Kendimden örnek vereyim. Çoğu kişi 400CC bir motorla başlanmaz desede ben başladım. İyi/kötü yaptım demiyorum. Motordan beklentimi ve kendimi biliyordum. Ehliyet kursunda 20 saate yakın eğitim aldım. (Ehliyet kursundaki eğitim çok yetersiz.) Bunun yanında motosiklet hakimiyet ve ileri sürüş teknikleri eğitimi de aldım. Yaklaşık 75 gündür kendi motosikletim var ve 3.700 km'deyim. Şuana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Ama bu karşılaşmayacağım anlamına gelmiyor.
Benim motorum ağırlığı dolu haliyle 220 kg civarında. Ben ise 60 kiloyum. Boyum uzun olduğundan dolayı ayaklarım yere tam basıyor. Ayaklarım yer tam basmasaydı, ilk zamanlar çok fazla zorluk çekebilirdim. Ama sonrasında insan daha kolay alışıyor.
Sele yüksekliği düşük olan ninja 250sl önerebilirim. Ancak bu motoru hiç kullanmadım, canlı olarakta görmedim. Ayrıca toplamda 3.700kmlik tecrübesi olan biri ne kadar doğru tavsiyede bulunabilir, emin değilim. Diğer motosiklet tavsiyeleri de incelemenizi öneririm.
Kendinizi bildiğiniz ve eğitiminizi aldığınız sürece sıkıntı yaşamayacağınıza inanıyorum. Ama aradan gireyim, makas atayım, şunu geçeyim, aa ileride 600cclik motor varmış bunu da geçeyim gibi duygulara kapılırsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ufak bir kaza motosikletten soğuyup bırakmanıza sebep olabilir. Hatta kendinize kalıcı hasarlar verebilirsiniz.
Son olarak bu videoyuda buraya bırakayım..