bor yağını cbf veya bi motora kullanan var mı

bor yağı yak yakmayı minumuma indirdiğini zararının olmadıgını duydum..malum cbf 150 de yağ yakıyor bu işe yarar mı kullanan var mı bilgilendirir misiniz?

Motosiklette vites ve motor yağı bir arada olduğu için katkı kullanılmaz. bu katkılar otomobiller için.

Yağını da mı çıkarmışlar madenin?

250 bin km yaptıktan sonra ne isterseniz koyabilirsiniz motora.
100 bine kadar motor yağı ve benzinden gayrı koymayın.

Ester katkılı yağlar oluyor. Veya yapılan işlemin adı esterleşmeydi tam bilmiyorum. Bu tür yağlar özellikle yağ yakan motorlarda kullanılıyordu. Motul'ün veya ipone'nun böyle bir yağı olması lazım araştırınız :)

ben zamanında kullanmıştım birşey farketmedi. özellikle yeniyse kesinlikle kullanmayın başınıza iş almayın. kullandığınız yağda zaten gerekli koruyucu maddeler mevcut.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben 4. motorumda kullandım etkisini gördüm,yalnız vitesli motorlar için uygun değil kullandığım motor scooterdi.7 yıl sonra kontrol amaçlı silindiri açtım inanamadım ayna gibiydi en ufak çizik yoktu scooterler için tavsiye ederim.Not her markaya güvenmeyin tanınmış markalar var...

Son düzenleme:
Bor yağı motor için uygun değil
Motorun eğer yağ yakıyorsa motorun hava filtresini ve yağ filtresini değiştir ve ayrıca motora kaliteli bir yağ koy

Bor sürtünmeyi azaltarak motor ömrünü uzatabilir. Ama motosikletin motoruna koyduğun yağ sadece motorun içinde değil, debriyajın üstünde ve şanzımanda da dolaşıyor. Debriyajda sürtünmenin azalması zararlıdır. Motorunu korurken debriyajını bozarsın. Tavsiye etmem.

Bir tanıdk gv 650 ye koymuş kaydırıcılık arttığı için motor debreyaj kaçırmaya başlamış ve debreyajı değiştirecekti en son

Bor yağına vereceğiniz parayla eksilen yağı tamamlayın. Araba olsa tamam da motosiklet için hiç gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar