Böyle İstanbul ' un ..

Futbol boyle bir spor malesef, bakip anlamasi cok basit, oynamasi bile basit. O kadar basitki her kesimden her kez izliyor yorum yapiyor, sonrada kendini kaptiriyor. Izledigi seyin spor degil Gladyator arenasi savaslaro oldugunu saniyor, kendini kaptiriyor icindeki kurt adami serbest birakiyor ondan sonra boyle seyler goruyorsun. Bunu sadece Turkiye icin demedim Ingiltere yada ispanya da ayni sekilde bu durum. Yazik yaa bir gun evel seni yolda gore yuzune bile bakmayacak adamlar iki renk yan yana gelmis bir kumas parcasi giydin diye oldurmek istiyorlar. Buna insanlik haric her sey denir.Bu yuzden futbol sevmem izlememde. Daha bugune kadar Moto Gp icin sokakta kavga eden kimse gorulmemistir cunku.

Yaw dün akşam maçtan sonra formayla dışarı mı çıkılır kafayı mı yediniz :farao:

sen öyle uygun görüyorsan kimsenin birşey demeye hakkı kalmıyor abi.Ama unutmayalımki bizim toplumumuz malesef daha 3-5 seneye kadar çok çok rastladığmız;trafikte yol vermeme,yolda yanlışlıkla bile olsa omuz atma,öyle olmasa bile dik dik bakma kılıfları adı altında birbirlerini hunharca dövüp hatta dövdüklerini birde denize çöp tenekelerine atıp hatta hunharca katleden bir toplum olmaktaydı.Ben sadece böyle biir olayda bu siteden birinin zarar görmesini istemem uyarım ondandı.

Endişeni farkındayım canım arkadaşım :)
Ben sadece vatandaş oalrak benim seyahat özgürlüğümün kısıtlanmasına karşı çıkıyorum..
Ve eğer bir şey için kendimi savunacaksam bu doğru bir şey demek istedim..
Asarım/keserim edebiyatı değil yani yaptığım :)

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yaw dün akşam maçtan sonra formayla dışarı mı çıkılır kafayı mı yediniz :farao:

İşte bütün mesele burada. Doğruları yanlış, yanlışları doğru olarak kabul ediyoruz toplum olarak. Aziz NESIN'i birkez daha saygı ile anıyorum... :rendeer:

emocan

Ben maçtan sonra formamı giyip yola çıkmadım benim sabahtan beri üstümde olan forma ile beylikdüzüne abimlere gittim dönüşte üstümde bir hırka olduğu için böyle durumlara düştüm .. !

tek kelımeyle nasıl bır toplum oluyoruz dıyorum ve istanbulda yaşamanın bedeli galıba zorlaşmaya başladı ben seneler önce kapalı carşıda çalışırken bır olaya sahıt oldum iki esnafın elemanları maç yüzünden bır bırını bıcakladı .Ben anlamış değilim kendımde beşıktaş taraftarıyım ama doğma buyume istanbulluyum ailemde öyle 37 yaşına geldım daha beşıktaşın macına gıtmedım gıttım gerı döndum böyle taraftarlık olamaz

Metehan abicim ben kapılmıyorumda Çaktırma aksam aksam birazda rahatlamış oldum söve söve ::blusssh:

@Askon
Abicim sonuna kadar haklısın ..:cat:

Moderatör tarafında düzenlendi:
hocam bütün suç sende:D sen motor sürüyorsun Fb kupayı alamıyor ve tgarihta ilk yaşanıyor bursa şampiyon oluyor sen motorun üstünde fb forması giyiyorsun olacak iş değil

hocam bütün suç sende:D sen motor sürüyorsun Fb kupayı alamıyor ve tgarihta ilk yaşanıyor bursa şampiyon oluyor sen motorun üstünde fb forması giyiyorsun olacak iş değil

yenılmiş bır takım tarftarına kaybetmiş bır tarafın tarftarına ne zaman sempatı gözüyle bakmayı öğreneceğiz senın vermış olduğun cevab aslen istanbul da yaşananlara olaylara yakın bır cevap o yüzden sende haklısın benım dediğim ise hayal gıbı yada avrupalı olamak gıbı şimdi avrupalı olmak ta nedır dıyenlere biz buyuz dıyenlere derımki bakın adamların stadyumlarına tel örgüler yok tiyatro gıbı maç izlıyorlar bizde ise bınlerce polıs yüksek tel örgüler dışarda kaynayan kazan taşlar sopalar evet galıba sen haklısın yenıldiğiniz zaman tuttuğunuz takımın formasını cebınıze koyun sakın gıymeyın yazık valla yazık ama gercek bu

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
15 yaşlarında yavrucuklar. Kesmişler meydanda trafiği. Motorun sesini duyan yol veriyo. Tam aralarından geçerken 5-6 tanesi yolumu kesti. (Abi gaz ver, abi gaz ver) Sırf yolu açsınlar diye kökledim gazı 3-4 kere 12.000'lere. Yolumu kesenlerde ürküp önümü açtı..

Tam gidiyorum, bir tanesi köpeğin tasmasını gevşetti bana saldı.. Bu sefer köpek için kökledim 2-3 kere.. İlk gazda aklı başına geldi...

Tasması gevşetilenmi köpek? Yoksa yolu kesip milleti rahatsız eden o sokak serserilermi? Yorum sizin..

geçmiş olsun.
futbolla hiç aram yok benim.keşke olsaydı hayata dair bir sevinme nedenim bir üzülme nedenim daha olurdu.tanımadığım insanlarla hoş sohbetler yapardım.

evet kabul futbol yüzünden normal sayılabilecek insanlar yamyamlaşabiliyor.
haklı hiçbir tarafı da yok biliyorum. belki de bu olaylar tüm isyan olanakları kısıtlı, sıkıcı bir iş ya da saçma bir okul, eve gelip tv izlemekten başka birşey yapamamak gibi hergün aynı saçma yaşamı yaşayan insanların bir deşarj yöntemi bu.

höşgörüsüzlük, terbiyesizlik de üstüne eklenince böyle saçma durumlarla karşılaşıyoruz.
sevdiği formayı bile giymeye çekinir oluyor insan kendi yurdunda.

bilal bi abi tavsiyesi olsun abdestsiz binme motora bidaha :)

yaw abicim öle bir durum yoktu :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:25 ----------

ustacım sana ne diyeceğimi biLmiyorum ama tek diyeceğim şey sana böle konusursan çok laf yersin :farao:

tek suçun fenerbahçeli olmak:p şaka bir yana böyle günlerde pek rengimizi belli etmemk lazm gs liyim gs şampiyon olsa motora kesinlikle formayla binmem çünkü sevinmesini ve üzülmesini bilmiyoruz

ben yazmıştım silmişlerr ne alakasaysa acık kızmıştım canimmm

Birçoğumuz bir futbol takımının renklerine gönül vermişizdir.
Takımımız kazanınca mutlu olur, kaybedince kendimiz kaybetmiş gibi üzülür veya öfkeleniriz.
Ancak bu takım tutma olayını fanatizm boyutlarına taşıyarak çevremize zarar verme boyutuna gelmişsek, burada bir yanlış ve eksiklik var demektir.
Spor zaten özünde dostça mücadeleyi barındırır. 3 ihtimale de açık olmak, gerektiğinde yenilgiyi de hazmedebilmek gerekir. Müsabakalar sonrasında yaşanan şiddet, sporun özüne de aykırıdır.
Ancak toplumumuzun büyük kısmı bu olgunlukta değil maalesef.
Bence bu işin eğitim veya gelir seviyesiyle de çok fazla ilgisi yok. Bugün Türkiye'nin gelir düzeyi en yüksek semtlerinden Kadıköy-Bağdat Caddesi'nde birçoğu kültürlü ve eğitimli dediğimiz insanların yaptıklarına bakınca bunu açıkca görebiliyoruz zaten.
Önceliklerin sıralamasını doğru yapamayacak acizlikte, dürtülerine esir olan bu anlayışa sahip insanlar sadece, az gelişmiş ve evrimini tamamlayamamış yaratıklardır benim gözümde.
İnsan olamamışlardır henüz.

Birçoğumuz bir futbol takımının renklerine gönül vermişizdir.
Takımımız kazanınca mutlu olur, kaybedince kendimiz kaybetmiş gibi üzülür veya öfkeleniriz.
Ancak bu takım tutma olayını fanatizm boyutlarına taşıyarak çevremize zarar verme boyutuna gelmişsek, burada bir yanlış ve eksiklik var demektir.
Spor zaten özünde dostça mücadeleyi barındırır. 3 ihtimale de açık olmak, gerektiğinde yenilgiyi de hazmedebilmek gerekir. Müsabakalar sonrasında yaşanan şiddet, sporun özüne de aykırıdır.
Ancak toplumumuzun büyük kısmı bu olgunlukta değil maalesef.
Bence bu işin eğitim veya gelir seviyesiyle de çok fazla ilgisi yok. Bugün Türkiye'nin gelir düzeyi en yüksek semtlerinden Kadıköy-Bağdat Caddesi'nde birçoğu kültürlü ve eğitimli dediğimiz insanların yaptıklarına bakınca bunu açıkca görebiliyoruz zaten.
Önceliklerin sıralamasını doğru yapamayacak acizlikte, dürtülerine esir olan bu anlayışa sahip insanlar sadece, az gelişmiş ve evrimini tamamlayamamış yaratıklardır benim gözümde.
İnsan olamamışlardır henüz.

::plus1:: Güzel bi açıklama Emre :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar