- Konu Yazar
@muRRat
Evet işin büyük kısmı sürücüde bitiyor ama eğer yarış gibi ciddi bir olaya giriyorsan altındaki motoru ona göre donatman gerekiyor. Örneğin çelik fren hortumu ve Dot5.1 fren hidrolik yağı olmazsa olmaz şeylerden. Normal trafikte hiçbir zaman pistteki gibi frene basamazsın. Arka düzlük pistin en hızlı yeri ve sonunda sert bir viraj ile kara şiganına giriyorsun. Orada öyle bir fren sıkıyorsun ki arka lastiğin yerden kesildiğini hissediyorsun ve oraya yaklaşık 250-260 km/h süratle geliyorsun. Dolayısıyla birkaç turdan sonra standart fren hidroliği ısınıyor, borular genişliyor, fren yumuşuyor. Çelik fren hortumu takıp yağı değiştirdikten sonra olay çok değişiyor. O yüzden eğer yarışıyorsan belli başlı modifikasyonları yapman şart. Ama altımda standart bir 600RR olsa insan süre en fazla 1-2 saniye oynar ve bu da yine beni geçebilmen için yeterli bir süre değil.Sana 1000 hatta 100.000 defa söyledim olay motoru kullananda diye.
Ama sen bana inanmayıp yok özel yağ lazım yok özel bilmemne lazım dedin durdun yarışlara ilk girerken.