- Konu Yazar
Merhaba Arkadaşlar. Tarihden de anlaşılaca uzre gecen hafta cumartesi gunu plansız programsız bi gezi yaptım. Niyetim soyle biraz yukseklere cıkıp orman havasında biraz uznıp uyumak dı. Yola cıktıkdan sonra Fındıkpınarı yaylasında olon eşimin ısrarlı telefonlarına dayanamayarak, Dalakderesi, Sarnıç, Sogucak, Tırtar, Guzelyayla, Arslanköy yaylaları içinden Fındıkpınarı yaylasına gittim. Önceleri Dalakderesinden geri dönmeyi düşündügüm için giderken hiş foto cekemdim. Sonra buradan Fındıkpınarına gitme kararı alınca bastım deklansorume.

Bu yol nereye gitti böyle..

Dagdaki oyuklar. Tarihi ve gecmişi hakkında bilgim yok fakat pek yeni gibi durmuyorlar.

Yolda iki motorsikletli durmuş birseye bakıyorlar. Durup ne oldugunu yardıma veya takıma ihtiyacları olup olmadıgı soruyorum. Cevaben: Yok abi sagol zincir kopru ama hallettik. Takımımız vardı zaten. Diyorlar... Ben de sonradan farkettim Scoutoor ın arada duran tenekede takımları var..
Birde Bu yollarda kolay kolay kimse kaybolmaz. Tabelalar yeterince aydınlatıcı

Yol ustu dinleme alanı... Asırlık agac yolu oyle bir gölgeliyor ki altında durmadan foto cekmeden gidemiyorum.

İlgililere duyurulur hakiki dana etinden el yapımı sucuk... Yemede yanında yat. Ben oyle yaptım yanında yatınca sucugun foto sunucekmedim.

Yine yoldan dag ve orman manzaraları.

Kayalık olan orman olmayan bölgelerdeki taş ocakları kurulmuş. Yol boyunca bu taş ocaklarından taş ceken tırlarla cok kez karşılaştım. Her karşılaşmamda tehlikeli bi sekilde oldu zaten yola zor sıgan tırlar karşılarından gelen motorsikleti pek onemsemiyorlar.

Amcam dagın etegine bahcesini kurmuş. Yaptıgı havuza kış boyunca dagdan damla damla gelen suyu birleyerek yaz boyunca bahcesini suluyor. Tabi su yaz boyunca yetremi onu bilmiyoruz.

Daglardaki oyuklar kuşlar işin hazır yuva.

Yol boyunca orman ve dag manzaraları....

Benim yolum Sogucak içinden Asrlanköy Oradan da Fındıkpınarı.

Ama Ayvagedigi- Gözne yolu ustunde daglarda yer alan bu yapılar beni bir an yolumdan alıyor...

Motoru yol kenarına bırakıp dagın etegindeki magaralara bakmaya karar veriyorum.

İşde birazdan gidecegim yol..Sogucak yolundan görüntüler..

Yoluma mani olan dagdaki magara. Girişi küçük taşlarla örülerek küçültülmüş.

Magaranın içinden görüntüler...

Magaraların oldugu yere en soldaki patikadan (keci yolu) cıktım. bu yamacdan geri indim.
Cok zaman kaybettim artık yola devam. Sogucak' a girdim.

Sogucak yaylasının carşısından kareler.

İkinci bölüm
Arkadaşlar Bugunden itibaren iki hafatlık yıllık izinde olacam. Fotoların devamını atamadım. Sistemdeki bi hatadan dolayıı

Arkadaşlar mesai bitmek üzere. Daha cok foto var ama atmadım.
Asrlan köyü geçip fındıkpınarı arasındaki starbilize yolda MMK'dan arkadaşlarla karşılaştım

Yol böyleydi.

Arslan köy girişi

Bu yolda yavaş gidince terledim. Bir an kaskın vizörünü acmak geti aklımdan. Tam burasıda vizöre carpan arı vizörü bu hale getirdi. Beni de bu düşüncemden vazgeçirdi...

Yoldan bir kare daha.
Fotoların cogunu atamadım.

Fındıkpınarında geldigimde motorun halii..

Bu yol nereye gitti böyle..

Dagdaki oyuklar. Tarihi ve gecmişi hakkında bilgim yok fakat pek yeni gibi durmuyorlar.

Yolda iki motorsikletli durmuş birseye bakıyorlar. Durup ne oldugunu yardıma veya takıma ihtiyacları olup olmadıgı soruyorum. Cevaben: Yok abi sagol zincir kopru ama hallettik. Takımımız vardı zaten. Diyorlar... Ben de sonradan farkettim Scoutoor ın arada duran tenekede takımları var..
Birde Bu yollarda kolay kolay kimse kaybolmaz. Tabelalar yeterince aydınlatıcı

Yol ustu dinleme alanı... Asırlık agac yolu oyle bir gölgeliyor ki altında durmadan foto cekmeden gidemiyorum.

İlgililere duyurulur hakiki dana etinden el yapımı sucuk... Yemede yanında yat. Ben oyle yaptım yanında yatınca sucugun foto sunucekmedim.

Yine yoldan dag ve orman manzaraları.

Kayalık olan orman olmayan bölgelerdeki taş ocakları kurulmuş. Yol boyunca bu taş ocaklarından taş ceken tırlarla cok kez karşılaştım. Her karşılaşmamda tehlikeli bi sekilde oldu zaten yola zor sıgan tırlar karşılarından gelen motorsikleti pek onemsemiyorlar.

Amcam dagın etegine bahcesini kurmuş. Yaptıgı havuza kış boyunca dagdan damla damla gelen suyu birleyerek yaz boyunca bahcesini suluyor. Tabi su yaz boyunca yetremi onu bilmiyoruz.

Daglardaki oyuklar kuşlar işin hazır yuva.

Yol boyunca orman ve dag manzaraları....

Benim yolum Sogucak içinden Asrlanköy Oradan da Fındıkpınarı.

Ama Ayvagedigi- Gözne yolu ustunde daglarda yer alan bu yapılar beni bir an yolumdan alıyor...

Motoru yol kenarına bırakıp dagın etegindeki magaralara bakmaya karar veriyorum.

İşde birazdan gidecegim yol..Sogucak yolundan görüntüler..

Yoluma mani olan dagdaki magara. Girişi küçük taşlarla örülerek küçültülmüş.

Magaranın içinden görüntüler...

Magaraların oldugu yere en soldaki patikadan (keci yolu) cıktım. bu yamacdan geri indim.
Cok zaman kaybettim artık yola devam. Sogucak' a girdim.

Sogucak yaylasının carşısından kareler.

İkinci bölüm
Arkadaşlar Bugunden itibaren iki hafatlık yıllık izinde olacam. Fotoların devamını atamadım. Sistemdeki bi hatadan dolayıı
Arkadaşlar mesai bitmek üzere. Daha cok foto var ama atmadım.
Asrlan köyü geçip fındıkpınarı arasındaki starbilize yolda MMK'dan arkadaşlarla karşılaştım

Yol böyleydi.

Arslan köy girişi

Bu yolda yavaş gidince terledim. Bir an kaskın vizörünü acmak geti aklımdan. Tam burasıda vizöre carpan arı vizörü bu hale getirdi. Beni de bu düşüncemden vazgeçirdi...

Yoldan bir kare daha.
Fotoların cogunu atamadım.

Fındıkpınarında geldigimde motorun halii..