Boya mi? Kaplama mi?

Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı cumalar.

Bende Hyosung GT 250 R var ve motorun kendi orjinal rengi siyah. Motorda bi kaç çizik var ve ben motoru boyatmak ile kaplatmak arasında kaldim. Bir iki sorum olacak.

1 - sağlamlik açısından boyama mi yoksa kaplama mi daha iyi olur.
2- ben motora 2 renk yaptırmak istiyorum ama ruhsatta tek siyah gözüktügu içi değiştirdiğim de sorun olurmu.
3- Ümraniye de oturuyorum ve boyama veya kaplama için bildiğinz bi yer varmi Anadoludan.

Şimdiden herkese teşekkürler :)

Kaplama işi araba için daha uygun çünkü zemin çok düz motosiklet öyle değil, ve işçiğine boya kadar para isteyebilirler, depoyu tek parçada kaplayamazlar bu bir süre sonra kalmalara neden olabilir veya diğer yerlerden, boya iyidir her zaman bence, boyanın üzerine vernik te yaptırırsan sıfır gibi olur çizilme eskime güneşe karşı korur.Boyanın üzerine vernik başka birşey boyanın içine vernik-parlatıcı koymak başka birşeydir.Ben ilk motrumu boyattırırken bunları bilmiyodum verniği boyaya katmışlar mtor boyanınca parlak oldu ama dış yüzey çizilme eskime ve güneşe karşı daha zarar görür olmuştu.

Kaliteli kaplama filmi (mesela oracal marka)ve düzgün işçilik olursa yukarda anlattıklarıma alternatif olabilir.

Motorunun rengini değiştirisen veya iki renk evet sorun olur muayenede.

Ben avrupa yakasındayım o yüzden buradada karşı taraftada bilmiyorum kaplama yapan yer, maslak oto saniyine araba kaplayanlar var belki onlar kaplama yapabilirler..

Iki renk yaparsam ruhsatı değiştirme şansım yokmu.

Evet var ruhsat için para verirsiniz bu sefer.İkinci renk çok aşırı görünmezse sorun olmaz ama genel renge bakılır polis çevirince sorun olmazda muayenede sorun olur iki renk.

Hocam plastidip güzel olabilir bence. Bende yapmayı düşünüyorum.

plastdip pek tavsiye etmiyorlar. Ama büyük ihtimalle boya yaptircam ama sağlam bi yer bulamadim. Uygun güzel bi yer varmi bilen.

2. renk motorun %30 unu geçmez ise ruhsata işletmeye gerek yok. Geçerse ruhsata işletmek zorunlu

Motorun kendi rengi siyah. Aralarina ufak ikinci bi renk yaptırmayi düşünüyorum. Acaba hangi renk daha güzel gider.
Sarı
Kırmızı
Yeşil
Beyaz
Tavsiyesi olan varmi.

Plasti dip bak. O tavsiye etmiyenlere karşın biz de burda tavsiye ediyoruz. İşçiliği iyi bi yerde astarına vs dikkat ederek yaptır tertemiz olur.

OFG

Dostum Erkan Çakmak - Custom Color ile iletişim kur . Motoru ona bırak o istediği gibi yapsın, memnun kalacaksın . :) samsundan Ömer yönlendirdi de.

Plastidipin de üzerine vernik atmanız gerekir, yoksa minik bir sürtünmede kalkıyor zaten o boya değil boya kıvamında sıvı plastik.

Istanbul da bu işi iyi yapan bi yer varmi. Bi kaç yere baktım çok ucuk fiyatlar söylediler.

iki renk sorun olmaz genel renk önemli .benim sarı mavi kymco ruhsatında sarı yazıyordu . kaplama tavsıye etmem ben 2.el alırken gerçek boyasını gormedığim motora hiç bakmam bile. güzel bir boya yaptır üstünede güzelce pasta uygula orjinalden ayırt edılmez

iki renk sorun olmaz genel renk önemli .benim sarı mavi kymco ruhsatında sarı yazıyordu . kaplama tavsıye etmem ben 2.el alırken gerçek boyasını gormedığim motora hiç bakmam bile. güzel bir boya yaptır üstünede güzelce pasta uygula orjinalden ayırt edılmez
Bende öyle düşünüyorum. Teşekkürler. Ama iyi bi yer bulmak lazim

OFG

Yapar, iyi niyetli biridir . Git yüzyüze konuş. Samsundan ömer yolladı, yardımcı olabilceğinizi söyledi de. Sonrada fotoları at buraya :D

Çizik çok derin değilse yüzeyselse profesyonel pasta cila çektiren bir yere bu işi ucuz yollu yaptırabilirsin. Çizik derinse bence boyatma. Boyatan arkadaşlardan duyuyoruz. Boyatıyor en ufak bir şeyde çiziliyor. Kullanılan boya kalitesiz olabiliyor. Kaplama konusunda fikrim yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar