Çok güzel bir yazı , ziyaaa diyenler göbeğinden klavyeye yaklaşamayanlardır . Bende de semer gibi var ama etkilemiyor . Kontra atağı izah edermısn merak ettim , valla sabıırlı olup dayak yemekten gocunmaıp hırslı olan birisi çok çalışırsa 1 yılda çok fenaaaa olur . Agrasifim onun için boks çalışıyorum kickboksdan boksa döndüm ben arkadaş bir kere birinin çenesine bir sağ cross vurdum kafası kopmuş yılan gibi yerde tepindi tepindi tepindi . yusuuuf yusuuuf yusuuuf kız arkadası allah belanı versın dedi arkadan bogazıma tırnak gecırdı o can havlı ıle bir istem dışı dirsek vurdum 6 tane şahitim vardı yoksa kız beni taciz etti dedi . Oturuyordum üstüne amir tamam oğlum git sen dedi bana . o günden beri sen bilirsin pushkicki çok sıkışırsam o birden fazla kişiyse acımam bende wchun de var . Ama gereksız şeyler , sikletım dısı benden 13 cm uzun biri ile maç yaptım çenemı kırdı hayvan içeri giremeyınce .
Kick box çok tehlikeli, ister istemez insanı kavgaya yöneltiyor. En ufak bir anlaşmazlıkta sorunu kaba kuvvet ile çözmeye itiyor.
ilk defa yurtdışına çalışmaya gittiğimde 7-8 kişi 2 tane Türk işçiyi dövüyorlardı, dayak yiyeceğimi bile bile arabadan atlayıp karambole daldım. Galiba hayatımda ilk defa orada bir kavgadan zararlı çıkmıştım. Tekme tokat yersin, eyvallah ama bu kavgada kimseye vuramamıştım bile. Üstüne üstlük fiziğim biraz zayıftır, boğuşma durumunda zararlı çıkarım, benim tek kurtuluşum direk dalmaktır. Ancak kavgadan 2 kişiyi çıkarabilmek için boğuşmak durumunda kaldım ve Türk filmlerindeki gibi evire çevire dövdüler bizi :mrgreen:
gram üzülmedim, 50 tane Türk işçinin seyrettiği bir kavgada, bir araba dayak yedim ama ben arkadaşlarımı yalnız bırakmadım. Derken ilk defa jeton burada düştü, senin ne kadar tecrübeli ne kadar güçlü olduğun önemli değil, şartlar beni dayak yemeye zorladı ve bundan gocunmadım. Ancak demokrasinin bile olmadığı o yabancı ülkede hem kendimin hem de arkadaşlarımın bıçaklanması içten bile değildi.
Bu saatten sonra erkeklik yapıp diklenmektense, eyvallah abi diyip geçip gitmeyi kendime yol olarak belirledim. Bu spora merak salan arkadaşlara da tavsiyem budur.
Meslek lisesine dalma olayına gelince de, 2005 yada 2006 yılında 11 kişi aynı dershaneye gidiyoru, dershaneden çıktık ve evimize dönerken bir arkadaşı ağlarken buldum, ne oldu diye sorunda birisi ona küfür etmiş dedeiler. TAbi 11 kişiyiz, kim lan o dedim ve en önden koşmaya aşladım. Kimse demiyor ki aha şu çocuk küfür etti. Herkes kavga çıkmasın istiyormuş. Baktım koca caddeded sadece bir kişi var, koştum ona daldım. O çocukta koşa koşa cadde uzerindeki bir liseye daldı, ancak biz ortaokul öğrencisiyiz. En önden koştuk ya, artık erkeklik sırası bende, hem zaten 11 kişiyiz, dayak yeme ihtimalimiz de yok diye güveniyorum. Daldım lisenin bahçesine. Önüme ilk gelene 1, ötekine 2 derken bir anda 5 kişi etrafımı sardı. Bu sefer yumrukları saymaya başladım. 1 -2-3-4 .... 11 kişiye şöyle bir göz gezdirdim. Fatih isimli arkadaş duvara oturmuş tost yiyordu. Ahmet benim bisikletimi tuturodu. Musa, cihat, arif kenardan izliyordu. gersiini hatırlamıyorum. Sadece ibrahim diye bir arkadaş koştu ve yardıma geldi. biz 2 kişi olduk onlar 4 yada 6 kişiydiler. Ancak ibo daha sonra beni 3 kişi dövdü dedi. Ben de 2 kişi ile boğuşuyordum. Galiba 5 kişilerdi. Ağzım gözüm patladı, ancak devrilmedim. Yürüyerek çıktım lisenin bahçesinden. 2007 den beri görmediğim, arkadaşık, dostum ibrahim benim yüzümden dayak yedi, kalan 9 kişi olayı seyretti ve bende ağız göz patlatmış oldum. Bu olaylar liseye kadar devam etti, lisede de çok dalaştığım insalar oldu ancak dediğim gibi sonradan farkına vardım.
Bizler et ve kemikten canlılarız. BOşverin erkekliği, eğin başınızı ve yürüyün. Ailenizi, eşiniizi, çocukarınızı düşünün. Ben hiçbir zaman dayak yemekten çekinmedim, dostum dediğim adamla dayak yiyeceğimi bilerek her kavgaya daldım ancak hata yaptığımı çok geç farkettim.
Bu sporla uğraşmak isteyen arkadaşlara tavsiyemdir, geri durun. tekvando yapın, boksla uğraşın. Kısacası defansif sporlar ile uğraşın. Kick box defansif bir spor değildir. 2 yumruk yiyerek, ağız göz mor eve dönmeyi tercih ederim, babamı mahkeme salonunda gözü yaşlı görmektense....