Borunuza Sahip Çıkın!

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
biraz günah çıkartayım.
şu yazıyı ilk okuduğumda dalga geçiyor diye kütüğe sinirlenmiştim, jeton düştüğünde ise daha da bir sinirlendim ozaman; yazıyı ilk okumada anlasaydım ilk mesajım 3. + 4. mesajım (ki ozaman jeton düşmüştü) gibi olurdu.
o sinirle alttan almak yerine durumu kurtarmaya çalışıp pek bozuntuya vermemiştim :)
------------------------------------------------------------------
velhasılı kelam patriote her nekadar ticaret mantığıyla anlatmış olsa da katılmıyorum. bor madeni çok değerlidir. hem hocalarımızdan öğrendiklerimiz hem araştırmalarımız neticesinde o kanıya vardık.
-------------------------------------------------------------------

kütükçüm, derslerini geçtin mi yavrım, pek avare gördüm seni :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sanane la elalemin borusundan..:p:p

olayı ciddiyete bağlasak burda olmaz...
geyiğe sarsak ters kaçar öle boru falan...
iyisimi ben bulaşmayım....

biraz günah çıkartayım.
şu yazıyı ilk okuduğumda dalga geçiyor diye kütüğe sinirlenmiştim, jeton düştüğünde ise daha da bir sinirlendim ozaman; yazıyı ilk okumada anlasaydım ilk mesajım 3. + 4. mesajım (ki ozaman jeton düşmüştü) gibi olurdu.
o sinirle alttan almak yerine durumu kurtarmaya çalışıp pek bozuntuya vermemiştim :)
------------------------------------------------------------------
velhasılı kelam patriote her nekadar ticaret mantığıyla anlatmış olsa da katılmıyorum. bor madeni çok değerlidir. hem hocalarımızdan öğrendiklerimiz hem araştırmalarımız neticesinde o kanıya vardık.
-------------------------------------------------------------------

kütükçüm, derslerini geçtin mi yavrım, pek avare gördüm seni :p

Valla bitecek gibi okul ağustosta, zaten dersten bunaldım kaçıp geldim :)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Khutuck' Alıntı:
Valla bitecek gibi okul ağustosta, zaten dersten bunaldım kaçıp geldim :)
son sene kolay olur, tabi benim gibi alttan 3 senelik dersin yoksa :queen:

Var 3 senelik ders de, yazın veririm :p 9 dersle mezun olcam, bu dönem 7'si bitiyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ya harbiden arkadaşım alınma ama mesajlarını cok alakasız buluyorum cogu zaman mesaj yazmak ıcın mı yazıyosun bunları?

konu başlığını tekrar tekrar oku..

herkez geyik yapıyo bi tek benimi gördün..:queen:

yazı yazmak için yazsaydım şu an 4000 i bulmuştum bütün mesajlarımı tek tek kontrol et..

Son düzenleme:
Ne güzel konular açarmışım zamanında! Kendim yazmış olmasam, biraz da yorgun olsam düşermişim kendi ağıma :p

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ne güzel konular açarmışım zamanında!

Alttaki notu son anda gördüm yoksa fena döşeniyordum haberin olsun.

Ben kişisel borumu Moldovyaya hibe etmeyi düşünüyorum. Onlar Yap İşlet Devret modeli ile değerlendirirler herhalde :))))

şindi benim üniversitede alternatif motor ve yakıtlar dersimin öğretmeni dedi ki :

"bor madeni çok da sanıldığı gibi yere göğe sığdırılamayn birşey değil. beklentileri karşılamamaktadır. geleceğin yakıtı vs. olmayacaktır. yakıtla alakası yoktur. yakıta en yakın kullanım alanı. hidrojeni taşımak için kullanılmasıdır."

bildiğiniz gibi hidrojeni taşımak meseledir. metal tüplerde durmamaktadır. her tarafı kapalı bile olsa. metalin içinden geçebilmektedir. fakat bor madeni hidrojeni sünger gibi emip bünyesinde tutar. suyla temas edince bırakır.

metalürji alanında ne kadar kullanım alanına sahip bilmiyorum. ama enerjisini dönüştürmek pahalıya mal olmayacaksa kullanım alanı çoğalacaktır. tüm mesele bundan ibaret. bor daki enerjiyi kullanabileceğimiz hale getirmek. kullanım alanlarını belirlemektedir.

aksi taktirde odundan bile yakıt üretmek mümkündür. fakat yakıta dönüştürmek çok masraflıdır. hali hazırda dünyada tek dev enerji sektörü olan petrol sektörü şimdilik bütün ihtiyacımızı kolayca giderecek bir şekildedir. dünya buna adapte olmuştur... çünkü enerjisini kullanmak basitdir.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Aslinda hayatimiz borumuzu kullanacak alan aramakla geçiyor ama ükemizin imkanlari kisitli.
Yoksa sahip çikmama gibi bir durum yok.
Her an ve saniye aklimizda.
Ama gel de ikna et.:)

Motosikleti
750x
Aslinda hayatimiz borumuzu kullanacak alan aramakla geçiyor ama ükemizin imkanlari kisitli.
Yoksa sahip çikmama gibi bir durum yok.
Her an ve saniye aklimizda.
Ama gel de ikna et.:)

Çok haklisin İlkay abi.
Şahsen ben her durumda boruma sahip çıkarım :bounce:

ben bu konuda biraz tecrübeli olarak yorum yapmak istiyorum. 2003 yılında eti bor madenlerinde çalışmış biri olarak. arkadaşlar yapılan bir anlaşma ile 2005 yılına kadar çıkardığımız madeni işleyemiyorduk. 2003 te biz bor işleme fabrikası inşaatı yapıyorduk 2005 te açılacaktı. şu anda açılmış olması gerek. amerika gibi olmasada yavaş yavaş bor madenini işletmeye başladık. bor madeni çıktığı gibi satarsanız beş para etmiyor. ama şimdi işleniyor. kaliteli işlenen bor madeninin 100 gr yaklaşık 1 kg altın değerinde. şu anda bu aşama gelinip gelinmediğini bilmiyorum. bu 5 yıl içinde bir üsrü altın ve petrol madenleri çıkacaktır. ülkemizde. karadenizde ghidrojen yataklar vardır. burada dikkat etmemiz gereken siyasi güçlerin bu altın yumurtlayan eti maden işletmesi özelleştrime kapsamındadır. bu şirketi amerikan ortaklı bir firmaya bir yılda çıkaracağı bor madeni değerinde satılmak istenmektedir. bizim buna dikkat çekmemiz gerek. turktelekomun 3 yıllık karına satılmasına bu halk göz yumdu. şimdi en azından buna göz yummayalım.

benim evde var bir futbol topu büyüklüğünde...öyle matah bişey de değil...bor madenimiz çoktur..ama şu an alıcı olmadığı için 5 para etmemektedir. Bilindiği gibi bir malın fiyatı arz ve talebin kesiştiği yerdir...talep az olduğundan şu an için çok ucuzdur..

Ciddi miyiz? geyik mi yapıyoruz bi karar verin,
ona göre yazacam... Sonuçta mesleğimiz bu... ehehe :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar