hocam türkiyede çalışkan adam çok fakat yaptığım stajlardan, tanıştığım yüksek mühendislerden anlıyorum ki; hepimiz korkağın tekiyiz. Türkiyede tüm dünyayı esas duruşa geçirecek mühendisler var fakat onlar bile elini taşın altına koymuyor.
Unutmayın Soichiro Honda ilk hondayı yapana kadar 4 defa fabrikasını yaktılar adamın...
elini taşın altına koyması için sağlam sermaye lazım, zırt pırt dolar katlanıyor, farkında değilmisiniz? bir sürü ufak sermayeli yer iflas ediyor, çoğu yurt dışına borçlar yüzünden bırakıp kaçıyor

dövize bağlı olarak iş yapmak mümkün mü? illa ki ithal bir şey kullanılıyor, şu kullandığımız motorların fiyatları da mecburen TL olarak artıyor, almazsan getiren firmalar batacak, Japon getirenler küçük cc'de yıllardır riske girmiyorlar, bazı modeller satılmaz diye gelmiyor, mondial vs küçükler ayakta durabilmek için çok ucuz olan motorları getirip ayakta duruyorlar...
devlette riske son icraatleriyle girmediğini gösteriyor, özel firmalara yap işlet devretle elle tutulur gözle görülür (köprü, yol, havalimanı) icraatler yapıyor, gelir olarak yegane olay halktan alınan vergiler sanki var dedim hemen google amcaya sordum ve sonuç aşağıda
2014 bütçesinde görülen 403 milyar TL gelirin 348 milyar TL'si vergiden geliyor görünüyor, boşuna üretip satmıyoruz diye prof'lar tv'lerde nutuk atmıyor galiba

acaba devlet yönetmek demek vergi almak mı demek? ben mühendisim, devlet küçülsün, özelleşsin dendi, sonuç bu mu olacaktı

diğerleri de mi böyle yapıyor, basmıyor kafa

348/403 %85vergi olayını anlayamadım, biri anlatsın gerçekten ...
http://bianet.org/bianet/siyaset/151945-butce-gelirlerinin-yuzde-85-ini-emekciler-odeyecek
ayrıca devlette israf var mı yok mu ona da bir karar verelim, varsa o miktarla neler yapılır ondan bahsedin ...