Boyanan Ön Rüzgarlıktaki Boyayı Çıkarmak İçin Ne Yapabilirim ?

Yeni aldığım motorumun benden önceki sahibi ön cam rüzgarlığını siyaha boyatmış ve boyuda bi hayli uzun olduğu için bir sorun yaşamamış ama ben 177 boydayım rüzgarlık uzun olduğundan önümü göremiyorum sadece üstten çok ileriyi görebiliyorum,bugün servise gittim rüzgarlığın yenisi 240$ +kdv adam ne düşünerek boyatmış kimse bir anlam veremiyor bir arkadaş rüzgarlığı sök boya sökücü solvent sür o boyayı söker demiş bir mesajda bugün servis bi şekilde kazımak lazım diyor çok kararsız kaldım ne yapacağimla alakalı aklınızda bir fikir varsa yada buna benzer bir uygulama yaptıysanız fikir verirseniz sevinirim o boyayı bişekikde mutlaka sökmem lazım !!!

İşin zor. boya sökücüler malzemeyede zarar verebilir. ufak bi köşesinde deneme yap.
zarar verirse polisaj yaptırıp tekrar parlatman lazım.

Ruzgarlıgı sokup cıkar.
Sonra cesıtlı yonlere esneterek uzerındekı boyayı kaldırmayı dene .
Boya esnek olmadıgından camı esnetınce buyuk tabakalar halınde kaldırıp temızleyebılırsın .
Insallah boyadan once zımpara yapmamıslardır . Zımpara yaptırlarsa ıs bıraz daha zor olur .
Herhangı bır cozucu solvent vs kullanırsan camada zarar verır .
Oncelıkle esneterek dene . Sonucuda yaz ama buraya .
Bıkac resım ekleseydın keske .

Zamanın musaıtse yarın bu konuda sana yardımcı olabılırım .

Bu şekil bişey olabilir belki... Kimyasal madde zarar verse bile böyle bi uygulamayla düzelmez mi ki.. ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:20 ----------

Burda adam fairy sıkıyo garip.... :)

Boyayan kişi boya atmadan önce zımpara atmışsa siz boyayı çıkarınca parlatmak zorunda kalabilirsiniz?
Benzin istasyonlarında plastik parlatıcılar var bir tane alıp denenebilir. yukarıda videoda far parlatma olanı
kesin çözüm sağlar ama

Autowax gibi büyük oto kuaförlerindeki far parlatma muhtemelen işe yarayabilir. Otomobilin 4 farını 30 tl gibi bir fiyata yaptırmıştık zamanında. Polisaj için bir şey sürüp makinalarıyla ince bir katman soyuyorlardı isimleri hakkında bilgim yok. Far sıfır km gibi oluyordu. Muhtemelen aynı şekilde bir kat soyarak sorununuzu çözebilirler. Sararma yapmış motosiklet camları için de aynı yöntemi uyguladıklarını duymuştum

eger sprey boya değil ise. speragum, yada korrektörle bi dene derim..

eğer pendiğe gelme şansın olursa yardımcı olmaya çalışırım..pazartesi iş başı yapıyorum..

Geçmiş olsun, ya boyayı yeterince çıkaramazsın cam saydam olmaz ya da boyayı makineyle kazıyım derken camı kırarsın. Eski sahibine fiyatı kırdırsaydınız keşke cam için, sonuçta bunlar parçaları 50-100 lirayı geçmeyen çin motorlarından değil.

eğer pendiğe gelme şansın olursa yardımcı olmaya çalışırım..pazartesi iş başı yapıyorum..

Çok teşekkürler yarın Kartal sanayide aynı zamanda fibercide olan bir arkadaşım var Eyüp usta kardeşide oto boyacısıdır ona gidicem orada bakıcaz bi çaresine müsait olursan gel tanışmışta oluruz :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:21 ----------

Geçmiş olsun, ya boyayı yeterince çıkaramazsın cam saydam olmaz ya da boyayı makineyle kazıyım derken camı kırarsın. Eski sahibine fiyatı kırdırsaydınız keşke cam için, sonuçta bunlar parçaları 50-100 lirayı geçmeyen çin motorlarından değil.

Evet çok anlamsız bişey yapmışlar:jocolor::jocolor: yenisi citti para:pale::pr::pr:

çok isterim ama yarın değil cuma dersen kesin gelirim..yarın çocukları bana bırakıp ziyarete gidecekler..ikindiden sonra ancak gelirler..
ters oldu..fırsatı kaçırmak istemezdim açıkçası...
cumaya sarkıtsana şu işi...:joker:

:flower:
çok isterim ama yarın değil cuma dersen kesin gelirim..yarın çocukları bana bırakıp ziyarete gidecekler..ikindiden sonra ancak gelirler..
ters oldu..fırsatı kaçırmak istemezdim açıkçası...
cumaya sarkıtsana şu işi...:joker:

Yarın lastik işini hallederim ozaman cuma gideriz be kardeşim senimi kırıcam:flower:

tamam harika olur..Cuma buluşuruz..cumadan sonramı öncemi gidersin??
şimdi sahur faslına geçiyoruz..yarın haberleşiriz..0 535 302 44 24...samet:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yakmayı Denesen ? Sonra sprey boyayla tekrar istedigin renge boyarsın :pl:

tamam harika olur..Cuma buluşuruz..cumadan sonramı öncemi gidersin??
şimdi sahur faslına geçiyoruz..yarın haberleşiriz..0 535 302 44 24...samet:cat:

Muhtemelen 10:30 -11:00 gibi giderim kesin arıycam :thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:36 ----------

Yakmayı Denesen ? Sonra sprey boyayla tekrar istedigin renge boyarsın :pl:

Rüzgarlık zaten pleksy gibi bir malzeme onada zarar vermek istemiyorum ama sıkıntım baya citti yolu göremiyorum çok ileri ufuk çizgisine bakar gibi kullanıyorum aralardan geçerken trafikte çok zorlanıyorum motor zaten iri çok zor oluyor bugün bir iki kere viraj girişini kestiremeyip çok zorlandım anlık gittiğin yeri zemini görmüyorum:pr::pr::pr::pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
İlla o rüzgarlık şartmı sök takmıyver ? hem rüzgar tutmaz daha hızlı gidersin

Forumdan Uzaklaştırıldı
Çok Pahalı ya cc ' si büyük olan motorun masrafıda büyük oluyor. benim öyle bi derdim yok parçası ucuz benzini az yakıyo vergisi yok. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz o ayrı meseLe :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar