Böyle Köşe Yazarları da var!

Hurriyet in kelebek ekinde köşe yazarı olan bu şahısın yazdığı yazıyı kınıyorum. Baştan çok güzel başlamış yazıya ama "Tevekkeli değil motorcular caddelerde terör estiriyor, neredeyse her gün bir motosikletçi kazada ölüyor." bu cümleden sonra resmen saçmalıyor. Bütün motorcuları bir tutuyor ve kinini kusuyor.

Caddelerde motorcu terörü

Sabah gazetesinin kapağında bir fotoğraf.

Gazetenin muhabiri Nurdeniz Kutsal, Dünya Supersport Motorsiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun arkasında motosikletle hız yapıyorlar.

İkisi de kasksız.

Fotoğraf tam da gençleri özendirecek türden. Herkesin imrendiği, gıpta ettiği Dünya Şampiyonu bir genç motosiklette, arkasında ise genç ve alımlı bir kız. Asi ruhlu genç ekek ve özgürlüğünü ilan etmiş genç kız imajı çizilmek istenmiş mizansen fotoğrafta.

Tevekkeli değil motorcular caddelerde terör estiriyor, neredeyse her gün bir motosikletçi kazada ölüyor.

Kelle koltukta, Allah’a emanet gittiğimiz trafikte bir de motorsikletliler çıktı başımıza.

Hiçbir kurala uymuyorlar, deli gibi motosiklet kullanıyorlar.

Kask takmıyorlar. Kendi kask takıp, arkasına aldığı arkadaşını kasksız bırakacak kadar bencilleri de var.

Yavaş ilerleyen trafikte, araçlar arasında slalom yapıyorlar. Duran trafikte, her an birisinin kapı açma riskine rağmen araçlarla kaldırım arasında süratle yol alıyorlar. Sokaklara ters yönden girip, otomobillerle burun buruna geliyorlar. Trafikte her türlü terörü estiriyorlar çünkü trafik polisi bunları denetlemiyor. Ceza kesmiyor. Uyarmıyor.

Ve üstüne üstlük gençleri motorsiklete kasksız binmeye özendiren Sabah gibi gazeteler de çıkıyor.

Kapağında gençleri kasksız motosiklet kullanmaya özendirecek kadar sorumsuz davranabilen Sabah, birkaç gün geçmez acı bir motosiklet kazasının haberini "kask takmadı öldü" diye haber de yapar utanmadan.

Yurtsan ATAKAN

"http://kelebek.hurriyet.com.tr/yazarlar/7100570.asp?yazarid=52&gid=182&a=978303" adresinden alıntıdır.

345

Haklı olduğu taraflar da yok değil ama tüm motorcuları aynı kefeye koyması çok yanlış.Ayrıca burdan soruyorum sevgili çok bilmiş yazara hayatında motora bindinmi sen?Trafikte slalom yapıldığından şikayetçisin o trafiğin derdini çekmek istesem senin gibi 4 tekere binerim zaten izin verde altımdaki teknolojiden faydalanayım geçebileceğim yer varken izin verde geçeyim sen de benim arkamdan öyle bak olurmu sevgili yazar:cherry:sen bunları takma kafana her motorcuyuda aynı kefeye koyma kanunları uygulamayan devlete yaz biraz biz başımızın çaresine bakarız bi şekilde...

Valla kask konusunda maalesef haklı.Sabah gazetesi dediki...trafiğe kapalı pist,özel bir durum...ama görüyorsunuz saldırmaya açık bir nokta...Yani objektif olmak gerekirse ne diyoruz biz.Park alanında bile kaskımızı takmalıyız.Bu bir lüks değil.Neden böyle birşey yaptıklarını hala anlayamıyorum.Resim içinse önce kaskı tak altınada kasksız resimleri koy.Kuryeleri ve pizacıları düşünün yazıda pek çok haklılık payı var.

Ama.....Sen ölen insanlara bunlar zaten böyleydi şöyleydi dersen olmaz.Utanmadan neredeyse ölmeyi hakediyorsuna çevirmiş ve şık bir yazı olmamış.:farao:

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Yazarın genelleme yapması çok yanlış olmuş, her tür motorlu araçı kullanan bilinçsiz sürücüler malesef var ama motosikletlilere ön yargılı yaklaşan kişileri bilinçlendirme çabalarımız bu tarz yazılar ile uçup gidiyor. Çoğu kişiyi trafikte motosikletci düşmanı yapıyor. Malesef trafikte yazıda bahsedilen sürücülerde var her geçen gün artan motosiklet kültürülü ile zamanla bu kişilerin azalacağını düşünüyorum.

Okumadım okumayacağım çünkü çıldırıyorum sakin olamıyorum.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bence kelebek gibi sadece kadınların orasını burasını gosteren sacma sapan bir yayın organını hiç te ciddiye almayın.kelebek in okur kitlesi kim ki?

merak etmeyin o adamın derdi sabah gazetesiyle haber hürriyette çıksaydı "amanda arkadaşımız motora nasılda yakışmış" olurdu.

acaba bu adam sabahları aynada kendine bakıyo mudur...iso kankamın dedigi gibi severmisin sabaha mı birakırsın...::rantinp:.isooo ben böylelerini sabaha kadar severim sabah olunca da eşegi suya gönderir eşek gelene kadar gene severim hatta eşek gelmeşede olur elimde bir tane var zaten::pokey::

Allah insanlara beyin dağıtırken bu bu şahsiyet şemsiye tutuyordu herhalde...

Bu tür insanlar olayları hep işine geldigi gibi yorumlamakta uzmandırlar.

Olaylara aynı mantıkla bakıldıgında araba ile kendini f1 pilotu sanan sürücülerimizde var. Yine lafa gelince kendine toz kondurmayan otobüs ve kamyon sürüclerimiz var fakat şehirler arası yolda direksiyon başında uyuyup 20-30 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olabiliyorlar. vs.. vs..
Toplumda bukadar hata yapan sürücü varken 3-5 motorcunun hata yapması nedense daha fazla dikkat çekiyor.
1 yılda kaç kişi motosiklet kazasından ölüyor kaç kişi araba otobüs kamyon vs..kazasından ölüyor bakıversinler.

Arkadaşlar işte bu yazarın mail adresi : [email protected]
Kendisine yazdığı yazıdaki yanlışlarını ve önyargılı tutumunu hatırlatıp onu sitemize davet edelim. Böylece bizim düşündüğü gibi agresif ve kural tanımaz olduğumuz fikrini çürütelim. Kimbilir belkide dürüst ve önyargısız davranıp forumlarda o bahsettiği yanlış şeyleri zaten bizimde eleştirdiğimizi ve bu sebepten bütün motosiklet sürücülerini genellememesi gerektiğini anlayıp özür diler. (belki)

Tevekkeli değil motorcular caddelerde terör estiriyor, neredeyse her gün bir motosikletçi kazada ölüyor.

Kelle koltukta, Allah’a emanet gittiğimiz trafikte bir de motorsikletliler çıktı başımıza.

Hiçbir kurala uymuyorlar, deli gibi motosiklet kullanıyorlar.

Kask takmıyorlar. Kendi kask takıp, arkasına aldığı arkadaşını kasksız bırakacak kadar bencilleri de var.

Yavaş ilerleyen trafikte, araçlar arasında slalom yapıyorlar. Duran trafikte, her an birisinin kapı açma riskine rağmen araçlarla kaldırım arasında süratle yol alıyorlar. Sokaklara ters yönden girip, otomobillerle burun buruna geliyorlar. Trafikte her türlü terörü estiriyorlar çünkü trafik polisi bunları denetlemiyor. Ceza kesmiyor. Uyarmıyor.

Ve üstüne üstlük gençleri motorsiklete kasksız binmeye özendiren Sabah gibi gazeteler de çıkıyor.

Kapağında gençleri kasksız motosiklet kullanmaya özendirecek kadar sorumsuz davranabilen Sabah, birkaç gün geçmez acı bir motosiklet kazasının haberini "kask takmadı öldü" diye haber de yapar utanmadan.

Yurtsan ATAKAN
:farao::farao::farao::farao::farao::farao::farao::farao::farao:

:farao::farao::farao:YURTSAN ATAKAN :farao::farao::farao::farao::farao::farao:

herkes tepki maili göndersin arkadaşlar bilnçli motorcuları çokluğunun farkına varsınlar ona göre yazılar yazsınlar

efendy_iso, Sana katılıyorum. Biz motorculara yakışır şekilde terbiye sınırları içinde tepki mailleri yollıyalım. Hem utamsın hem hatasını anlasın.

Evet olabılır hatta onu buraya gırmeye davet edelım ve gorsun aslında kurallara uymaya ne kadar heveslı kormuasını takan kısılerın ne kadar cogunlukta oldugunu gorsun!!!!

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yazınızı okudum burada bir geneleme yapmışsınız böyle olunca tüm motosiklet kullanıcılarını suçluyorsunuz her vasıtayı kullananlar gibi bizlerin arkasındanda bu tipler çıkabilir burada birazda ayrım yaparak yazsaydınız daha çok güzel olabilirdi daha gecen günlerde bir doktor motor sevdalısı arkadaşımız kaybettik ve onun gibi niceleri bu yolarda sürücü hataları yüzünden ölüyor sizce her motor kazasında motosikleti kullanan mı suçlu sizin yazınızdan ben bunu çıkardım siz basın mensuplarında böyle düşünürse bizler daha çok ölürüz sizde arkamızdan bir pislik daha öldü dersiniz
Yazınızı esefle kınıyorum..

Halis demir
arkadaşlar ben bu yazar beyfendiye böyle bir yazı yazıp cevap gönderdim herkeste kendi düyguları bu yazar beye gondersin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar