Hocam, öncellikle çok güzel bir gezi olmuş tebrik ederim,umarım devamı gelir,
bende f650gs ile ilk uzun yolumu yakında planlıyorum 1500 km yakın bir gezi öngörüyorum, size sormak ve tecrübenizden faydalanmak isterim,
şu an gps amayı düşünüyorum fakat kararsızım , gps olarak garmin 280 kullandığınız gördüm memnun kaldınız mı? ve gerçekden işe yarar bir ekipman mı?
motorunuz ile ilgili bir sorun yaşadınız mı taşıdığınız ekipmanlarda , uzun yolda hangi yedek ekipmanları alınmasını tavsiye edersiniz?
tek kişi lik gezi için f650 de keşke yançanta olsaydı dediğiniz oldu mu?yok sosisler ve topcase yeterli oluyormu ?
bir de bmw nin orjinal topcase için üstüne monte edilmiş port bagajını çok beğendim yaptırdınızmı yoksa bulunabiliyormu ? bende takdırmak istiyorum çok kullanışlı olur,
genel olarak f650 nin performansını nasıl buldunuz?
gezi paylaşımınız için teşekkürler, bir gün yollarda karşılama dileğiyle :cat:
Hemen hemen her haftasonu 200-300 km'lik geziler yapıyorum. Sürekli GPS'im ve normal haritam yanımda. Model olarak 2820 büyük dokunmatik ekranı, Bluetooth özelllği, su geçirmezliği, MP3 çalabilme..... özellikleriyle gayet iyi bir cihaz. Ben çok memnunum. Garmin haritaları ile bana yetiyor. Elbette cihaz kadar harita da önemli. Eğer size lazımsa alın derim. Yok aksesuar olarak kalacaksa, sadece taşımanız gereken başka bir cihaz, külfet oluyor. Yollardan aniden sapıp, arazide devam ediyorsanız, alın bence. Ben yolun gerçekten de hiç olmadığı yerde, iz attığı için çok faydalı diyorum. Yoksa köy, patika yollarında, caddede iş zaten kolay.
Sizin de gördüğünüz gibi motosikletimle bir sorun yaşamadım. Hatta çıktığım günlük gezilerde çok ama çok daha ağır yollarda gittim bu motorla. Bir sıkıntı yok şimdilik. Lastik tamir kiti şart, zincir spreyi, pompa, Ducktape bant çeşitleri, hatta bir de kendiliğinden kaynayan kauçuk bant. Herhengi bir boru yırtılmasında kesinlikle işe yarar. İlkyardım kiti ve bazı merhem ve ilaçlar,çadır, uyku tulumu, şişme veya normal mat, inverter aldım, laptop için, duş torbası, pratik bir takım çantası aklıma gelenler...Teknolojik ürünlerden şarjlar, piller vesaire...
BÖYLE BİR YAZIDAN FAYDALANMIŞTIM:
ALET Çantası
allen takımı
TORX takımı
anahtar seti,
tornavida seti,
pense,
motosikletin kullanım klavuzu,
Bu aletlerin hatrı sayılır bir ağırlık yaratacaklardır.
hortum kelepçesi (1-2 adet),
plastik kelepçe (küçük-orta-devasa boylarda toplam 15-20 adet),
epoxy çelik macun,
duct tape,
izolasyon bantı,
teflon bant,
bir miktar kablo,
birkaç adet sigorta,
2 adet yedek buji,
birkaç adet yedek ampul (kısa far - STOP lambası - sinyal),
bir miktar yedek cıvata,
Listenin uzunluğu oldukça caydırıcı. Ama tahmin ediyorum ki; bu malzemelerin tamamı küçük bir el çantasına bile girer. Bence asıl düşünülmesi gereken, bu çantanın ağırlığı olacak.
Motosiklet için hazır satılan bir ilk yardım çantam var zaten (Louis'den alınmış), ve hemen her zaman motorda durur. Ama bu tip uzun geziler için biraz daha kapsamlı bir çantayı hazır bulundurmak (kullanmak gerekmesin inşallah) daha akıllıca geliyor.
bir şişe oksijenli su,
bir şişe tentürdiyot,
bir paket hijyenik ped (en büyük boy yara bantı bile küçük kalırsa diye)
ilkyardım başvuru kitabı / klavuzu
BMW'nin orijinal yan çantası hiçbir işe yaramazdı, çok küçük ve yan çantalar zaten trafikte büyük sorun, yakıtı ve motorun gidişini olumsuz etkiliyor. Ben yan çanta düşünüyorum. Alüminyum almayı düşünüyorum. En az zararı bunlar görüyor. Çanta şart mı? Değil tabiki. Amerika kıtasını, boydan boya sosis çantalarla kateden motorcular mevcut. Çanta alacaksanız, Kappa veya Givi'nin köşeli yaklşık 40'ar litrelik çantaları var. Bizim motora en uygunu onlar. Diğerleri çok kaba.
Port bagaj Almanya'dan geldi. Montajını ben yaptım. Orijinal parça değil. İsterseniz linki bulurum.
3 motor başladık, 2 motor tamamladık. Dönüş yolunda tektim. Non-stop 890 km yaptım. Çok ekonomik, güvenli ve tek silindirliler içinde en konforlusu.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:32 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:30 PM ----------
ya varya helal olsun kardeş sana harika yerler ....senin sayende biz de görüyoruz....
ama aklıma takıldı tek başına o kadar ıssız yol ...çadırda valla ben buradan korktum..sen oradan devam ediyosun..helal sana kardeşim..
Resimleri ve raporu beğendiğinize çok sevindim. Yazımın başında da söyledim. 3motor başladık. 2 devam ettik. Dönüşte tektim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:32 PM ----------
Çok güzel yerler ve anılarla geçen yolculuğunu bizlerle paylaştığın için sana çok teşekkür ederim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:31 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:29 AM ----------
Favori fotom sümeladaki patika resmi oldu
Evet, patika resmi çok harika. Oranın tarihi hakkında bize bilgi veriyor adeta.