Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bor yağı yak yakmayı minumuma indirdiğini zararının olmadıgını duydum..malum cbf 150 de yağ yakıyor bu işe yarar mı kullanan var mı bilgilendirir misiniz?
Ester katkılı yağlar oluyor. Veya yapılan işlemin adı esterleşmeydi tam bilmiyorum. Bu tür yağlar özellikle yağ yakan motorlarda kullanılıyordu. Motul'ün veya ipone'nun böyle bir yağı olması lazım araştırınız
ben zamanında kullanmıştım birşey farketmedi. özellikle yeniyse kesinlikle kullanmayın başınıza iş almayın. kullandığınız yağda zaten gerekli koruyucu maddeler mevcut.
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben 4. motorumda kullandım etkisini gördüm,yalnız vitesli motorlar için uygun değil kullandığım motor scooterdi.7 yıl sonra kontrol amaçlı silindiri açtım inanamadım ayna gibiydi en ufak çizik yoktu scooterler için tavsiye ederim.Not her markaya güvenmeyin tanınmış markalar var...
Bor sürtünmeyi azaltarak motor ömrünü uzatabilir. Ama motosikletin motoruna koyduğun yağ sadece motorun içinde değil, debriyajın üstünde ve şanzımanda da dolaşıyor. Debriyajda sürtünmenin azalması zararlıdır. Motorunu korurken debriyajını bozarsın. Tavsiye etmem.