Bol S'li bir dönem başlıyor...

Bir başkadır haziran ayı.....

Ama ne yazık ki, ülkemizin eğitim bataklığı sayesinde haziran ayında veya bu güzide ayımızın etrafındaki aylarda, ÖSS, OKS yada SBS, KPSS, ALES, DGS, KPDS ve liseli kardeşlerimzin iyi bildiği bütünlemeler...

Halbuki bu mevsimde gençler dolaşmalı, çocuklar oyunlar oynamalı, geriye kalanlar da başlarının çaresine bakmalı...
:salut:

Bu işten yayınevleri, devletimiz(!!!) karlı çıkmakta ve bizler batmaktayız....

Sizin anlayacağınız başımızı ha bire S.... lar :pr::pr:

:rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Eee?

Ne yapsın devlet mesela?

Bir fikrin var mı?

Kapatalım okulları filan, üniversite de olmasın. Paso gezelim be, gezdiğimiz yerlerdeki ağaçlardan meyva koparız yaşar gideriz :p

sınav olmasa butun notlar odevlerden-projelerden verilse.. ah keskeee...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
KPSS :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ömercik arkadaşımın mesajından yola çıkarak şunu anlatmak istedim :

Sevgili müdürem yurt dışındaki bir eğitimciden eğitim alıyor.
Biz de yeni başlayan öğrencilerimizle bu eğitim sistemini uygulamaya başlıyoruz.
Oysa ki biz önce dinlemeyi öğretip sonra sorular sorarak, sesler vererek tepkilerini ölçüyoruz.
Ama sevgili yabancı eğitimcinin karşı çıktığı bir şey olduğunu öğrendik. Çocukları test etmeyi yanlış buluyorlar.
Bunu öğrendiğimiz anda arkadaşımın tepkisi : "Biz bu kurumda çocukları test etmesek bile bu çocuklar
yaşamlarının geri kalan kısmında binlerce test ile karşılaşacaklar zaten :pr: Ne dersiniz haksız mı sizce :pr:

eğitim sisteminde bişi yok kafa olacak kafa calıstıktan sonra her turlu sısteme ayak uyduruyorsn bu gercek,
lise ortaokul ilkokul cağları gençlerinde sorun var, sureklı kurnazlıga .içliğe kafaları calısıyor. öğrenmek isteyen yok, kısa yoldan zengın olmak ister gibi bişi buda.......

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sen de haklısın VaScO :pale:

Ömercik arkadaşımın mesajından yola çıkarak şunu anlatmak istedim :

Sevgili müdürem yurt dışındaki bir eğitimciden eğitim alıyor.
Biz de yeni başlayan öğrencilerimizle bu eğitim sistemini uygulamaya başlıyoruz.
Oysa ki biz önce dinlemeyi öğretip sonra sorular sorarak, sesler vererek tepkilerini ölçüyoruz.
Ama sevgili yabancı eğitimcinin karşı çıktığı bir şey olduğunu öğrendik. Çocukları test etmeyi yanlış buluyorlar.
Bunu öğrendiğimiz anda arkadaşımın tepkisi : "Biz bu kurumda çocukları test etmesek bile bu çocuklar
yaşamlarının geri kalan kısmında binlerce test ile karşılaşacaklar zaten :pr: Ne dersiniz haksız mı sizce :pr:

bence test sorularını yanıtlamak icin deliler gibi test sorusu cozmüs olmak, ya da cok fazla test olunan sınava girmiş olmak gerekmiyor. o sınav bilgi olcuyorsa, ve ogrenci de konuyu cok iyi biliyorsa, o soruyu cevaplamaması icin hicbir neden yok..

hatta bence okullarda odev verilsin, proje verilsin, hatta mulakat yapılsın (hoca ile yuz yuze, tek basına.. konuyla ilgili sorular sorsun hoca), ve ogrenci gozlemlensin (sınıflara kamera bile yerlestirilebilinir).. okulda bunlar uygulansa, ogrenme daha ciddi test edilebilir. Bence tabi...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar