Bomonti Kağıthane tüneli yanında Lütfen Bakın Çok tehlikeli bi yer

İyi akşamlar arkadaşlar,
geçtiğimiz pazar akşamı eve dönerken piyale paşa bulvarı üzerinden tünel girişine saptım.
Hızım 60 km di ve hava yağmurluydu, kağıthane tüneline dönen sapaktan bir sonraki tünel öncesi sapakta Mersedes bi minibüs dubaları ezerek yola çıktı.
Burdan yazmam belki doğru olmaz ama beyinsiz herif hemen karşıdaki kurtuluştan inen sokağa girmeye çalışıyomuş. Eşşek gibi bir girilmez levhası var kazadan sonra gördüm.
Adam birden önüme çıkında arka freni kıstım motor 4 viteste doğal olarak 3 e atıp daha sonrada 2 ye atıp vites ile yavaşlamaya çalıştım ancak o an elimin ayağımın birbirine dolaşmasından dolayı fren yapmış bulundum. Lastiklerimi öbür gün değiştirmeye götürücektim ki o gün bu kaza meydana geldi, haliyle kabaklaşan lastiklerim ıslak olan yolda 10 metre kadar kaymama neden oldu abartısız söylüyorum, kayarken bir kaç kez yalpaladım ancak kontrol sağlayabildim motor sola doğru kıçtan kaymaya başladı ve 5 metre daha kaysam ki kayardım minibüse giricektim.
Minibüse çarpmamak için motoru yere yatırdım ufaktan bi kıçımı asfalta sürttüm ve öküz adama çarpmaktan motorumun benden bağımsız attığı bir taklayla kurtardım.
Adam o kadar öküz olucakki bi süre durdu durdu ardından gitti. Ben şoku atlatamadan gittiği için ne orda bi güzel kalay çekebildim ne de plakasını alabildim.
Motorumun sol debriyaj kütüğü komple kırıldı, sol sinyal kırıldı, grenaj da yarı ağır hasar var.
Bana ortalama 300 tl gibi bi fiyata maloldu. Olsun candan kıymetlimi, ancak bi öküzü yakalayamadım ya ona üzülüyorum.
Birde aynı yerden mutlaka başkalarıda birden yola çıkıyodur dikkatli olun arkadaşlar. Aynı yerde siyah mersedes minibüsü görürsenizde rica ediyorum plakayı polise şikayet edin.

her sabah o yolu kullanıyorum ve dediğin sıkıntıyı fazlasıyla yaşıyorum artık afrika savanalarında su içena antiloplar gibiyim kafam tedirgin tedirgin ilerliyorum. ne olur ne olmaz diye radar gibiyim namussuzum :D

Hocam geçmiş olsun. Hangi ilgili merci tam olarak ilgilenir bilemiyorum ( büyük ihtimalle trafik şubedir belki ) ama , o Kağıthane ve Beşiktaş tünelleri yeni biliyorsun ve illa etrafta kamera / lar vardır. Kesinlikle hakkını ara. Bu tarz trafik magandalarının önünü kesmiş olalım. Ayrıca sen de yazmışsın. Sana birşey olmasın da gerisini boşver.

çok geçmiş olsun hocam .. 3 hafta benimde başıma benzeri bir durum geldi adamın acil hastası oldugu için adam gitti kendi isteğimle gönderdim içime sinmediği için tutanakta tutmadık .. plakayı almıştım ama o anki panikle trafiği açalım falan derken plakayı unuttum .. tabi adamda hikaye oldu ... acile gittim 45 dk mobesa izledim gelen giden yok ( Eğer özel hastaneye gitmemişse yalan söyledi acil hastam var diye ama yatan birini gördüm arabada ....) daha sonra karakola gittim ifade vermeye mobesada tüm kaza anı ortada hatta adamla 5-6 dk beraber konusuyoruz nasıl yapcaz nasıl etcez diye ama gel gelelim PLAKAYI okuyamıyolar ... tanıdık buldum oda okutturamadı plakayı .. hayla neden plakayı almamışım diye suçlanıyorum.. peki o haberlerde gördüğümüz mobesalar daha mı farklı da şöförün bile fotoğrafını çekip kimliğini bulabiliyorken neden bu kadar yakından çekim yapan bi mobesa bu plakayı okuyamıyor anlamış değilim sırf bu yüzden 3 haftadır motorum yatıyor 250-300 tllik bir masraf yüzünden ... ve ayrıca kırmıza ışıkta çekilen bir resim ulaştı elime .. görüş çözünürlüğü aynı ama birde altta plakayı yakınlaştırmış olarak bir resim var bildiğin cam gibi plaka okunuyor ...

İstersen bi mobesaları araştır illaki kamera vardır yada güzergahını takip ettir eğer saaatini biliyorsan mutlaka bakar buna trafik .. ama plakayı okuyabileceklermi orası kuşkulu ..inş. yardımım dokunmuştur..

teşekür ederim hocam.
Ben bu seferlik uğraşmayıp allaha havale ediyorum. Yani Uğraşıcak pek vaktim yok o açıdan.

geçmiş olsun. özellikle panik durumunda motor freni zaman ve konsantrasyon kaybına neden oluyor. Keith Code amcanın "Motorun görevi motosikletin hızını arttırmaktır, düşürmek değil" sözünü unutmayalım :pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar