siz 2 ay 250 cc motora binip düşmedikten sonra 3. ay 600 cc bir motorla kaldığınız yerden devam etmeyi bekliyor iseniz yanılmış olursunuz. eğer tecrübemi merak ediyor iseniz 70.000 km üzerine konuşabilirim ki ( benden daha tecrübeli abilerim de vardır inanıyorum) yeterince tecrübe kazanmadan canavar sürücüsü olamazsınız.

saygılar.

bende iki ay sonra 600 cc düşünmüyorum tabiki
galiba iki sezon binerim alacağım makineye. Tabi sadece işyerine gidiş geliş yapmıcam. Hafta sonları falanda gezmek amaçlı kullancam. 70,000 km yapamam tabi. Ben arabayla bile yılda 20.000 km geze toza ancak yapıyorum. Motorla 70 bin yapmam 5 yıl sürer herhalde. O yüzden iki sezon diye kendime bi öngörü koydum.
Korumalar konusunda 1000 ile 1500 tl arası harcama rakamı koydum kafamda.
En iyisi parçası ucuz olduğu hyosung gt250r sanırım benim için. Düştüğümde içim yanmasın hiç deilse. Grenaja katlancam artık düşürürsem. Grenajsız hoşuma gitmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar