hahah şu hint fake videolar öldürüyor beni![]()
bunu deneyip kontağı eline alan yoktur inşallah![]()
pili bağlamasa yine dicem inandırıcı olmuş ama pil ne abi?
Kontağın tipine göre mümkün. Eğer kontak marş motorunu tetikleyen roleyi tetikliyorsa, kontağı kapatmak motoru çalıştıracaktır. Devreyi kapatmak icin içine kurşun kalem ucu döküyor, ilk elektriği vermek için 9 volt pil kullanıyor ve pilin şaşesi ile motorun şesesini birleştiriyor anladığım kadarıyla. Ben tatmin oldum.:mrgreen:
Kontak izole sistemdir. Eğer gerçekten böyle bir şey mümkünse gerek yok anahtara. Bir tane buton koysunlar açalım çalıştıralım motoru. O soktuğu iki kablonun kontağın daralan fiziksel yapısı itibariyle kısa devre olmaması bir mucize olur. En iyi ihtimalle kısa devre olmaz kurşun kalem tozuna elektrik verir pil ile. Toz parçacıkları ısınır, kontağı eritip kısa devre yapar.
Daha kolay ve işe yarayanı var elbet, hem de tek kablo ile. Ama bu yöntem saçma. En iyi ihtimalle kontağı bozar.
Yapılan yorumlar sayesinde forumun zeka yaşı ortaya çıkıyorYürümeyi bile youtube üzerinden öğrenen bir nesilden daha fazlası beklenemez
Bravo
Valla üstad bilmiyorum, benim de kafam karıştı. Vatandaş kurşun kalem ucunu 9v ile eritmekten bahsediyor. Şimdi desem ki, eline bir al, kes yanlamasına maket bıçağı ile, çıkar içindeki ucu sok pirize bakalım ne olucak...uç mu eriycek sen mi diye... yazamıyorum korkuyorum. Yok savcıya da anlatamazsın bunu.. Yapar mapar neme lazım..
Bak denemeyin ha, çarpılırsınız. Kurşunkalem ucu karbon yapıdadır, karbon ise en az drenç gösteren iletkenler sınıfında yer alır. Ergime ısısı yoktur, sıvı hale geçmez. Yanma ısısı vardır, gaz haline geçer.